In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Hoe zorgt u voor een kindvriendelijke woonkamer?

U wilt graag een stijlvol en gezellig huis hebben waar kinderen zich thuis voelen en lekker kunnen spelen. Een echte gezins-woonkamer heeft alle elementen: ruimte voor alle gezinsleden, stijlvol, gezellig, veilig, maar ook zeer makkelijk om bij te houden. Maar hoe bereikt u dit nu allemaal? Onderstaande stappen helpen u bij het inrichten van uw gezins-woonkamer, zodat u een mooie kindvriendelijke woonkamer creëert.

blog kindvriendelijk interieur 1024x640

Stap 1 - Grote meubels

Ruimte is met een gezin zeer belangrijk. Begin bij het inrichten van uw woonkamer met de grote meubelstukken zoals de bank, eettafel en eventueel een kast of dressoir. Bij Woonsquare hebben wij zelfs complete interieurs, zodat u in één keer klaar bent! Doordat u eerst de grote meubels uitkiest, weet u exact hoeveel ruimte u overhoudt voor de verdere inrichting.

Stap 2 - Toepassing

Denk na waarvoor u de grote meubels gaat gebruiken. Welke activiteiten onderneemt u in de woonkamer met uw gezin? Bijvoorbeeld: u heeft een groot gezin en u kruipt graag met uw volledige gezin op de bank om film te kijken. Kies dan een mooie grote zachte hoekbank uit met grote kussens (en bij voorkeur met een longchair), zodat iedereen een comfortabele zitplaats heeft. Of vinden uw kinderen het leuk om te kleuren en knutselen aan tafel en schuift u dan gezellig aan met een kop koffie? Kies dan een grote eettafel uit met handige stoelen, zodat u voldoende ruimte heeft voor uzelf en uw kinderen.

Stap 3 - Materiaal

Kies materialen voor uw meubels die makkelijk schoon te maken en vooral slijtvast zijn. Lederen banken zijn duurzaam, makkelijk in onderhoud en snel schoon te maken. Een perfecte keus voor in een gezinswoonkamer. Naast lederen banken zijn er ook stoffen banken die geschikt zijn. Er zijn steeds meer stoffen banken met afneembare hoezen of speciale sprays waarmee de bank wordt geïmpregneerd. Hierdoor blijven bijvoorbeeld gemorste vloeistoffen op de bank liggen en is het meubel makkelijk te reinigen. Door deze technieken is het geen probleem om met kinderen voor een mooie lichte stoffen bank te kiezen. Een stoffen bank brengt meteen gezelligheid en sfeer in uw woonkamer.

Stap 4 - Eettafel

De eettafel wordt met een gezin voor meer dingen gebruikt dan alleen eten en daarom dient deze slijtvast te zijn. Bij Woonsquare hebben we alle soorten eettafels: tafels van echt (massief) hout tot tafels die voorzien zijn van gelamineerde toplagen. De tafels met gelamineerde toplaag kunnen tegen een stootje en geven toch het gevoel van echt hout. Als u meer houdt van een geleefde tafel, kies dan voor een echte houten tafel.

Stap 5 - Opstelling

Zorg voor een ruime opstelling in de woonkamer, zodat elk gezinslid zich makkelijk kan bewegen. Bekijk ook kritisch waar u elk meubelstuk neerzet zodat de looppaden vrij blijven naar bijvoorbeeld de keuken of de deur(en). Door hier rekening mee te houden, wordt de doorstroming van de woonkamer bevorderd. Een andere positieve bijkomstigheid van een ruime opstelling is dat u gemakkelijk de woonkamer kan schoonhouden.

Stap 6 - Kinderspeelhoek

Creëer een speciale hoek voor de kinderen waar ze kunnen spelen en waar ze zich thuis voelen. Kinderen hebben niet per se heel veel ruimte nodig, maar vinden het wel fijn om een eigen plek te hebben waar bijv. het speelgoed staat en waar ze kind kunnen zijn. Voeg een grote speelgoedkist toe of zorg voor een leuk kastje, zodat het speelgoed altijd opgeborgen kan worden en niet door de woonkamer blijft slingeren. Stem de kindermeubeltjes af op de rest van uw interieur, dit zorgt ervoor dat uw woonkamer één mooi geheel blijft.

Stap 7 - Inrichting

Nu de basis van uw woonkamer staat, gaat u verder met het gezellig inrichten van de woonkamer. Voeg het kleinere meubilair toe, zoals een salontafel, een fauteuil en een tv-meubel. Denk aan losse salontafeltjes of een fauteuil of stoel in een contrasterende kleur of materiaal. Een mooi groot kleed zorgt al snel voor een gezellige sfeer in uw woonkamer, maar is ook ideaal voor kinderen om op te spelen. Kies daarom voor een kortharig kleed dat makkelijk schoon te maken is. Accessoires zoals grote zachte kussens, een mooie poef, fotolijstjes en een lamp, maken het geheel helemaal af.

Stap 8 - Veiligheid

Een kindvriendelijk interieur is ook een veilig interieur voor uw kinderen. Hierbij een aantal tips waar u op kan letten bij het inrichten van uw woonkamer. Allereerst, kies meubels uit die geen scherpe randjes of hoeken hebben. Werk uw kabels netjes weg in kabelgoten of in uw tv-meubel. Dit is niet alleen veilig, maar staat ook nog eens mooi. Leg een antislip-mat onder uw kleed, zodat uw kinderen niet kunnen uitglijden. Voeg veiligheidsplaatjes toe aan uw stopcontacten en plaats kindersloten op de deuren van kastjes met bijv. reinigingsmiddelen. En de laatste tip die we u graag meegeven, zet glazen vazen of andere breekbare accessoires buiten het bereik van uw kinderen.

Met deze stappen heeft u in een handomdraai een kindvriendelijke woonkamer, die sfeervol en praktisch is en waar jong en oud zich thuis voelt. Begin nu nog met het inrichten van uw woonkamer en bekijk online het assortiment meubels van Woonsquare of kom langs in één van onze winkels.

Meer inspiratie op doen

blog woonkeuken wonen en koken in een ruimte 2 1024x640

Wonen en koken in een ruimte

welke bank past bij u 1024x640

Welke bank past bij u?

luccayosemite sfeerschuin

Een hoekbank met losse elementen samenstellen bij Woonsquare

zithoek salontafel 1024x640

Gezellige zithoek creëren in de woonkamer

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek