In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

4 tips voor een Bohemian interieur

Houdt u ervan om verschillende kleuren, materialen en accessoires met elkaar te mixen? En wilt u graag uw souvenirs van de vakantie in uw interieur verwerken? Dan past de bohemian stijl goed bij u. Letterlijk uit het Frans vertaald betekent bohemian ‘’niet-burgerlijk’’ en dat is deze stijl zeker niet. Wij vertellen u in deze blog wat er kenmerkend is voor deze stijl en hoe u uw woonkamer in kan richten in de bohemian stijl.

bohemian interieur hoekbank stockholm sfeer 1024x640

1. De bohemian stijl draait om kleur

Bij de bohemian woonstijl staan drukke prints met een Oosters tintje centraal, opvallende kleuren en kleurcombinaties die je niet in iedere woonkamer tegenkomt. Ook horen bij deze stijl zelfgemaakte meubels en accessoires meegebracht uit het buitenland. Maar kenmerkend voor deze stijl is een bonte mix van verschillende kleuren. En dit kunt u natuurlijk zo bont maken als u zelf wilt. Houdt de basis neutraal door bijvoorbeeld wit en grijs op de muren en in de meubels te gebruiken. Vervolgens kunt u de bohemian stijl helemaal tot leven laten komen door gekleurde kussens, vloerkleden en andere accessoires toe te voegen aan uw interieur.

Wilt u er compleet voor gaan? Kies dan bijvoorbeeld voor een oranje of een azuurblauwe bank. Praktisch iedere kleur past bij deze woonstijl, maar vaak zien we diepe en intense kleuren terug in deze stijl. Ook specerijkleuren en aardse kleuren zijn kenmerkend voor een bohemian woonstijl. Pas hier en daar gouden en zilveren accessoires toe om de stijl helemaal af te maken.

2. Texturen en materialen

Kenmerkend voor de bohemian woonstijl is dat er verschillende materialen en texturen worden gemixt. Wat eigenlijk niet in uw bohemian woonkamer mag missen is een vloerkleed van bijvoorbeeld sisal of wol, uiteraard met een grafische print! Ook kussens met prints, dieren en geborduurde kussens passen goed bij bohemian stijl, evenals bijvoorbeeld kleden aan de muur. Daarnaast passen natuurlijke materialen erg goed bij deze stijl. Denk dan aan hout, riet en rotan.

3. Bohemian meubels

Leuke vintage spullen gevonden? Mooie spullen geërfd of een leuke vondst gedaan op een rommelmarkt? Ideaal, want producten die niet rechtstreeks uit de winkel komen, maar een verhaal vertellen passen erg goed binnen de bohemian stijl. Of bijvoorbeeld een bruine leren bank die niet meer nieuw is past goed bij een bohemian interieur. Ook planten mogen niet ontbreken, zoals cactussen of andere tropische planten. Of zet bijvoorbeeld een mooie grote palm in huis in een gevlochten mand.

4. Accessoires maken de bohemian stijl

Een bohemian interieur komt pas echt tot leven door de accessoires. Vazen met takken of pluimen, schelpen van groot tot klein, Oosterse lampjes en spiegels tot bijvoorbeeld een grote rieten lamp. Maar ook hangplantjes in leuke macramé-hangers aan de muur of aan het plafond. Verwerk ook her en der goud en zilver in het interieur en de accessoires. Ga los met kleuren in de accessoires en verwerk een leuk gehaakt wandkleed in het interieur.

Kortom, niets is te gek bij de bohemian woonstijl. U kunt mixen en matchen en het net zo bont maken als u zelf wilt, niets is te gek of overdreven. U kunt er zelf voor kiezen of u voor kleurrijk bohemian gaat of meer neutraal met invloeden van het buitenland. Met een bohemian interieur bent u op vakantie in uw eigen huis.

Meer inspiratie op doen

blog woonkeuken wonen en koken in een ruimte 2 1024x640

Wonen en koken in een ruimte

kleurtrends najaar 2018 en kleur trends 2019 1024x640

Trends van nu en voor 2019

matera oker velvet 2.5s rvv sfeer

Kleurrijk industrieel

blog interieurtrends 2018 1024x640

4 interieurtrends van 2018

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek