In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Onderhoud & Vlekkentips

Om uw meubels gezond en in een goede staat te houden is het van belang dat u uw meubels regelmatig naloopt en controleert op vlekken, krasjes of andere onregelmatigheden. Op deze manier weet u altijd hoe uw meubel eraan toe is en of deze wellicht onderhoud nodig heeft.

Onderhouds- en garantieplannen

Wilt u meer zekerheid en aanvullende garantie op uw nieuwe meubel(s)? Dan kunt u kiezen uit diverse onderhouds- en garantieplannen. Deze pakketten biedt Woonsquare onder andere aan in combinatie met professionele behandeling van uw meubel(s). Denk hierbij bijvoorbeeld aan het impregneren (=waterafstotend maken) van de stoffen bekleding op uw meubels met speciale vezelbeschermers, waardoor gemorste dranken eenvoudig van de bekleding te verwijderen zijn. Of denk aan speciale lederbeschermingsmiddelen die uw lederen meubel in topconditie houden. Informeer hierover in een van onze vestigingen.

Zelfs als uw meubel voorzien is van beschermende stoffen is een regelmatige controle en onderhoud gewenst.Onderstaande tips en behandelwijzen voor vlekken zijn louter adviserend. Ga, voordat u begint met het verwijderen van vlekken, eerst op zoek naar zoveel mogelijk relevante informatie over hoe u de vlekken het best kunt behandelen. De behandeling van vlekken die u uitvoert vallen volledig onder uw eigen verantwoordelijkheid.

Basisregels

Hieronder staan een aantal basisregels die opgevolgd kunnen worden:

 1. Losliggend vuil opzuigen of opvegen voordat het zich in de bekleding kan nestelen.
 2. Gemorste vloeistoffen meteen opdeppen (niet wrijven of vegen!).
 3. Gebruik een absorberende doek of tissuepapier om te deppen.
 4. Is de gemorste substantie hard of half hard (zoals boter, ketchup of mayonaise), dan kunt u het grootste deel voorzichtig met een bot mes eraf halen.

Vaak is bovenstaande reingingsvolgorde voldoende om de meeste vlekken te verwijderen. Is de vlek echter nog niet verwijderd na bovenstaande handelingen, dan dient u deze verder te behandelen. Afhankelijk van het soort vervuiling (vlek) zijn er verschillende reinigingsmethoden.

Probeer het vlekverwijderend product altijd eerst uit op een niet zichtbaar of onopvallend deel van de bekleding, voordat u de vlek gaat behandelen.

Vlekken op waterbasis (zoals ketchup, frisdrank en alcoholische dranken)

Vlekken op waterbasis moeten verwijderd worden met een merkshampoo voor bekleding. Volg de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

 1. Als er geen shampoo beschikbaar is, kan ook een 2% waspoederoplossing gebruikt worden. Spoel na gebruik het materiaal wel grondig uit.
 2. Gebruik geen afwasmiddel of soortgelijk product, omdat deze een kleverig residu kunnen achterlaten waardoor vuil wordt aangetrokken.
 3. Gebruik voor het aanbrengen van de oplossing een schone, absorberende kleurechte doek.
 4. Pak regelmatig een schoon gedeelte van de doek tijdens het reinigen.
 5. Reinig met een deppende beweging. Maak geen wrijvende of vegende beweging.
 6. Gebruik de oplossing met mate. Overdaad schaadt.
 7. Werk van de buitenrand van de vlek naar binnen om verdere verspreiding van de vlek te voorkomen.
 8. De shampoo altijd met lauwwarm (niet heet) water uitspoelen. Reinig de plek waar de vlek zat voldoende
  na met schoon lauwwarm water.

Vlekken op oliebasis (zoals slasaus, boter of verf)

Vlekken op oliebasis kunnen het beste verwijderd worden met een speciale vlekverwijderaar op chemische basis. Deze zijn te verkrijgen bij supermarkten, drogisterijen of speciaalzaken. Volg altijd de aanwijzingen van de fabrikant op de verpakking.

Raadpleeg hier de vlekkentabel voor de meest voorkomende vleksoorten en eventuele behandelmethoden.

4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek