In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Bank vervoeren

Als u bij ons een bank heeft gekocht kunt u gebruik maken van onze bezorging aan huis. Maar hoe kunt u het beste de bank vervoeren als u gaat verhuizen of hem liever zelf meteen uit de winkel mee wilt nemen? In dit artikel geven wij u een aantal tips over hoe u op een veilige manier de bank kunt vervoeren.

bank vervoeren 1024x641

Wikkelfolie om de bank

Om de bank onbeschadigd op de bestemming te krijgen moet er voor een aantal verhuisartikelen worden gezorgd. Zoals tape, wikkelfolie en dekens. Wikkelfolie beschermt de bank tegen vet, vuil en vocht, dus de eerste stap is om de folie om de bank te wikkelen. Zorg dat de bank goed bedekt is. Gaat de bank tijdelijk in een opslagruimte? Dan doet wikkelfolie ook goed zijn werk en zal het de bank goed beschermen tegen vochtige ruimtes en dergelijke. Let er alleen wel op dat wikkelfolie niet direct op leer mag worden gewikkeld, de folie kan gaan plakken aan het leer. Zorg dat u een leren bank eerst nog in noppenfolie of schuimrubber inpakt en daarna wikkelfolie.

Bank inpakken

Na de folie is de deken aan de beurt, deze mag ook over de gehele bank heen. Bedek ook goed de poten van de bank en andere uitstekende punten die u kunt beschadigen of waarmee u voorwerpen kunt beschadigen. Gebruik vervolgens de tape om de dekens vast te maken. Dit hoeft niet veel te zijn, zolang de deken maar op zijn plaats blijft zitten. Zorg ook dat de tape niet direct in contact komt met de bank, maar dat de tape op de folie zit. De bank is nu klaar om vervoerd te worden.

Bank door de deur krijgen

Maar hoe draagt u een bank? Een bank is vrij zwaar en draagt niet handig, dus aan te raden is om gebruik te maken van hijsbanden of een transportkarretje. Soms past de bank gemakkelijk door de deur, mocht dit niet lukken kunt u de schroeven uit de deur en de deurpost halen. Draai de bank een beetje op zijn kant zodat hij nu wel door de deuropening past. Mocht dit nog niet passen, probeer dan om de poten van de bank los te draaien. Plaats de bank nu samen met iemand anders in de verhuiswagen of een ander voertuig waarin u de bank gaat vervoeren.

Vervoeren van de bank

Zorg dat de bank goed vaststaat in de verhuiswagen, zodat deze niet door het voertuig gaat schuiven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld spanbanden. Trek deze niet te strak aan, want dat kan deuken of zelfs beschadigingen aan uw bank veroorzaken! Als u bent aangekomen bij de nieuwe woning, til dan de bank alvast naar de nieuwe ruimte waar hij geplaatst moet worden, als deze hier al klaar voor is. De bank kan het makkelijkste diagonaal een trap op worden getild. Haal pas de deken en de folie van de bank als de bank in de goede ruimte staat. Verwijder eerst de tape en haal vervolgens voorzichtig de deken en de folie van de bank.

Zorg dus als u een bank gaat vervoeren voor de nodige verhuisartikelen en een geschikt vervoersmiddel. Meet van te voren de bank op en bedenk of deze door de deur past of dat hier maatregelen voor genomen moeten worden. Bent u benieuwd hoe het zit met de bezorging van Woonsquare? Bekijk dit dan hier.

Meer inspiratie op doen

blog een botanisch interieur 1024x640

Een Botanisch interieur

barbados sfeer schuin

Helemaal trendy: een Japandi interieur!

woonstijl ter inspiratie 1024x640

3 woonstijlen ter inspiratie voor uw woonkamer

functie van kleur 1024x640

De functie van kleur in uw interieur

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek