CBW-erkende woonwinkel
 4.3/5 Klantbeoordeling
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Meubels bij een donkere vloer

Een donkere vloer in uw interieur kan een mooi statement zijn. Als u het goed combineert kunt u een prachtige woonkamer creëren met veel persoonlijkheid. Veel mensen denken dat een donkere vloer een ruimte kleiner maakt, maar als u het op de juiste manier inricht, kan een donkere kleur uw kamer zelfs groter maken. Hoe zorgt u voor de juiste combinatie? Wij geven u een aantal tips.

Meubels bij een donkere vloer | Woonsquare

Een donkere vloer met lichte tinten combineren

Als u een donkere vloer heeft, vormt vooral de vloer het donkere accent in de ruimte. We adviseren u dan om uw huis verder licht in te richten. Wanneer u te veel donkere kleuren gaat gebruiken, kan dit voor een ingesloten en beklemmend gevoel zorgen. Kies voor uw meubels voor lichtere tinten dan de vloer. Zo zou u lichte houten meubels kunnen combineren met witte muren. Maar dat betekent niet dat u helemaal geen donkere kleuren in uw interieur kunt verwerken. Als u de lichtere tinten herhaaldelijk laat terugkomen, kunt u gerust wat donkere meubels toevoegen. Ook kunt u, door te werken met donkere accessoires, een mooie balans bereiken in uw interieur.

Werk met wit of uw favoriete kleur

Houdt u niet zo van wit? Kies dan uw favoriete kleur op de muur. Verwerk deze kleur bijvoorbeeld in het tapijt of in de kussens op de bank. Met het juiste contrast kunt u er een strak interieur van maken. Combineer bij een zwarte of donkerbruine vloer bijvoorbeeld witte, houten of grijze meubels. Werk het geheel af met een licht kleed, witte muren en bijvoorbeeld een lichtblauwe bank zoals model Oxford.

Extra diepte met een donkere vloer

In de juiste combinatie kan een donkere vloer extra diepte creëren. Door dit te combineren met een licht plafond en muren wordt de ruimte breder. Combineert u het met een donker plafond zoals een bordeauxrood plafond, lijkt de kamer ook nog langer. Het draait allemaal om balans. Wanneer u een zwarte vloer heeft en dit verder alleen met wit combineert, dan kan dit kil ogen. Let dus goed op hoe u de muren, het plafond en de meubels op elkaar afstemt.

Zorg voor contrast

Contrast is het sleutelwoord. Wilt u de kamer optisch nog groter te maken, dan kunt u gebruik maken van spiegels aan de muur. Spiegels geven natuurlijk een reflectie. Wanneer deze tegenover een raam worden gehangen, ontstaat er nog meer licht in de ruimte. Met een donkere vloer zorgt dit voor een mooi contrast. Daarnaast kun u de ruimte verder aankleden met mooie planten. Deze doorbreken de ruimte en zorgen, naast de donkere kleuren, voor een luxe sfeer.

Wilt u uw meubels afstemmen op een donkere vloer? Kom gerust langs, bekijk ons aanbod en laat u inspireren. Wij adviseren graag bij het zoeken naar meubels die aansluiten bij uw wensen.

Meer inspiratie op doen

Trends van nu en voor 2019

Tips om de eetkamer in te richten

Hoe zorgt u voor een kindvriendelijke woonkamer?

Een Botanisch interieur

Benieuwd naar de collectie?

Bezoek een megastore!

winkel in de buurt
Gratis adviesgesprek
Sluiten