In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Helemaal trendy: een Japandi interieur!

Japandi, een fusie van Japanse en Scandinavische ontwerpen, heeft de interieurwereld veroverd met haar harmonieuze kenmerken van minimalisme en natuurlijke elegantie. De minimalistisch vormgegeven meubels uit Noord-Europa gecombineerd met de rustige, natuurlijke invloeden uit Japanse interieurs zorgen voor een serene balans. Ontdek de eenvoud, harmonie en connectie met de natuur van het Japandi interieur!

barbados sfeer schuin

Deze trend heeft een sterke aantrekkingskracht, die ze te danken heeft aan de perfecte balans die de Japandi stijl weet te creëren. Met neutrale kleurenpaletten, nadruk op functionaliteit en natuurlijke elementen, omarmt Japandi het motto 'less is more’.

Japandi interieur

In een wereld vol hectiek vormt het Japandi-interieur een oase van rust. Naast dat de Japandi stijl jouw huis een elegante uitstraling geeft, weerspiegelt het ook een levenswijze. De Japandi-levenswijze is een streven naar eenvoud, harmonie en verbondenheid met de natuur. Japandi creëert een ruimte van rust en ontspanning, waar kwaliteit en authenticiteit in het dagelijks leven worden gewaardeerd. Hoewel er geen exacte datum is voor het ontstaan van de Japandi-stijl, is het de laatste jaren steeds populairder geworden als een herkenbare interieurtrend. Er is een toenemende waardering voor minimalisme en natuurlijke materialen die perfect aansluiten bij een Japandi interieur. De term "Japandi" is vrij nieuw, maar de basis ervan gaat ver terug in de Japanse en Scandinavische ontwerptradities.

Deze stijl vol geschiedenis en waarde ook toevoegen aan jouw interieur? Laat je inspireren door de kenmerken van het Japandi interieur en alles wat het te bieden heeft! 

Japandi interieur kenmerken

Het hart van Japandi ligt in zijn kenmerkende eigenschappen. We lichten vier opvallende kenmerken voor je uit.

 • Minimalistisch design
  In het Japandi-interieur wordt minimalisme omarmd als een kunstvorm. De ruimte ademt een kalme en evenwichtige sfeer, waar zorgvuldig doordachte elementen bijdragen aan een serene esthetiek. Onze Leonardo bank belichaamt dit esthetische ideaal met haar schoonheid in eenvoud en minimalistische design. 
 • Ambachtelijkheid
  De essentie van Japandi is berust op ambachtelijkheid. Handgemaakte items voegen een authentiek karakter toe, waardoor de ruimte een warme en persoonlijke touch krijgt. Elk stuk vertelt een verhaal en verrijkt de ruimte met zorgvuldige details. Meubels als een handgemaakte houten bijzettafel passen perfect binnen de Japandi stijl.

 • Contrasten
  Het gebruik van diverse contrasten en vormen trekt meteen de aandacht in het Japandi interieur. Wanneer er gekozen wordt voor een ‘hard’ materiaal zoals een betonlook behang verzacht je de ruimte weer door een ‘zacht’ materiaal als een teddy stoffen fauteuil toe te voegen. Wissel af met diverse vormen en materialen in de meubels.

 • Natuurlijke materialen
  Hout, bamboe en steen vormen de ruggengraat van Japandi. Deze natuurlijke materialen brengen de rust en sereniteit van de natuur naar binnen, waardoor er een harmonieuze omgeving ontstaat. Een verrassend materiaal als papier is belangrijk in de Japanse cultuur. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor shoji schermen en origami lampen in Japandi interieur. Andere opties zouden houten stoelen, bamboe manden of stenen kaarsenhouders kunnen zijn. Ontdek waar jouw voorkeur naar uitgaat!  

