In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Bankstel kopen, waar moet u op letten?

Eerder schreven wij al een blog over enkele starttips voor iedereen die een nieuwe bankstel wenst te kopen. Waar deze tips vooral gericht waren om thuis alvast goed na te denken over uw wensen en de mogelijkheden te bekijken, willen wij u met deze blog graag nog verder helpen. U heeft een redelijk beeld van wat voor bank u wilt, maar waar moet u nou eigenlijk op letten als u eenmaal de woonboulevards afstruint?

acapulco sfeer schuin

Bank met of zonder pootjes?

Het enorme bankenassortiment kan grofweg onderverdeeld worden in bankstellen met en zonder pootjes. Maakt dat nou echt zoveel uit? Wij vinden van wel, vooral als uw woonkamer niet al te groot is. Een bank zonder pootjes (of heel laag bij de grond) ziet er dan meteen zo massief uit en lijkt meer ruimte van uw woonkamer in te nemen, terwijl een bank met pootjes er in een kleine kamer voor zorgt dat de vloer zichtbaar blijft en als het ware ‘doorloopt’. Natuurlijk is dit gewoon een trucje, maar uw woonkamer een grotere uitstraling geven zorgt voor een gevoel van vrijheid en rust. Zeker de moeite waard om op te letten dus!

Driezitsbanken

Banken zijn er in vele soorten en maten. Natuurlijk hangt de grootte van uw bank af van de hoeveelheid ruimte in uw woonkamer. Toch zijn er meer dingen waarvan wij denken dat u deze wel in overweging moet nemen bij de aanschaf van een nieuwe bank. Driezitsbanken zijn namelijk enorm populair, maar denk goed na hoe u uw banken gaat gebruiken. Zo zijn driezitsbanken ideaal voor twee personen die willen genieten van ruimte en comfort, maar gek genoeg vaak minder prettig voor drie personen. Een behoorlijk gedeelte van de driezitsbanken bestaan namelijk uit twee kussens waardoor de middelste persoon tussen of op de twee kussens zit. In dit geval is het wellicht beter om twee kleinere banken aan te schaffen, één grote hoekbank of een tweezitsbank met een bijpassende fauteuil.

Keuze bankbekleding

De diversiteit aan mogelijkheden voor de stof van uw nieuwe bankstel maakt het mogelijk om een bank te kiezen die aansluit bij uw persoonlijke wensen en stijl. Stof, leer, kunstleer of een combinatie bekleding; het kan allemaal. Houd rekening met eventuele kleine kinderen en huisdieren die mogelijk sneller vlekken en/of beschadigingen aan uw nieuwe bank brengen. Houd er ook rekening mee dat sommige bekledingen, zoals katoen en ook ledersoorten, relatief snel van kleur vervagen wanneer uw bank regelmatig (achter glas) in de zon staat. Ook als u vaak donkere spijkerbroeken draagt kan dit leiden tot donkere vlekken in de katoenen bekleding van uw nieuwe bank.

Er wordt soms iets te makkelijk aan voorbijgegaan door de gebruiker, maar vaak wordt na aanschaf van de bank het onderhoud een beetje  vergeten. En dat is juist belangrijk om uw bank in goede conditie te houden. Wij adviseren hierbij het juiste onderhoudsproduct of garantieplan aan te schaffen bij uw nieuwe meubel.

Bankstel kopen bij Woonsquare

Wij verwelkomen u met alle plezier bij één van onze vestigingen om samen uw perfecte bank te vinden. Ons assortiment is ruim en divers, dus kom eens langs en ontdek of uw droombankstel ertussen staat!

Meer inspiratie op doen

berlin compleet sfeer

Tv meubel van hout? Bekijk hier 3 verschillende stijlen!

blog bank langer mooi houden 1 1024x640

5 tips om uw bank langer mooi te houden

blog interieurtrends 2017 1024x628

Zo haalt u de interieurtrend van 2017 in huis

blog sta op stoel 1024x640

Makkelijk in en uit uw stoel met een sta-op stoel

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek