In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

5 Tips voor het kopen van een boxspring

Een derde van uw leven brengt u door op bed. Hoe zorgt u er dan voor dat u de juiste boxspring heeft? De keuze is vaak enorm. Niet alleen qua uiterlijk maar ook de keuze in een vlak- of elektrisch verstelbare boxspring. Aanvullend kunt u verschillende formaten kiezen, met of zonder topper, wel of geen voetbord. En kiest u een voetbord, wilt u daar dan een tv lift in? Wij geven u 5 tips voor het kopen van een boxspring. Zo krijgt u de nachtrust die u verdient en de boxspring van uw wensen.

boxpsring kopen boxspring hamton 1024x640

Tip 1: Afmeting

Om te beslissen welke boxspring mooi in uw slaapkamer zal staan, is het slim om eerst stil te staan bij praktische zaken. Zo weet u voor het aanschaffen van een boxspring waar u aan toe bent. Een belangrijk punt is de afmeting. Ga eens na hoe groot de beschikbare ruimte is en wat uw eigen lengte is. Vindt u het fijn om lekker dicht bij elkaar te liggen of kiest u juist voor wat meer ruimte en dus een groter formaat? Boxsprings zijn er in allerlei lengte en breedte maten, de ruimste is 200 x 220 cm. Niet alleen lengte is van belang, ook het gewicht. Aan de hand van het gewicht kunt u een matras uitzoeken die de juiste ondersteuning biedt. Wilt u voor het slapen nog even een boek lezen of tv kijken? Bedenk dan aan wat voor extra functionaliteiten uw bed moet voldoen. Misschien is een verstelbaar bed een goede optie? Of vindt u het fijn wanneer de tv is weggewerkt in het voeteneind? Ook dit heeft invloed op de afmeting van uw boxspring.

Tip 2: Oriënteren

Wanneer de praktische keuzes zijn gemaakt kunt u gaan kijken naar het uiterlijk van uw potentiële nieuwe boxspring. Begint u met oriënteren dan kunt u met familie en vrienden bespreken wat zij belangrijk vinden aan een boxspring en waar zij zijn gaan kijken. Bekijk op internet welke modellen boxsprings allemaal leverbaar zijn en wat uw smaak is. Houd er wel rekening mee dat in de winkel vaak verschillende soorten bekleding en kleuren mogelijk zijn. Blijf realistisch en bekijk ook wat binnen uw budget past. Wanneer u een beeld heeft van uw gewenste bed is het tijd om naar de winkel te gaan.

Tip 3: Bezoek de winkel

Ons advies, bezoek diverse winkels en test verschillende boxsprings. Comfortabel liggen is belangrijk, laat u daarom adviseren in een matras met de juiste ondersteuning. Het kan voorkomen dat u een ander matras geadviseerd wordt dan uw partner. Test daarom ook verschillende boxsprings. Ervaar de hardheden van matrassen en ervaar of u liever een model met of zonder topper heeft. Natuurlijk is het moeilijk om na heel even liggen te beslissen wat voor u het meeste comfort biedt. Probeer daarom verschillende opties en neem de tijd. Wij heten u van harte welkom in onze showroom om u van het juiste advies te voorzien.

Tip 4: Boxspring kopen

Wanneer u eenmaal weet: wat de afmeting mag zijn, welk comfort het matras moet hebben, of u een vast of elektrisch verstelbare boxspring wilt hebben en welk budget u uit wil geven? Dan kunt u aan de hand van deze factoren een goede keuze maken. Het is nu tijd om te bekijken wat het gewenste uiterlijk is en of er nog ruimte is voor extra luxe. Bij veel boxsprings kunt u optioneel kiezen voor een hoofd- of voetbord. Dit wordt niet bij iedere boxspring standaard aangeboden. Maar dit bepaalt wel de uitstraling van een boxspring. Zo zijn er strakke hoofdborden, zonder poespas. Maar ook modellen met een rijke afwerking als kapitons. Ook kunt u bij een voetbord kiezen voor een standaardmodel of eentje waar de televisie in verwerkt kan worden.

Heeft u een keuze kunnen maken, dan is de volgende stap de aankoop. Laat u goed informeren over de levertijd en garantievoorwaarden. Dan is het, voor u het weet, tijd om te genieten van een heerlijke nachtrust op uw nieuwe boxspring.

Tips 5: Boxspring stylen

Nu u weet hoe uw nieuwe boxspring er uit gaat zien is het slim om uw beddengoed onder de loop te nemen. Klopt het formaat dekbed nog? Liggen de kussens nog lekker? Past de stijl van het beddengoed bij de boxspring? U kunt dit in orde maken voor uw bed geleverd wordt. Daarnaast zijn er nog nachtkastjes waarmee u de styling van uw slaapkamer kunt afmaken. Soms is het mogelijk nachtkastje te bestellen in dezelfde uitvoering en kleur als uw bed. Maar misschien wilt u ze juist in dezelfde stijl als uw kast. De opties rondom de styling van uw nieuwe bed zijn oneindig. Voor u het weet heeft een compleet nieuwe look in uw slaapkamer en kunt u heerlijk genieten van uw nieuwe boxspring.

Meer inspiratie op doen

salamanca3 1 1 stoelen

Take a seat: geniet van je dag met een comfortabele stoel

matera oker velvet 2.5s rvv sfeer

Kleurrijk industrieel

matera oker velvet 2.52 sfeer

Woontrends 2022

functie van kleur 1024x640

De functie van kleur in uw interieur

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek