In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Handige tips voor de aanschaf van een nieuwe bank

Een bank heeft een enorme invloed op de uitstraling van uw interieur. Het is misschien wel het meest opvallende en invloedrijkste meubel in uw woonkamer. Daarom is het erg belangrijk om een weloverwogen keuze te maken wanneer u een nieuwe bank wilt aanschaffen. In deze blog geven wij u dan ook graag een aantal tips waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe bank.

nieuwe bank kopen 1024x640

Begin met meten

Een fout die vaak gemaakt wordt door enthousiaste kopers is de aanschaf van een te grote bank. In showrooms en grote winkels lijken banken namelijk altijd een stuk kleiner dan dat deze in werkelijkheid zijn. Meet daarom altijd van tevoren hoeveel ruimte er beschikbaar is in uw woonkamer en vergeet deze afmetingen dan ook niet mee te nemen wanneer je gaat winkelen voor een nieuwe bank. Het zou natuurlijk vervelend zijn als uw perfecte bank niet in uw woonkamer past.

Bepaal de locatie

De plek waar uw nieuwe bank komt te staan is ook erg belangrijk. Vaak wordt er gedacht dat dit na de aanschaf wel bepaald kan worden, maar de locatie van de bank is écht van groot belang. De kleur van uw nieuwe bank moet namelijk wel matchen met de andere kleuren in uw woonkamer, zoals de muren. Bovendien komt het ook weleens voor dat een bank tegen een laag raam geplaatst wordt en dan is het natuurlijk wel zo mooi als de bank niet boven de vensterbank uitkomt.

Uw leefstijl

Ook door zelf bewust na te denken over uw leefstijl en wie er allemaal gebruik zullen maken van uw nieuwe bank, komt u weer een stapje dichterbij uw perfecte bank. Zo is het voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren een verstandige keus om te kiezen voor een bank met een vuilafstotende stof. Kleur speelt hierbij natuurlijk ook weer een rol: een lichte kleur bank is waarschijnlijk niet de beste keus als u zelf (jonge) kinderen heeft of als er geregeld kinderen bij u over de vloer komen.

Altijd proberen

Misschien wel het allerbelangrijkste kenmerk van uw nieuwe bank is dat deze lekker moet zitten/liggen. U wilt lekker kunnen relaxen op uw bank, of dat nou op een stevige harde bank is of op een bank waarin u helemaal kunt wegzakken. Omdat elke bank anders zit en iedereen andere voorkeuren heeft, raden wij u aan om altijd in de winkel de bank te testen door er in verschillende houdingen op te gaan zitten en liggen. Doe dit niet wanneer je heel moe bent, want je zult zien dat elke bank dan lekker zit.

Meer inspiratie op doen

boho chic in de slaapkamer boxspring 1024x641

Boho Chic in de slaapkamer

vogue hoek creme sfeer hoog2

Meubels bij een donkere vloer in de woonkamer

blog complete interieur eettafel en bank 1 1024x640

Genieten van de bank tot aan de eettafel

box bellagio sfeer schuin

Slaapkamer ideeën: kleuren kiezen die bij jou passen

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4.1 sterren
 
12824 klanten beoordelen ons met een 4.1 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek