CBW-erkende woonwinkel
 4.4/5 Klantbeoordeling
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

5 tips voor een stijlvolle mancave

Mancave, dé droom van iedere man, een plek waar mannen hun hobby of favoriete bezigheid kunnen uitoefenen of simpelweg veel vrije tijd kunnen doorbrengen. Sport kijken, gamen of een plek waar vrienden ontvangen kunnen worden. Vaak wordt de garage, een kamer in huis, de zolder of soms zelfs de woonkamer aangewezen als plek voor de ‘mancave’. Maar hoe wordt een stijlvolle mancave ingericht? Wij geven u 5 tips om u op weg te helpen.

5 tips voor een stijlvolle mancave | Woonsquare

1. Basis voor een mancave

Een mancave bestaat uit meer dan alleen een zithoek. Hoewel dit wel de basis is, zouden veel mannen dromen van een pooltafel, een bar of goede muziekinstallatie; afhankelijk van de beschikbare ruimte. Wat er ook beleefd kan worden, in de mancave speelt comfort een belangrijke rol. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar een ruime comfortabele bank, waar alle vrienden plaats kunnen nemen. Om de mannelijkheid te benadrukken worden er vaak donkere meubels uitgekozen, gecombineerd met veel hout. Deze combinatie geeft vaak een luxe uitstraling. Maar bedenk van te voren goed wat bij u past en wat u mooi vindt. Voer deze stijl vervolgens door zodat de ruimte goed tot zijn recht kan komen.

2. Stoere bank voor in de mancave

Meestal is de bank het eerste uitgezochte meubel voor de mancave. De keuze valt vaak op een stoere bank die gemakkelijk afgenomen kan worden met een doekje. Banken die goed passen bij een mancave zijn leren banken, velvet banken of banken met een lederlook. Bedenk welke stijl het beste bij u past. Kiest u voor industrieel, dan zou een model zoals de Mexico hoekbank niet misstaan. Dit is een model met sledepoot en stoer stiksel. Wanneer een klassieke stijl beter bij u past, kies dan een mooie Chesterfield-bank. Bij Woonsquare zijn bijna alle banken verkrijgbaar in verschillende bekledingen en kleuren, er zit vast iets naar uw smaak tussen. Of dat uw mancave zich zal bevinden in de woonkamer of niet, een goede bank hoeft niet duur te zijn. Misschien vind u het juiste model wel in de outlet in een van onze winkels?

3. Een goede fauteuil

Voor optimaal genieten kunt u voor uw mancave kiezen voor een goede fauteuil. Of u nu een extra zitplaats wilt creëren naast een bank, of uw voorkeur uitgaat naar losse zitplaatsen; een fauteuil is dé keuze wanneer u ontspannen voor de televisie wilt zitten, onder het genot van een drankje. De keuze in fauteuils is reuze. Zo zijn er fauteuils met een royale zit, met of zonder voetenbankje of poef, of juist relaxfauteuils waarvan de rugleuning verstelbaar is. Bepaal vooraf waar uw fauteuils aan moet voldoen.

4. Bar

De drankjes moeten ergens op kunnen staan tijdens het gamen, daarom is een salontafel in de mancave ook erg praktisch. Kijk vooral naar de stijl die bij u past en wat u mooi vindt. Dit kan een robuuste houten tafel zijn. Maar misschien kiest u liever iets originelers zoals een motorblok met glasplaat bovenop. Indien de ruimte het toelaat, is een bar of een bartafel voor de drankjes ook perfect. Deze kunt u kopen of zelf op maat maken. Plaats aan de bar een paar mooie industriële barkrukken en de mannenavond kan beginnen.

5. Accessoires

In de mancave krijgt u de kans om te laten zien dat mannen een goed gevoel voor stijl hebben, door passende accessoires toe te voegen. Natuurlijk bedoelen we geen kaarsen, bloemen en kussentjes. Bij een mancave denken we eerder aan chique whisky glazen met bijpassende karaf, een stoere jukebox of ander goed geluidssysteem, mooie posters aan de muren en de juiste verlichting. Natuurlijk is de jongensdroom niet compleet zonder pooltafel, een arcadespel, een voetbaltafel of flipperkast. Dit zijn leuke eyecatchers maar dan moet hier wel de ruimte voor zijn. Sowieso mag een goede televisie of beamer niet missen.

Bij Woonsquare hebben we alles voor een goede basis voor een mancave. Neem een kijkje online of kom langs in een van onze vestigingen.

Meer inspiratie op doen

Een Botanisch interieur

Zomertips: woonkamermeubels buiten zetten of beter van niet?

De cognac kleurige bank

Sfeervolle winterse woonkamer

Benieuwd naar de collectie?

Bezoek een megastore!

winkel in de buurt
Gratis adviesgesprek
Sluiten