In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

De landelijke woonstijl

Bij het inrichten van een huis is het verstandig om één stijl te kiezen en u hieraan te houden. Door een stijlrichting te kiezen maakt u het uzelf gemakkelijker om de juiste meubels en accessoires te zoeken en die ook bij elkaar te laten passen. Een stijl die vandaag de dag nog steeds erg populair is, is landelijk wonen. Bij landelijk wonen wordt er het gevoel van het platteland nagebootst. De belangrijkste kernwoorden bij landelijk wonen zijn eenvoud, gezelligheid, ruimte en privacy. De natuur wordt in huis gehaald en er wordt een gevoel van rust en vrijheid gecreëerd. Maar hoe krijgt u dat nu voor elkaar in uw eigen woonkamer?

landelijk wonen 1024x640

Landelijke kleuren

De basis van een landelijke woonkamer zijn de muren, vloer en gordijnen. De kleuren die bij landelijk wonen horen zijn lichte natuurlijke tinten, de muren zijn vaak wit, zandkleur of een lichte bruin-, blauw-, of grijstint. Een vleugje zwart kan de stijl wat stoerder maken. De vloer is vaak van hout, maar ook de moderne gietvloer past tegenwoordig goed in de landelijke woonstijl.

Landelijke materialen

De kleuren zijn de basis, maar ook de materialen zijn belangrijk en bij landelijk wonen horen landelijke materialen. Hiermee worden onbewerkte materialen bedoeld zoals hout, katoen, steen en dierenvachten. Hierdoor krijgt uw woonkamer al snel een sfeervolle en huiselijke look. Denk hierbij aan een grote houten tafel en een comfortabele bank met mooie koperen knopen. Bij de landelijke woonstijl draait het om comfort én mag het zeker ook stoer zijn.

Landelijke meubels

Let er bij het kopen van de meubels op dat de meubels zachte en rustige kleuren hebben. Wees niet bang om de meubels simpel en rustig te houden, want met de juiste accessoires kunt u dit gemakkelijk stoerder maken. Meubels met een ‘oude’ look passen ook goed bij het landelijk wonen. Ook komen er vaak oude of gebruikte accessoires voor in een landelijke woning. Ze versterken vaak het landelijke gevoel en ze zijn goed voor het creëren van een thuisgevoel.

Accessoires

Bij landelijk wonen spelen accessoires dus een belangrijke rol. Met de accessoires kun je bijvoorbeeld wat kleur brengen in de landelijke woonkamer. Gebruik hiervoor verschillende pasteltinten. Een bankje met een dierenvacht eroverheen past ook erg goed bij het landelijk wonen. De accessoire-trends voor landelijk wonen van nu zijn accessoires met kurk, wat ook een natuurlijk element is. Ook olijfgroen past goed als kleur in de landelijke woonkamer en zien we steeds vaker. Dit kunt u bijvoorbeeld terug laten komen in een vaas of (minimalistische) salontafel. En een derde trend voor landelijk wonen in accessoires is zink, zoals een lantaarn of een bijzettafel van zink.

Dus door gebruik van kleuren, de juiste materialen en bijpassende accessoires kunt u zelf de knusse en warme landelijke woonstijl toepassen in uw woonkamer. Aan de slag!

Meer inspiratie op doen

kleurtrends najaar 2018 en kleur trends 2019 1024x640

Trends van nu en voor 2019

blog een botanisch interieur 1024x640

Een Botanisch interieur

complete wwonkamer inrichten 1024x640

Op zoek naar een complete woonkamer set?

new cocooning

New cocooning: het moderne retro interieur

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek