In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Bank bekleding kiezen

Het is tijd voor een nieuwe bank, maar voor wat voor bank bekleding kiest u? Het kiezen van de bank bekleding is bijna net zo moeilijk als het kiezen van de bank zelf. Gaat u voor leder, stof of kunstleder? En dan een gladde bekleding, robuust dikleder of juist een geweven stof? Er is genoeg keus, maar welke bekleding het beste bij u past is afhankelijk van een aantal factoren. Wij geven u een aantal aandachtspunten.

bank bekleding kiezen 1024x640

Huishouden

Ten eerste is het van belang om te kijken naar uw gezinssituatie. Zijn er wat onhandige mensen in het huishouden, jonge kinderen of dieren in de buurt? Die zorgen voor de meeste vlekken, zoals een glas ranja, kattenharen, vieze voetbalschoenen of hondenpoten. In dit geval is het aan te raden zeker te kijken naar bijvoorbeeld leder of kunstleder als bekleding. Dit is een stuk gemakkelijker schoon te maken (en te houden!) dan stof.

Verschillende stoffen bank bekleding

Verschillende stoffen zijn van nature al vuil- en waterafstotend, denk hierbij aan linnen, katoen of wol. De meeste synthetische stoffen kunnen ook wel tegen een stootje en anders kunnen deze stoffen ook altijd behandeld worden. Vlekken op een gemêleerde stof zijn een stuk minder zichtbaar dan op een lichte effen variant. Dit zijn allemaal factoren waar rekening mee gehouden kan worden. Dus bestaat uw woonsituatie uit (jonge) kinderen en/of huisdieren? Kies dan voor een sterke bekleding die gemakkelijk schoon te houden. Gaat u voor stof? Dan bij voorkeur niet te licht van kleur.

Uiterlijk & uitstraling

De bank is een opvallend meubelstuk in de woonkamer die de stijl van de woonkamer kan beïnvloeden. Dit meubelstuk moet bij de rest van je meubels passen. Leer zorgt vaak voor een elegante, maar soms ook wat stoerdere uitstraling. Ook straalt leer luxe uit. Een stoffen bank is vaak in heel veel verschillende kleuren en tinten verkrijgbaar. Vraag als u bij ons in de winkel bent om de staalkaart, zo kunt u alle verschillende soorten stoffen, leder en kunstleder bekijken en voelen. Tevens kunt u dan de kleurmogelijkheden bekijken. Komt de bank bij een raam te staan en zal hij veel in het zonlicht staan? Let dan op dat dit een grote lichtechtheid van de bekleding vereist, anders zal deze snel verschieten.

Bank bekleding & onderhoud

Een stoffen bank voelt zachter aan dan een leren bank. Een leren bank kan wat stroef aanvoelen en soms ook zelfs wat plakkerig, doordat deze meer warmte vasthoudt en minder vocht doorlaat dan stof. Daarentegen zijn lederen banken over het algemeen weer veel makkelijker vlekvrij te maken dan een stoffen bank. Kunstleer en leer zijn het makkelijkste in onderhoud, maar ook weer wat gevoeliger voor bijv. direct zonlicht. Belangrijk is dat u nadat u uw nieuwe meubel geleverd heeft gekregen deze ook regelmatig onderhoudt met de daarvoor geschikte onderhoudsmiddelen. Hiervoor kunnen wij u adviseren in één van onze winkels.

Blijf niet staren naar het aanbod op onze site, maar kom langs in de winkel. Hier kunnen we u de verschillende materialen en kleuren in onze showroom laten zien, zodat u het beste uw bank bekleding kunt kiezen.

Meer inspiratie op doen

saga sfeer svv

Dé slaapkamertrends van 2024

blog een botanisch interieur 1024x640

Een Botanisch interieur

woonsquare beoordeling 1024x640

Ervaringen Woonsquare: door onze klanten beoordeeld met een 8,1!

matera oker velvet 2.5s rvv sfeer

Kleurrijk industrieel

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek