In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

De perfecte eetkamerstoel

De perfecte eetkamerstoel vinden klinkt makkelijker dan dat het is. Waar moet u op letten bij het vinden van uw perfecte eetkamerstoel? Hoe zorgt u ervoor dat hij past binnen uw woonstijl? En waar moet u nog meer op letten? De eetkamerstoel is een belangrijk meubel tijdens het ontbijt, lunch en diner. En trekt ook nog eens de aandacht in uw keuken of het eetgedeelte van het huis.

oakwood bergkast eettafel sfeer 1280x853px

Tips voor de perfecte eetkamerstoel

Een praktische tip als u de perfecte eetkamerstoel probeert te vinden is om de eettafel van te voren op te meten. Het is wel zo handig als u eindelijk uw droomstoelen heeft gevonden dat ze onder uw tafel passen, inclusief armleuning. Bedenk bij uzelf wat uw stijl is, wat u mooi vindt en wat bij het interieur past. En denk alvast na over het materiaal.

Landelijke eetkamerstoel

Is uw huis in landelijke stijl en wilt u ook graag landelijke eetkamerstoelen? Kies dan voor eetkamerstoelen met knopen in de rug. Een goed voorbeeld hiervan is de Clooney. Dit model is met en zonder armleuning verkrijgbaar. Het is een klassieke eetkamerstoel met ingelegde knopen in de rug en retro-stiksels. In een natuurlijke kleur zoals bruin past dit goed in een landelijk interieur.

Industriële eetkamerstoel

Bij de industriële interieurstijl passen eetkamerstoelen met een stalen onderstel of andere robuuste onderdelen zoals hout. Een eikenhouten tafel met bijvoorbeeld cognac kleurige stoelen passen goed bij een industriële woonstijl. Zoals de slanke eetkamerstoel Pacific, met industrieel donker metalen frame en stoere bekleding.

Moderne eetkamerstoel

Een moderne eetkamerstoel is vaak compact van formaat, een populair model is en blijft de kuipstoel. Over het algemeen worden deze stoelen niet voor het comfort gemaakt, alleen begrijpen wij dat dit juist wel belangrijk is bij een eetkamerstoel. Daarom hebben wij een eetkamerstoel in kuipvorm die een heerlijk relaxte zit heeft.

Scandinavische eetkamerstoel

Bij een Scandinavische inrichting kan het beste worden gekozen voor een witte eetkamerstoel of een stoel in een pastel- of grijstint. Ook past hout erg goed bij deze stijl en het liefst zo onbewerkt mogelijk, zodat het authentiek en licht van kleur blijft. Bij een Scandinavische eetkamerstoel kan het beste worden gekozen voor een stoel met een kleine hint naar retro ontwerp of juist sterke vintage verwijzingen.

De kuipstoel die we hierboven hebben genoemd past ook goed bij deze stijl, net zoals de eetkamerstoel Centurio. De rug en randen hiervan zijn mooi afgestikt, wat goed past bij de Scandinavische stijl en de kleur is typisch Scandinavisch in combinatie met de open onderkant van de stoel en donkere poten. Zo creëer je een open geheel in de woon- en eetkamer.

Misschien wel de belangrijkste tip is om de stoelen te proberen in de winkel. Aangezien eetkamerstoelen waarschijnlijk dagelijks gebruikt zullen worden is het wel van belang dat ze goed zitten en dat de stoelen de perfecte zithoogte en -diepte voor u hebben. We nodigen u daarom graag uit in een van onze filialen om uw perfecte eetkamerstoel te vinden en te testen.

 

Meer inspiratie op doen

kleed uitkiezen bank 1024x640

Hoe kiest u voor het juiste vloerkleed?

landelijk wonen 1024x640

De landelijke woonstijl

goede boxspring

Waar let je op bij de aankoop van een goede boxspring?

bank vervoeren 1024x641

Bank vervoeren

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek