CBW-erkende woonwinkel
 4.4/5 Klantbeoordeling
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

De cognac kleurige bank

Als er een bank is die bijna in ieder interieur past, dan is het de cognac kleurige bank. Met zijn warme uitstraling brengt deze bank sfeer in iedere woonstijl. Een cognac kleurige bank is goed te combineren met andere kleuren en qua styling kunt u er vele kanten mee uit. Daarnaast valt een cognac bank bijna altijd wel in de smaak bij mannen én vrouwen. In deze blog geven wij u een aantal tips over de woonstijl waarin de cognac kleurige bank het best tot zijn recht komt.

De cognac kleurige bank | Woonsquare

Cognac bank in een industriële woonkamer

Zoals we eerder al zeiden past een cognac kleurige bank in ieder interieur. Het is een mooie blikvanger die zowel warm als stoer is. Maar een van de stijlen waar de cognac bank het meest mee wordt geassocieerd, is de industriële woonstijl. Dit omdat de bank een stoer karakter heeft en daarmee goed in de industriële woonstijl past. De bank voldoet aan de sfeer die u wilt creëren, mede door zijn ijzeren/stalen poten. Een cognac bank past goed bij een betonlook op de muur of vloer, wat kenmerkend is bij deze stijl.

Cognac bank in een moderne woonkamer

Een strakke vormgeving en veel wit, dat zijn elementen die typerend zijn voor een moderne woonkamer. Een moderne woonkamer heeft veel open ruimtes. Het kleurenpallet bestaat voornamelijk uit wit, grijs en zwart. Hierin past, als echte eyecatcher, de cognac kleurige bank erg goed. De keuze in materiaal van de bank is ook erg belangrijk. U kunt kiezen voor een ruwe variant, maar in een moderne woonkamer past een cognac kleurige bank in glad-leder beter. Denk bijvoorbeeld aan de chique uitstraling van onze Colorado hoekbank.

Cognac bank in een retro woonkamer

Een trend die we af en toe nog te zien, is de retro woonstijl. Dit is een stijl met veel grafische patronen, die terug komt op muren en in woonaccessoires. Kleuren als zalmroze, babyblauw en auberginepaars zijn veel gebruikt en worden gecombineerd met donkere houtsoorten. Een cognac kleurige bank sluit goed aan bij de retro woonkamer, het draagt bij aan de nostalgische stijl die wordt weggezet.

Cognac bank in een Urban Jungle woonkamer

De Urban Jungle stijl was in 2018 een trend, maar komt nu nog steeds erg vaak voor. Bij deze stijl draait het om de natuur met een romantisch tintje. Er wordt gebruik gemaakt van aardse tinten, veel groen en botanische prints. Een bank die hier dan ook erg goed bij aansluit is de cognac kleurige bank. Zet naast de bank een grote, mooie, groene kokospalm en de Urban Jungle stijl is al deels gecreëerd. De Urban jungle stijl is qua stijl licht romantisch. Maar als u een geheel romantische woonstijl hebt, dan is een cognac kleurige bank een mooi mogelijkheid om het geheel iets stoerder te maken.

Cognac bank in een Vintage Etnische woonkamer

Een stijl die vooral in 2014 populair was, maar nu helemaal terugkomt, is de Vintage Etnische stijl. Hierbij worden veel verschillende materialen gecombineerd, met invloeden vanuit Afrika en de Mediterranen. Denk aan terracotta, sisal, leer, rotan en hout. Dit wordt vaak gecombineerd met zachtere, natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. Ook hier gaat de cognac kleurige bank naadloos in de stijl op.

Cognac bank combineren

Het maakt niet uit welke woonstijl uw voorkeur heeft, een cognac bank is erg gemakkelijk te combineren. Naast  de bovengenoemde tips, hebben wij nog een aantal andere tips over het combineren van een cognac kleurige bank.

Blijf weg van andere cognac kleuren

Cognac is een vrij opvallende kleur. Wanneer u accessoires uitkiest voor de woonkamer, kunt u het beste wegblijven van andere cognac kleuren. Dit trekt namelijk de aandacht van de bank weg. U zou wel kunnen kiezen voor andere bruintinten, of bruine accenten terug kunnen zoeken in hout.

Mooie combinatie kleuren

Uw bank komt het mooiste uit wanneer u kiest voor lichtere kleuren. Denk aan wit, grijs of pasteltinten. Deze kleuren zou u mooi kunnen verwerken in uw accessoires. Ook zijn blauw en groen goed te combineren met cognac. Als finishing touch zal een mooie groene plant, naast uw cognac bank, de ruimte complimenteren.

Wat uw stijl ook is, er past eigenlijk altijd wel een cognac kleurige bank bij. Een cognac bank is met veel kleuren en stijlen te combineren, tevens voldoet het aan de eisen van veel mensen. Bij Woonsquare is iedere bank in verschillende kleuren en bekledingen leverbaar. Bezoek een van onze showrooms en ontdek welke modellen allemaal in cognac leverbaar zijn.

Meer inspiratie op doen

Een Scandinavische slaapkamer

Romantische woonstijl

Een stoel kiezen bij de bank

Interieurtrends najaar 2015

Gratis afspraak maken
Sluiten