In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Haal de lente in huis! 6 tips voor jouw voorjaarsinrichting

De lente is weer begonnen. Wind, regen en sneeuw worden ingeruild voor vrolijke kleuren, veel bloemen en natuurlijk de eerste zonnestralen. De lente in je bol halen is niet zo moeilijk. Maar hoe haal je de lente in huis? Wij geven je 6 tips om jouw woning lente klaar te maken.

lente in huis fotowand desenio(1)

1. Verwissel de posters aan jouw fotowand.

Heb jij een aantal lijsten aan de wand met posters? Vervang dan gemakkelijk de inhoud om de lente in huis te halen. Kies voor vrolijke ontwerpen, teksten en kleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld mooie pastel collecties om jouw huis weer tot leven te brengen.

2. Haal bloemen en planten in huis.

Het is een beetje een open deur, maar: met bloemen haal je de lente in huis. Een fris boeket met lichte kleurtjes maakt jouw huis gelijk een stuk vrolijker. Koop daarom regelmatig een mooi boeket en niet te vergeten een bijpassende vaas.

En bloemen of planten in huis hoeven niet duur te zijn! Veel planten gaan lang mee als je ze goed verzorgd en ook kleine bosjes bloemen fleuren je huis op. Je kunt zelfs met 1 bloem in een vaas al een gevoel van lente creëren in huis.

3. Zorg voor voldoende licht en ruimte.

Een goed belichte woonkamer is belangrijk in deze periode. Zorg dus dat je gordijnen openstaan, waardoor het daglicht op in je interieur kan schijnen. Daarnaast is ruimte van belang. Zet je woonkamer niet te vol met spullen en creëer een rustgevende kamer.

Inspiratie op doen voor een lichte/ruimtelijke huiskamer? Bekijk onze lichte woonkamer set Costa!

4. De lente in huis halen? Zorg voor lichte meubels!

Als je aan de lente denkt, komen er al snel lichte en frisse kleuren in je op. De dagen worden langer en de zon begint te schijnen. Zorg daarom voor lichte kleuren in je interieur. Denk aan een licht grijze bank of een roze kleurige stoel! Je zult zien: de lente meubels in je huis zorgen voor een positieve sfeer.

Bekijk bijvoorbeeld onze frisse 2-zitsbanken of romantische fauteuils.

5. Nieuwe lik verf of vrolijk behang

Je hoeft uiteraard niet elk voorjaar je volledige woonkamer opnieuw te verven, maar een likje verf kan wel wonderen doen om de lente in huis te halen. Heb jij een aantal donkere wanden in huis, of juist alleen koel wit? Vul dit dan aan met warme geel of terracotta kleuren. Dit hoeven niet alleen de wanden te zijn: je kunt ook een kastje of bepaalde accessoires verven!

Naast verf, kan behang ook veel voor je interieur doen. Kies een lente-geïnspireerd fotobehang met een motief van bloemen, vlinders, landschappen en andere lente taferelen. Bedek één wand of een gedeelte van je wand ermee. Snel gebeurd en het levert een groot verschil op in jouw woning!

6. Verwissel de stoffen.

Als laatste tip: verwissel de wollen en fluwelen stoffen voor zomerse varianten. Katoenen of linnen kussens in een lichte kleur zijn hiervoor de perfecte vervanging. Zo past de stof helemaal bij de lichte meubels, ruimte in de kamer en gezelligheid die is gecreëerd.

Heb je vragen over jouw ideale voorjaarsinrichting?

Weet je nog niet hoe je de lente in huis moet halen of heb je vragen naar een van onze producten? Wij denken graag met je mee. Maak gemakkelijk een afspraak in één van onze winkels en krijg advies van onze medewerkers.

Maak een afspraak

Meer inspiratie op doen

weer verliefd worden op oude bank 2018 1024x640

Weer verliefd worden op uw oude bank

acapulco sfeer schuin

Bankstel kopen, waar moet u op letten?

mexico hoekbank woontrend 2018 urban jungle 1024x640

Woontrend 2018: Urban Jungle

interieurtrends najaar 2015 1024x640

Interieurtrends najaar 2015

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek