CBW-erkende woonwinkel
 4.4/5 Klantbeoordeling
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

4 tips voor een Scandinavische woonkamer

Waarschijnlijk heeft u de Scandinavische woonstijl wel voorbij zien komen. Bent u er ook zo verliefd op geworden? Wij geven in onze blog een aantal tips voor een Scandinavische woonkamer, zodat u thuis ook een woonkamer in Scandinavische woonstijl kunt creëren.

4 tips voor een Scandinavische woonkamer | Woonsquare

Scandinavische kleuren

De Scandinavische woonstijl staat voor puurheid, rust, open en licht. Houd deze dingen dus altijd in het achterhoofd bij het inrichten van een Scandinavische woonkamer. De basiskleur van een Scandinavisch interieur is wit. Wit straalt rust uit en is goed te combineren met de pasteltinten en grijstinten die ook typerend voor deze stijl zijn. Houd het kleurenpalet bij een Scandinavisch interieur dus bij kalme en neutrale tinten. In de winter zijn in een groot deel van Scandinavië de zonuren erg beperkt, dus ieder straaltje licht is welkom. De Scandinavische huizen hebben vaak enorme raampartijen, waardoor er zoveel mogelijk licht binnen kan komen.

Scandinavische bank

Een onderdeel dat niet mag missen in een Scandinavische woonkamer is een comfortabele stoffen bank. Kijk hier wel bij uit dat het niet een enorme plofbank wordt, maar kies voor een van onze mooie strakke banken met rechte vormen. Die er ook nog eens mooi uitziet en dat wanneer u er eenmaal op zit, u er nooit meer vanaf wilt. Denk hierbij aan een hoekbank met een hoekeiland, zoals een longchair. Dit zorgt voor een strakke uitstraling, maar wel met het gemak van een knusse bank.

Scandinavische meubels

De overige meubels in een Scandinavisch interieur kunt u het beste minimalistisch houden. In dit interieur komen geen grote robuuste salontafels voor, maar ga voor een of meerdere bijzettafeltjes. Kies bij de rest van de meubels niet voor opvallende meubels en ga voor strak en wit. Dit draagt bij aan de typische rustige uitstraling van een Scandinavische woonkamer. Typerend voor deze woonstijl is ook een witte houten vloer of een wit kleed op de vloer. En onmisbaar: de natuurlijke materialen.

Scandinavische accessoires

Als de juiste kleuren en meubels zijn gekozen, is het tijd voor de accessoires. Geometrische accessoires zijn hier een groot onderdeel van voor een Scandinavisch interieur. Probeer subtiel, in zwart-, wit-, grijs- of pasteltinten, een geometrische print in de kussens, posters, vazen en vloerkleden terug te laten komen. Deze speelse toevoeging doet het goed met de rustige en strakke basis van een Scandinavische woonkamer. Daarnaast zijn groene planten ook erg geschikt voor een huiselijke sfeer en een Scandinavisch interieur.

Benieuwd welke meubels van Woonsquare het beste in uw Scandinavische woonkamer passen? Bekijk ze online of kom langs in één van onze winkels.

Meer inspiratie op doen

Grijze bank stylen

Laag plafond optisch verhogen

Gezellige zithoek creëren in de woonkamer

Makkelijk in en uit uw stoel met een sta-op stoel

Benieuwd naar de collectie?

Bezoek een megastore!

winkel in de buurt
Gratis adviesgesprek
Sluiten