In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Gezellige zithoek creëren in de woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar je een groot gedeelte van de dag doorbrengt. Het is voornamelijk een praktische ruimte, maar iedereen wil graag dat de woonkamer er gezellig en mooi uitziet. Daarom geven we in deze blog een aantal tips om een gezellige zithoek te creëren in de woonkamer.

zithoek salontafel 1024x640

Kleine ruimte

Het is lastig om in een kleine ruimte een gezellige zithoek te creëren. Waar de een te veel ruimte lijkt te hebben, heeft de ander het verlengde van de keuken. Sommige hebben de keuken, eetkamer en woonkamer in een ruimte. Hoe creëer je hier dan toch een aparte, gezellige zithoek met de bank, salontafel en televisie?

Zithoek creëren

Houd bij een kleinere ruimte de inrichting eenvoudig en overzichtelijk. Veel kleine meubels geven eerder een ‘vol’ gevoel, dan dat deze de ruimte gezellig maken. Plaats de bank in het midden van de kamer, zodat er achter het bankstel een lage kast of sidetable geplaatst kan worden. Zo kun je ook in een kleinere woonkamer een afgesloten zithoek creëren en wordt er een leuker aanzicht gecreëerd dan als er naar de achterkant van de bank moet worden gekeken.

Plaatsing televisie

Plaats de televisie op minimaal zo’n drie tot vier meter afstand van het bankstel. Zo kan er op de juiste afstand naar de televisie gekeken worden. Om ruimte te besparen kan de televisie aan de muur geplaatst worden. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de salontafel, zodat er wordt voorkomen dat er drinken of andere attributen omgestoten worden.

Grote ruimte

Tegenover een kleine ruimte staat weer een hele grote ruimte. Hoe zorg je hier voor een gezellige zithoek? Er zijn zoveel mogelijkheden dat dit kan zorgen voor een verloren gevoel. Maak ook in deze ruimte een afscheiding en creëer verschillende zones met elk zijn eigen functie. Dit kan gedaan worden met een kast, een sidetable of bijvoorbeeld een vloerkleed.

Functionele leegte

In een grote ruimte hoef je het niet klein te houden dus plaats een aantal grote meubels en gebruik kleur. Vul de ruimte. Let er met het kopen van de bank op dat een bank met ‘normale’ afmetingen klein kan ogen in de ruimte. Ga voor een ruime bank, waar je gezellig met veel mensen op kunt zitten, zoals de speelse hoekbank Parys Hoek. Plaats bijvoorbeeld de zithoek in het midden van de woonkamer in plaats van tegen de wand. Maak gebruik van functionele leegte. De kamer is groot genoeg om eromheen te lopen.

XXL-accessoires

Leg ook een kleed op de grond en ga voor veel kussens en plaids. Een kleine ruimte zal dit meestal niet ten goede doen, maar een ruime woonkamer juist wel. Met een ruime woonkamer kan er ook gekozen worden voor XXL-accessoires zoals potten en schilderijen. En er kan ook gerust gekozen worden voor grote lampen, deze kunnen de ruimte juist breken.

Wilt u nog meer inspiratie opdoen? Kom onze complete interieurs bekijken bij een vestiging bij u in de buurt!

Meer inspiratie op doen

box bellagio sfeer schuin

Slaapkamer ideeën: kleuren kiezen die bij jou passen

monza sfeer

Creëer een landelijke eetkamer in 6 stappen

senior kind blog leefcomfort ouderen 1 1024x640

Leefcomfort voor ouderen verbeteren

woonkamer inrichten in 5 stappen woonsquare

Woonkamer inrichten in 5 stappen

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek