In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

4 interieurtrends van 2018

Voor we het weten begint het nieuwe jaar alweer. En dat betekent dat de trends voor 2018 zich weer beginnen te vormen. Wij houden u graag op de hoogte over alles wat te maken heeft met de kleur- en interieurtrends van 2018. Ieder jaar heeft zijn eigen trends en ook in 2018 zijn er weer flinke veranderingen. Lees het hieronder.

blog interieurtrends 2018 1024x640

1. De kleuren van 2018

Dé kleur van 2018 is bruin. We gaan van de fifties en sixties naar de eighties met de kleuren die hierbij horen: bruin, oranje en oker geel. Ook wit gaat weer steeds belangrijker worden. Goud en koper zijn ook trendkleuren van 2018, maar deze zullen voornamelijk terugkomen in materialen. AkzoNobel/Flexa heeft dé kleur van 2018 bekend gemaakt: Heart Wood. Dit is een grijs-roze kleur, die afhankelijk van het lichtinval net weer anders uit kan komen. Een kleur die net zo veranderlijk is als de Denim Drift van 2017.

2. Colorblocking

Een opvallende trend van 2018 is colorblocking. Hierin wordt ingespeeld op het speelse en vrolijke wat u terug mag laten komen in uw interieur in 2018. Met colorblocking kunt u twee kanten op gaan: er kan gekozen worden voor een palet met verschillende tinten in dezelfde kleur; ton sur ton. Of er kan gekozen worden voor tegenovergestelde kleuren die voor een groot contrast zorgen. Zo kan een heldere blauwtint gecombineerd worden met de oranje eighties kleur. Eigenlijk kan bijna iedere kleur wel in 2018, er zit voor iedereen wel wat bij.  Zoals warme, donkere en expressieve kleuren in combinatie met -of alleen- hele felle en speelse kleuren.

3. Stoffen en patronen van 2018

De mode is vaak een voorloper op de interieurtrends. Regelmatig kunnen we van de stoffen die in kleding wordt gebruikt afleiden wat voor materialen er terug gaan komen in het interieur. En zoals we al eerder schreven, blijft velours een belangrijke rol spelen in 2018. Dit kunt u terug laten komen in uw bank, maar ook in uw stoelen en kussens. Ook patronen met natuurlijke objecten zoals bladeren en bloemen horen helemaal bij 2018, net als spullen met veel structuur, zoals breiwerken en haken.

4. Natuurlijke materialen

Hout gaat ook een belangrijke rol spelen in het interieur. Dit kunt u op verschillende plekken terug laten komen. Woont u in een ouder huis? Schuur de balken op en laat het hout mooi naar voren komen. Verschillende houtsoorten mogen met elkaar gecombineerd worden. Verder komen natuurlijke materialen zoals marmer weer terug. 2018 draait om natuurlijke materialen, waarbij de natuur centraal staat. In de prints komen vooral geometrische vormen voor. Dit kunt u terug laten komen in uw bank, op de muur, maar ook in het behang, vloerkleden of door kussens met geometrische vormen op de bank te leggen.

De trend van 2018 bestaat dus vooral uit warme aardetinten en basic materialen zoals hout. Het zou omschreven kunnen worden als industrieel, maar dan wat warmer dan we gewend zijn. Qua kleuren kan het eigenlijk niet gek genoeg, alles mag en alles kan. We begrijpen dat u niet zomaar uw gehele inrichting kunt of wilt veranderen, maar u kunt de trends van 2018 ook terug laten komen in uw accessoires.

Meer inspiratie op doen

scandinavische woonkamer inspiratie 1024x640

4 tips voor een Scandinavische woonkamer

matera oker velvet 2.5s rvv sfeer

Dé interieurtrends van 2024

spacejoy 9m66c w tom unsplash

Inspiratie woonkamer: De do’s en don’ts bij het inrichten!

scandinavische slaapkamer 1024x640

Een Scandinavische slaapkamer

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek