CBW-erkende woonwinkel
 4.4/5 Klantbeoordeling
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Een stoel kiezen bij de bank

Een stoel is een goede aanvulling in de woonkamer. In sommige gevallen biedt de woonkamer onvoldoende ruimte om twee banken of een hoekbank neer te zetten, maar is er nog wel ruimte over voor een stoel. Ook is het een functionele accessoire in de woonkamer. En soms is het gewoon lekker om naast de bank nog een stoel te hebben waar u lekker kunt relaxen of heeft u hulp nodig en kan een sta-op stoel daarbij helpen. Maar hoe kiest u nu de juiste stoel bij uw bank?

Een stoel kiezen bij de bank | Woonsquare

Stoel in de woonkamer

Een stoel in de woonkamer erbij is altijd fijn, bijvoorbeeld bij ruimtegebrek of gewoon omdat het leuk staat. Zo hebben we complete interieurs waar een bank of een combinatie met een stoel bij zit. Ook hebben wij verschillende banken waarbij het mogelijk is om een passende stoel bij de bank aan te schaffen, zoals bij ons Olso Woonlandschap.

Stoel uitkiezen

Ga eerst eens kijken welke stoelen u mooi vindt en waar uw oog op valt. Wat u mooi vindt, past altijd bij uw stijl. We richten onze woonkamer immers in met spullen die we mooi vinden. U kunt uiteraard een bepaalde stijl als uitgangspunt nemen voor de inrichting, maar laat u niet tegenhouden stoelen te bekijken die niet in uw stijl ‘vallen’. Zorg ervoor dat u alles bekijkt zodat u voor de stoel kunt gaan waar u verliefd op wordt. Veel stijlen zijn goed met elkaar te combineren. Zo kan het leuk zijn om uw landelijke woonkamer wat te breken met een wat stoerdere stoel of andersom.

Kleur stoel

Afhankelijk van het kleurgebruik in uw woonkamer kunt u de kleur van de stoel bepalen. Een stoel in dezelfde kleur als de bank kan altijd. Maar het is ook leuk om te spelen met kleuren en een stoel in een andere kleur te kiezen. Hierbij is het wel aan te raden dat deze kleur ergens terugkomt in dezelfde ruimte. Als u bijvoorbeeld een grijze bank heeft is het leuk om een gekleurde stoel erbij te zetten, zoals blauw of een mooie pastel kleur. En dan kussens in dezelfde kleur als de stoel op de bank te plaatsen. Zo is het ook mooi als uw bank een gemêleerde kleur heeft, om een stoel te kiezen waar een van deze kleuren in terugkomt.

Vormen stoel

Als u voor een dynamisch effect wilt zorgen in de woonkamer combineer dan met vormen. Als u bijvoorbeeld een rechte tafel heeft, past het goed om rechte lijnen terug te laten komen in de rest van het interieur. Wilt u liever een stoel met ronde vormen? Laat dit in het interieur terugkomen door middel van bijvoorbeeld lampen met een ronde vorm of een kamerplant in een ronde pot. Ook kunt u het onderstel van de stoel afstellen op het onderstel van de bank.

In feite is er dus altijd wel een manier om een passende stoel bij uw interieur of bank te kiezen. Ga vooral uit van uw eigen smaak en laat dit als leidraad gelden. Als u uw woonkamer inricht zoals u het mooi vindt, vindt u altijd wel een stoel naar uw smaak.

Meer inspiratie op doen

Eclectisch interieur: de kunst van het combineren

Uw eigen "hotel chique" slaapkamer

Haal de lente in huis! 6 tips voor jouw voorjaarsinrichting

Twee banken in de woonkamer

Benieuwd naar de collectie?

Bezoek een megastore!

winkel in de buurt
Gratis adviesgesprek
Sluiten