Japandi interieur kleuren

De kleuren in het Japandi-interieur zijn een cruciaal element die de kalme en gebalanceerde schoonheid van deze stijl laat zien. Het kleurenpalet van Japandi bestaat uit natuurlijke tinten die rust en eenvoud bevorderen. Witte tonen dienen als een helder canvas die de ruimte openen, terwijl accenten van zwart en donkerbruin subtiele diepte en contrast toevoegen. Beige brengt dan weer een warme kleur met zich mee die goed gecombineerd kan worden met andere natuurlijke kleuren. De veelzijdige kleur grijs sluit goed aan bij de minimalistische sfeer van Japandi.

De focus ligt naast wit, zwart, beige en grijs ook op andere natuurlijke kleuren. Denk aan groentinten gebaseerd op olijftakken of bruintinten gebaseerd op hout, deze natuurlijke tonen brengen jouw interieur in evenwicht. De kleuren in het Japandi-interieur worden zorgvuldig gekozen om een tijdloze en rustgevende omgeving te creëren. Het doel is dat elk element in de ruimte tot zijn recht komt. 

Interieurstijl Japandi in jouw huis

Transformeer jouw huis met het verfijnde Japandi-interieur in slechts enkele stappen. Begin met minimalistisch meubilair, waarbij natuurlijke materialen zoals hout en steen centraal staan. Kies voor een neutraal kleurenpalet met rustgevende tinten. Een voorbeeld van een Japandi meubel binnen onze collectie is onze fauteuil Crown. Door haar organische vorm en witte kleur past deze fauteuil perfect bij de Japandi-stijl. Wanneer deze fauteuil gecombineerd wordt met de Barbados bank ontstaat er een Japandi zithoek die rust en minimalisme uitstraalt. 

Voeg naast meubels ook ambachtelijke details zoals handgemaakte decoraties toe aan jouw ruimte voor een persoonlijke touch. Minimaliseer rommel en omarm open ruimtes om een gevoel van rust te bevorderen.

Japandi interieur accessoires

Zorgvuldig gekozen accessoires zijn een essentieel onderdeel binnen het Japandi-interieur. Het is een kunst om verfijning toe te voegen op een elegante en subtiele manier. Kies voor handgemaakte decoratieve items, zoals keramiek met subtiele texturen en eenvoudige vormen. Of ga voor rustige kleuraccenten middels kussens en plaids in aardetinten. Naast accessoires als vazen, kaarsenhouders, tapijten, etc. is verlichting ook van belang. Minimalistische verlichting met strakke lijnen en zachte tinten verbetert de serene sfeer. Verrijk jouw interieur met de perfecte balans tussen Japanse eenvoud en Scandinavische functionaliteit. Voeg deze accessoires toe aan je huis en omarm de tijdloze schoonheid van het Japandi-interieur, waarin elke accessoire bijdraagt aan de rust en harmonie van je leefruimte.

Aan de slag met je eigen Japandi interieur

Heb jij al zin om je appartement of huis in te richten in de Japandi stijl? Ben je op zoek naar meer inspiratie? Woonsquare heeft een uitgebreide collectie meubels die perfect passen bij elke stijl. Bekijk ons assortiment en zet de eerste stap door het opdoen van inspiratie! Wanneer je mooie meubels hebt gezien kun je deze gemakkelijk toevoegen aan je verlanglijstje en deze delen met jezelf en anderen. Zo kun je samen diverse Japandi stijl meubels overwegen én makkelijk terugvinden. Vervolgens heten we je van harte welkom bij één van onze winkels om alle mogelijkheden op het gebied van kleur en stofferingen te ontdekken. Met alle vestigingen door heel Nederland is er altijd een Woonsquare bij je in de buurt.

Meer inspiratie op doen

woonsquare relaxstoel 1024x640

Ervaar hoe comfort, ergonomie en stijl samenkomen in een relaxstoel

blog hotel chique slaapkamer boxspring veneto sfeer schuinmatras stopper 1024x640

Uw eigen "hotel chique" slaapkamer

matera oker velvet 2.5s rvv sfeer

Kleurrijk industrieel

etnisch interieur woonsquare 3

Etnisch interieur: tover jouw woonkamer om met etnische woonaccessoires

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek