In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

De cognac kleurige bank

Als er een bank is die bijna in ieder interieur past, dan is het de cognac kleurige bank. Met zijn warme uitstraling brengt deze bank sfeer in iedere woonstijl. Een cognac kleurige bank is goed te combineren met andere kleuren en qua styling kunt u er vele kanten mee uit. Daarnaast valt een cognac bank bijna altijd wel in de smaak bij mannen én vrouwen. In deze blog geven wij u een aantal tips over de woonstijl waarin de cognac kleurige bank het best tot zijn recht komt.

cognac-klurige-bank_blog_headerfoto_1024x640px.jpg

Cognac bank in een industriële woonkamer

Zoals we eerder al zeiden past een cognac kleurige bank in ieder interieur. Het is een mooie blikvanger die zowel warm als stoer is. Maar één van de stijlen waar de cognac bank het meest mee wordt geassocieerd, is de industriële woonstijl. Dit omdat de bank een stoer karakter heeft en daarmee goed in de industriële woonstijl past. Wanneer de bank ijzeren/stalen poten heeft voldoet hij helemaal aan de industriële sfeer die je wilt creëren. Een cognac bank past goed bij een betonlook op de muur of vloer, wat kenmerkend is bij deze stijl.

Woonsquare cognac hoekbanken collectie

Cognac bank in een moderne woonkamer

Een strakke vormgeving en veel wit, dat zijn elementen die typerend zijn voor een moderne woonkamer. Een moderne woonkamer heeft veel open ruimtes. Het kleurenpallet bestaat voornamelijk uit wit, grijs en zwart. Hierin past, als echte eyecatcher, de cognac kleurige bank erg goed. De keuze in materiaal van de bank is ook erg belangrijk. U kunt kiezen voor een ruwe variant, maar in een moderne woonkamer past een cognac kleurige bank in glad-leder beter. Denk bijvoorbeeld aan de chique uitstraling van hoekbanken als: Amante (1), Mexico (2) of Richmond (3). 

Woonsquare cognac banken collectie

Cognac bank in een retro woonkamer

Een trend die we af en toe nog te zien, is de retro woonstijl. Dit is een stijl met veel grafische patronen, die terug komt op muren en in woonaccessoires. Kleuren als zalmroze, babyblauw en auberginepaars zijn veel gebruikt en worden gecombineerd met donkere houtsoorten. Een cognac kleurige bank sluit goed aan bij de retro woonkamer, het draagt bij aan de nostalgische stijl die wordt weggezet. Deze banken als bijvoorbeeld: Toledo (4), Metropool (5) en de Salamanca (6) complimenteren deze woonstijl.

Cognac bank in een Urban Jungle woonkamer

De Urban Jungle stijl was in 2018 een trend, maar komt nu nog steeds erg vaak voor. Bij deze stijl draait het om de natuur met een romantisch tintje. Er wordt gebruik gemaakt van aardse tinten, veel groen en botanische prints. Een bank die hier dan ook erg goed bij aansluit is de cognac kleurige bank. Zet naast de bank een grote, mooie, groene kokospalm en de Urban Jungle stijl is al deels gecreëerd. De Urban jungle stijl is qua stijl licht romantisch. Maar als u een geheel romantische woonstijl hebt, dan is een cognac kleurige bank een mooie mogelijkheid om het geheel iets stoerder te maken.

Cognac bank in een Vintage Etnische woonkamer

Een stijl die vooral in 2014 populair was, maar nu helemaal terugkomt, is de Vintage Etnische stijl. Hierbij worden veel verschillende materialen gecombineerd, met invloeden vanuit Afrika en de Mediterranen. Denk aan terracotta, sisal, leer, rotan en hout. Dit wordt vaak gecombineerd met zachtere, natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. Ook hier gaat de cognac kleurige bank naadloos in de stijl op.

De cognac kleurige bank combineren

Cognac bank combineren

Het maakt niet uit welke woonstijl uw voorkeur heeft, een cognac bank is erg gemakkelijk te combineren. Naast  de bovengenoemde tips, hebben wij nog een aantal andere tips over het combineren van een cognac kleurige bank.

Blijf weg van andere cognac kleuren

Cognac is een vrij opvallende kleur. Wanneer je accessoires uitkiest voor de woonkamer, kun je het beste wegblijven van andere cognac kleuren. Dit trekt namelijk de aandacht van de bank weg. Cognac is een levendige kleur die er in vele tinten is, maar geen tint is hetzelfde! Je zou wel kunnen kiezen voor andere bruintinten, of bruine accenten die bijvoorbeeld terug komen in hout.

Mooie combinatie kleuren

De bank komt het mooiste uit wanneer je kiest voor lichtere kleuren. Denk aan wit, grijs of pasteltinten. Deze kleuren zou je mooi kunnen verwerken in de accessoires. Ook zijn blauw en groen goed te combineren met cognac. Als finishing touch zal een mooie groene plant, naast je cognac bank, de ruimte complimenteren.

Wat jouw stijl ook is, er past eigenlijk altijd wel een cognac kleurige bank bij. Een cognac bank is met veel kleuren en stijlen te combineren, tevens voldoet het aan de eisen van veel mensen. Bij Woonsquare is iedere bank in verschillende kleuren en bekledingen leverbaar. Bezoek een van onze showrooms en ontdek welke modellen allemaal in cognac leverbaar zijn.

Meer inspiratie op doen

woonsquare relaxstoel 1024x640

Ervaar hoe comfort, ergonomie en stijl samenkomen in een relaxstoel

kleed uitkiezen bank 1024x640

Hoe kiest u voor het juiste vloerkleed?

mexico hoekbank woontrend 2018 urban jungle 1024x640

Woontrend 2018: Urban Jungle

blog interieurtrends 2018 1024x640

4 interieurtrends van 2018

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek