In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Leefcomfort voor ouderen verbeteren

Wanneer u ouder wordt, kunnen eenvoudige dagelijkse taken lastig worden. Om het leefcomfort van ouderen te verhogen zijn veel verschillende mogelijkheden. Hoe u het leefcomfort dan kunt verbeteren? Wij hebben de beste tips voor hoe u eenvoudig een fijne leefomgeving creëert voor ouderen op een rijtje gezet.

senior kind blog leefcomfort ouderen 1 1024x640

Gladde vloeren

Wanneer u op leeftijd bent en gebruik gaat maken van een rollator voor de stabiliteit, is het cruciaal dat de vloeren glad zijn. Tapijt kan ervoor zorgen dat het veel moeite kost om vooruit te komen. Zorg ervoor dat er geen drempels in het huis zijn. Let bijvoorbeeld goed op de verhoging bij de deuren. Dit kan nog weleens zorgen voor een abrupte stop wanneer hier niet in een keer overheen gereden kan worden. Door de vloeren gelijk te maken wordt de beweegvrijheid bevorderd.

Lage kasten

Wanneer u jong en kwiek bent kunt u nog wel eens op een stoel gaan staan om iets uit een hoge kast te pakken. Op latere leeftijd is dit niet verstandig. Kies voor lage kasten. Zo kunnen ouderen hier gewoon bij zonder een trapje te gebruiken. Lage kasten zijn bij vrijwel iedere woonwinkel te vinden.

Hulp op afstand

Het kan een fijn en vertrouwd gevoel geven wanneer u weet dat wanneer er iets misgaat, er altijd hulp beschikbaar is. Het is mogelijk om een hulpapparaatje te dragen wanneer u op leeftijd bent en nog thuiswonend bent. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan kunt u met één klik op de knop hulp krijgen. Hierdoor houdt u een vertrouwd gevoel in huis.

Verhoogd toilet

Helaas gebeuren veel valpartijen op oudere leeftijd bij het bezoek aan het toilet. Een standaard toilet is vaak te laag en kan met zwakkere gewrichten zorgen voor veel moeite. Moeite met opstaan en dit kan zorgen voor instabiliteit en valpartijen. Door te kiezen voor een ergonomisch en hoger toilet voorkomt u vervelende valpartijen in huis.

Douchemat

Een gladde douche, badkuip of badkamertegels kunnen een werkelijk gevaar vormen wanneer u ouder bent. Wilt u heerlijk thuis kunnen blijven wonen en douchen? Leg antislipmatten in uw badkamer. Deze zorgen ervoor dat u niet uitglijdt op een natte douchevloer. Een extra handgreep laten plaatsen is ook een fijne toevoeging in de badkamer, dit zorgt voor extra houvast.

Sta-op stoel

Moeite met het opstaan uit de stoel? Wanneer u een te diepe of hoge fauteuil hebt, kan het opstaan nog weleens lastig zijn. Geniet van een letterlijk steuntje in de rug met een sta-op stoel. Deze kantelt ietwat naar voren en geeft een zacht duwtje waardoor u geholpen wordt met opstaan. Bekijk het ruime aanbod aan sta-op stoelen en geniet van een steuntje in de rug wanneer dat nodig is.

Ouder worden komt helaas met allerlei moeilijkheden en kwaaltjes. Toch kunt u het zo makkelijk mogelijk maken door het leefcomfort te verhogen dankzij deze handige tips. Geniet langer van het thuis wonen door de ruimte aan te passen en wat voorbereidingen te treffen.

Meer inspiratie op doen

salamanca cognac 3 1 1 sfeer

Bank en stoel set in jouw interieur

weer verliefd worden op oude bank 2018 1024x640

Weer verliefd worden op uw oude bank

matera oker velvet 2.5s rvv sfeer

Vind de woonstijl die bij jou past!

goede boxspring

Waar let je op bij de aankoop van een goede boxspring?

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek