In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Klassieke woonstijl

Een woonstijl die nooit zal vervelen en tijdloos is, is de klassieke woonstijl. Kroonluchters, mooie ornamenten aan het plafond en haardschouwen kunnen op meerdere manieren gecombineerd worden. Maar het zijn allemaal elementen die typerend zijn voor de klassieke stijl. Een klassiek interieur straalt luxe uit en is erg elegant. In deze blog vindt u een aantal tips om een klassieke woonstijl te creëren.

costa

Kenmerken klassieke woonstijl

De renaissance en de barok zijn grote inspiratiebronnen voor de klassieke stijl. Beide hebben veel invloeden uit de Griekse en Romeinse oudheid overgenomen. Van sierlijke ornamenten aan het plafond tot luxueuze stoffen en diepe kleuren. We zien ranke en robuuste vormen en verschillende soorten materialen zoals glas, fluweel, marmer en hout. Dit ziet u ook terug bij de klassieke woonstijl. Daarnaast zijn symmetrie, antiek en zuilen elementen die goed passen bij deze woonstijl.

Modern klassieke woonstijl

Tegenwoordig zien we steeds vaker de klassieke stijl in een modern jasje. Denk bijvoorbeeld aan de luxe van een hotel die u naar uw eigen woonkamer brengt. Klassieke details worden op een moderne manier hieraan toegevoegd. De klassieke stijl verandert daardoor in een modern klassieke woonstijl. In een modern klassieke woonstijl gebruiken we luxe leersoorten, geen gouden kroonluchters maar wel een moderne variant op de kroonluchter, er zijn geen marmeren vloeren maar wel een marmerlook haardschouw of tafelblad.

Materialen en kleuren klassieke stijl

Bij de klassieke stijl passen ook klassieke materialen, denk bijvoorbeeld aan glanzende stoffen zoals zijde en fluweel. Voor deze stijl kiezen we materialen die luxe uitstralen. Denk bij een vloer bijvoorbeeld aan een donkere houten vloer in visgraatmotief, of natuursteen zoals marmer. Op de muur past een behang met print in Barokstijl, of krijt- en kalkverf in natuurlijke (grijs)tinten. Deze basis past goed bij diepe en intense kleuren, zoals bordeauxrood of diep paars, die typerend zijn voor deze stijl. In de details van accessoires en verlichting ziet u veel goud, zilver, kristal en glas.

Meubels klassieke woonstijl

Als de basis van de woonkamer is gezet, met de juiste vloer en de juiste kleuren op de muur, kunt u op zoek naar de juiste meubels. Voor deze woonstijl kunt u denken aan antieke meubels, meubels met sierlijke vormen of juist wat royalere meubels. Veel meubels in de klassieke stijl zijn van leer of velours en hebben een elegant onderstel. Qua banken passen onze Nottingham of Kasteelbank ideaal in deze stijl. Bij een fauteuil kunt u denken aan onze Azure fauteuil.

Accessoires klassieke stijl

In de klassieke stijl wordt er veel aandacht besteed aan de details. Zo wordt een zithoek vaak geplaatst op een groot vloerkleed. Qua accessoires wordt er gebruik gemaakt van kristallen karaffen, kroonluchters of schemerlampen met grote kappen. Antieke erfstukken komen mooi uit in de klassieke stijl. Denk bijvoorbeeld aan servies in een klassieke vorm maar zonder de bloemetjesprint of oude foto’s en schilderijen.

De klassieke woonstijl is dus door verschillende elementen gemakkelijk toe te passen in uw woning. U kunt het zo klassiek maken als u zelf wilt. Natuurlijk kunt u het wat speelser opzetten en de klassieke stijl een moderne tint geven. Benieuwd wat bij uw stijl past? Kom langs in een van onze vestigingen en laat u adviseren.

Meer inspiratie op doen

sfeervolle winsterse woonkamer 1024x640

Sfeervolle winterse woonkamer

quebec sfeer

Een open wandkast als eyecatcher in jouw interieur

matera oker velvet 2.5s rvv sfeer

Kleurrijk industrieel

bohemian interieur hoekbank stockholm sfeer 1024x640

4 tips voor een Bohemian interieur

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek