In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Sfeervolle winterse woonkamer

De woonkamer is voor veel mensen dé plek om lekker te vertoeven met het gezin of met gasten. Vooral in de winter, om even lekker op te kunnen warmen binnen. Hoe zorgt u nou voor een sfeervol interieur dat helemaal past bij de winter? Wij geven u hieronder een aantal ideeën om uw woonkamer winterklaar te maken, zodat u daar straks heerlijk met het gezin de feestdagen kan vieren met een warme kop chocolademelk.

sfeervolle winsterse woonkamer 1024x640

Natuurlijke materialen

Natuurlijke en warme materialen, zoals leer, wol en vilt geven uw woonkamer een winterse uitstraling. Natuurlijke kleuren als taupe, beige, grijs, bruin en ecru zijn de ideale bouwstenen voor een rustig winters interieur. En wat dacht u van een stapeltje haardhout ter decoratie?

Knusse verlichting

Verlichting kan een enorme invloed hebben op uw interieur. Durf te experimenteren en zet die ene lamp op een ander plekje, of richt uw staande lamp eens op de muur. U maakt het helemaal af met kaarsjes of waxinelichtjes in leuke houdertjes.

Open haard

Een open haard is natuurlijk het ultieme sfeerbeeld bij de winter. Lekker thuis met familie bij de open haard. Geen open haard thuis? Niet getreurd! Met een sfeerhaard haalt u precies dezelfde gezellige sfeer in huis.

Kussentjes, plaids en vloerkleden

Kussentjes, plaids en vloerkleden zijn het hele jaar wel leuk, maar in de winter is het extra gezellig én nuttig. Uw voeten lekker opwarmen met het vloerkleed, wegduiken tussen de vele kussentjes of even een dutje doen onder een warme plaid. Wat wilt u nog meer op een koude winterdag?

Lege ruimtes opvullen

Hoewel lege ruimtes in de woonkamer in de zomer vaak juist ideaal zijn, kan het interieur in de winter best wat voller gezet worden. Zet in de lege hoekjes wat extra stoelen neer zodat iedereen een eigen favoriete plekje kan uitzoeken. Bovendien ziet een voller interieur er vaak wat gezelliger uit. Daarnaast kunt u het nog eens extra aankleden met leuke kussentjes op de bank en de stoelen.

Winterse geuren

Geur blijkt een aanzienlijke invloed te hebben op de gemoedstoestand van mensen. Het leuke is dat elk seizoen wel een bepaald soort ‘geurgevoel’ oproept. In vele winkels zijn er tegenwoordig geurkaarsen verkrijgbaar met geuren die passen bij de tijd van het jaar. Met winterse geurkaarsen maakt u uw interieur helemaal af.

Heeft u nog leuke ideeën voor een sfeervolle winterse woonkamer? Laat het ons weten!

Meer inspiratie op doen

woonstijl ter inspiratie 1024x640

3 woonstijlen ter inspiratie voor uw woonkamer

twee banken in de woonkamer 1024x640

Twee banken in de woonkamer

blog kindvriendelijk interieur 1024x640

Hoe zorgt u voor een kindvriendelijke woonkamer?

blog grijze bank stylen 1024x640

Grijze bank stylen

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek