In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

5 tips om uw bank langer mooi te houden

U wilt natuurlijk dat de bank zo lang mogelijk meegaat. Hier kunt u zelf ook voor zorgen door uw bank zo goed mogelijk te verzorgen. Er wordt veel tijd op doorgebracht en het is een grote aandachtstrekker in de woonkamer, dus het is fijn als deze er verzorgd bij staat. Daarom geven wij een aantal tips om de bank goed te onderhouden.

blog bank langer mooi houden 1 1024x640

1. Goede zorgen vanaf het begin

Het begint al bij de levering van de nieuwe bank. Misschien denkt u wel dat de bank dan op zijn mooist is. Dat is ook zeker zo! Maar bij het vervoeren van de bank kunnen sommige kussens of gedeeltes van de bank wat ingedrukt zijn. Schudt de kussens dus even uit voordat u gaat genieten van de nieuwe bank.

2. Zonlicht en verwarming

Let er op waar u de bank plaatst, want direct zonlicht kan ervoor zorgen dat uw bank gaat verbleken of verkleuren. Het verkleuren van de bank dankzij de zon wilt u in alle gevallen zien te voorkomen. Bij zowel stoffen als leren banken is dit het geval. De ene stof heeft hier meer last van dan de andere.

Wij geven als tip mee om meteen bij aankoop na te vragen bij de verkoper hoe gevoelig de stof of het leer voor zonlicht is. Er zijn verschillende producten waarmee u de bank kunt behandelen en die de bank kunnen beschermen tegen deze verkleuringen. Ook de verwarming in huis kan van invloed zijn op de staat van de bank. Vooral een leren bank kan uitdrogen als deze niet goed wordt onderhouden. Door een leren bank regelmatig te behandelen met een onderhoudsmiddel voor leer, droogt het leer niet uit en blijft de bank lang mooi.

Het verkleuren van uw bank dankzij de zon is een probleem wat vaak voorkomt. Wij adviseren dan ook altijd om de bank op een plek neer te zetten uit de zon. Tijdens de aankoop bij een bank in onze winkel geven wij altijd advies over hoe u het beste de bank kunt onderhouden. Kom vooral eens een keer geheel vrijblijvend langs naar een winkel bij u in de buurt.

Vind een winkel bij u in de buurt

3. Kussen opschudden of plooien eruit wrijven

De bank gaat zich aanpassen aan uw lichaamsvorm. Het zit enorm lekker, maar oogt wat minder mooi. Bij een bank met een vulling met veren, gemalen schuimrubber of siliconenvezels kunt u het beste de buitenbekleding eraf halen en de kussens opschudden. Bij een bank die bestaat uit schuimrubber kunt u met uw hand over het oppervlak wrijven om de plooien eruit te halen.

4. Kussen verwisselen

Vaak heeft u een favoriete plek op de bank waar u de meeste tijd doorbrengt, zoals in het hoekje van de hoekbank. Uiteindelijk gaat de bank zich hier naar vormen. Maar er is een manier om dit tegen te gaan. Haal alle kussens van de bank af en verplaats deze als dit mogelijk is naar een ander gedeelte op de bank. Misschien is dit wat puzzelen, maar probeer dit een keer in de twee weken te doen. Zo voorkomt u het beste dat er drukplekken op de bank komen.

5. Verplaats de bank op de juiste manier

Mocht u uw interieur willen veranderen, verplaats de bank dan op de juiste manier. Doe dat bij voorkeur met meerdere mensen en til de bank op. Ga vooral niet aan de leuning trekken. Dit klinkt misschien logisch, maar is van grote invloed op de bank. De leuning is namelijk gemaakt voor minimale verticale krachten en niet voor horizontale krachten. Wilt u toch de bank in uw eentje verplaatsen, trek dan aan de onderkant van de bank.

Door gebruik te maken van deze tips gaat uw bank niet alleen langer mee, maar zit hij ook nog eens beter. Zorg ook dat u de bank regelmatig stofzuigt en vlekken reinigt. Lees hier onze vlekkentips. Bij meer adviezen of vragen kunt u ook altijd vrijblijvend contact opnemen of langs komen in onze winkel.

Meer inspiratie op doen

woonsquare relaxstoel 1024x640

Ervaar hoe comfort, ergonomie en stijl samenkomen in een relaxstoel

quebec sfeer

Een open wandkast als eyecatcher in jouw interieur

senior kind blog leefcomfort ouderen 1 1024x640

Leefcomfort voor ouderen verbeteren

bank vervoeren 1024x641

Bank vervoeren

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek