In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Een Botanisch interieur

Een stijl die altijd kan en nog steeds erg populair is, is de Botanische woontrend. De combinatie van hout, robuuste meubels en een huis vol planten, daar worden de meeste mensen wel blij van. Maar hoe zorgt u er nu voor dat u zelf een Botanisch interieur creëert?

blog een botanisch interieur 1024x640

Wat is de Botanische stijl?

Botanisch betekent alles wat te maken heeft met plantkunde. We zijn bekend met de Botanische tuinen in de Mediterrane, in het zuiden van Spanje. Tuinen vol met planten, bomen en bloemen. In de Botanische woonstijl is dit doorgetrokken naar binnenshuis en kunnen we thuis genieten van al het groen. Planten in huis zijn nu eenmaal gezellig én gezond.

Materialen

Bij een Botanisch interieur passen natuurlijke materialen zoals hout, beton, marmer, riet en bamboe. Voor deze woonstijl kunt u een rustige lichte vloer als basis kiezen. Denk bijvoorbeeld aan beton of een houten vloer. Zo maakt u het voor uzelf makkelijk om te variëren met materialen, kleuren en accessoires. Houd de kleuren op de muur ook licht, zoals wit of een aardetint. In de woonkamer past een cognac kleurige leren bank erg goed in deze woonstijl, zoals bankstel Buckingham. Wilt u een Botanische slaapkamer creëren? Dan kan dit goed met boxspring Veneto.

Planten, planten, planten

Als de basis staat, kunt u aan de slag met planten. Dit kunt u zo uitbundig of zo gek maken als u zelf wilt. Heeft u geen groene vingers? Dan zijn kunstplanten of droogbloemen een heel goed alternatief. Ook kunt u op andere manieren groen aan uw interieur toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een mosgroen fauteuil, mooie groene kussens in de bank of posters met botanische palmprint erop. Wat ook goed past bij de Botanische stijl zijn mooie vazen en lantaarns.

Botanische verlichting

Het is misschien niet het eerste waar u aan zult denken, maar u kunt met de verlichting ook een Botanisch interieur creëren. Heeft u een combinatie van een industriële- met een Botanische stijl? Dan past een draadstaallamp of een glazen hanglamp goed. Maar ook een lantaarn of een hanglamp met een rieten kap passen goed bij een Botanisch interieur.

Accessoires

Ook de accessoires kunt u in de Botanische stijl toevoegen. Niet alleen posters met een botanische palmprint passen mooi aan de muur, u kunt ook denken aan zwart/wit fotolijsten met ingelijste exotische bladeren of met een tropisch patroon. Heeft u planten, zet ze dan in mooie rieten manden of in terracotta potjes. Er zijn zelfs rieten manden voor aan de muur of het plafond waar u hangplanten in kunt plaatsen. En is de witte muur toch wat kaal? Kies dan voor een behang met een bijpassend printje op de muur. Met deze accessoires creëert u een speels contrast, die erg goed past bij de Botanische stijl.

U kunt dus alle kanten op met een Botanisch interieur. Let er alleen op dat u niet overdrijft, zoek een balans tussen natuurlijke materialen, kleur, print en natuurlijk planten. Met de tips in dit blog heeft u alle aspecten van de Botanische woonstijl in huis.

Meer inspiratie op doen

blog grijze bank stylen 1024x640

Grijze bank stylen

kleurtrends najaar 2018 en kleur trends 2019 1024x640

Trends van nu en voor 2019

woonsquare relaxstoel 1024x640

Ervaar hoe comfort, ergonomie en stijl samenkomen in een relaxstoel

mexico groot sfeer svv

5 woontips om jouw huis als een thuis te laten voelen

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek