In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Hoe kiest u voor het juiste vloerkleed?

Het geeft meteen een andere look aan uw bank en het voelt ook nog eens lekker aan uw voeten: een vloerkleed. Het kan juist rust aan de woonkamer geven, maar een vloerkleed kan ook juist als statement fungeren. Maar hoe groot moet uw vloerkleed zijn en hoe zorgt u er nu voor dat hij bij uw (hoek)bank past? Wij geven u hier een aantal tips zodat u straks het juiste vloerkleed onder, naast of voor uw bank heeft liggen. Er zijn geen gouden regels die u moet volgen, wij proberen u alleen opties voor te leggen zodat u zelf kunt beslissen wat u mooi vindt en wat bij uw stijl en interieur past.

kleed uitkiezen bank 1024x640

Functioneel doel van een vloerkleed

Een vloerkleed kunt u natuurlijk op meerdere plaatsen in het huis leggen, zoals de slaapkamer en de hal, maar wij focussen ons even op de woonkamer. Want alleen al hierbij zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. U kunt om diverse redenen een vloerkleed in de woonkamer willen. Eén van die redenen kan zijn dat een vloerkleed natuurlijk voor sfeer zorgt. Ook is het lekker aan de voeten, vooral in de koude wintermaanden. Daarnaast heeft een vloerkleed ook nog akoestische voordelen en klinkt alles in de kamer wat minder hol. En tot slot is een vloerkleed een goede basis waar kinderen op kunnen spelen. Al deze verschillende doeleinden spelen een rol in het kiezen van het juiste formaat vloerkleed.

Afmeting vloerkleed

Hoe groot moet het vloerkleed zijn? Vloerkleden worden vaak in standaard maten verkocht. Eén tip om te kijken wat het beste bij uw bank past is om deze formaten uit te tekenen op de vloer (met schilderstape) of om bijvoorbeeld met kranten het formaat op de vloer te leggen. Er zijn verschillende manieren om uw vloerkleed onder uw bank te plaatsen en dit is deels afhankelijk van uw eigen smaak. Zo kunt u de voorpoten van de bank op het vloerkleed plaatsen en de achterpoten niet. Dit de meest voorkomende vorm, omdat op deze manier alle meubels met elkaar verbonden worden.

Poten en het vloerkleed

Naast alleen de voorpoten op het kleed is het ook mogelijk om een aantal voorpoten op het vloerkleed te laten rusten. Door bijvoorbeeld de stoel op het vloerkleed te plaatsen en de bank niet, dit is een goede optie als er niet voldoende ruimte is voor een groter vloerkleed. Om meer eenheid te creëren is het ook een optie om alle poten op het vloerkleed te plaatsen, want zo creëert u een compacte ruimte. Door juist géén poten op het vloerkleed te plaatsen kunt u een vloerkleed met een opvallend dessin in huis halen, zonder dat dit de gehele woonkamer uit balans haalt. Test eens uit wat u mooi vindt, hoeveel ruimte u heeft voor een vloerkleed en wat u ermee wilt creëren; eenheid, statement of rust.

Type vloerkleed

Vloerkleden komen er in verschillende soorten zoals vintage vloerkleden, Perzische vloerkleden, hoogpolige vloerkleden en nog veel meer. De kleur en stijl van het vloerkleed is afhankelijk van uw stijl en wensen. Wilt u een statement maken? Of wilt u juist rust creëren en gaat u voor een wit vloerkleed? Bekijk eens op internet wat er te vinden is en wat u mooi vindt. Houd hierbij ook rekening met de stof van het vloerkleed. Wilt u bijvoorbeeld een vloerkleed voor de kinderen om op te spelen? Dan is een wit hoogpolig vloerkleed misschien niet de beste optie. Katoen is bijvoorbeeld veel gemakkelijker te reinigen.

Trends vloerkleden

De patchwork vloerkleden zijn al een tijdje erg populair; hierbij is het vloerkleed samengesteld uit verschillende stukken vintage vloerkleden. Dit kan in dezelfde kleur of juist in verschillende. Daarnaast zijn de Rozenkelims ook erg populair. Dit zijn vloerkleden uit Oosterse landen met bloemenpatronen erop. Ook is er de laatste tijd de trend om verschillende vloerkleden over elkaar te leggen, dit kan een speels effect creëren. En we zien al een tijdje ronde vloerkleden, dit is weer eens iets anders en is bijvoorbeeld leuk met ronde salontafels erop.

De keuze is dus reuze en u kunt alle kanten op met een vloerkleed. Denk dus goed na wat voor huishouden u heeft, gaan er kinderen op spelen of is de kans groot dat er op geknoeid wordt? Wilt u ervoor zorgen dat het wat minder hol in de woonkamer klinkt, ga dan voor een hoogpolig kleed. Bekijk vooral wat u zelf mooi vindt en plak thuis uit wat u voor formaat in gedachte heeft om te kijken of dit daadwerkelijk is wat u voor ogen had. En voor u het weet heeft u uw perfecte vloerkleed in uw woonkamer bij de bank liggen.

Meer inspiratie op doen

woonsquare cbw erkens 1024x640

Woonsquare woonwinkels: CBW-erkend

santiago sfeer svv

Handige tips voor de aanschaf van een nieuwe bank

blog grijze bank stylen 1024x640

Grijze bank stylen

salamanca cognac 3 1 1 sfeer

Bank en stoel set in jouw interieur

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek