In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Leren bank onderhouden

De leren bank is een van de meest gekochte banken. Leren banken hebben een stoere uitstraling, zijn sterk en zitten comfortabel. Een leren bank is vervaardigd uit een natuurproduct, dat niet zomaar in de woonkamer geplaatst kan worden zonder verdere omkijk. De bank moet goed onderhouden worden, anders zal deze uitdrogen, verkleuren en/of kaal worden. Maar hoe kunt u het beste uw leren bank onderhouden? Wij geven een aantal tips.

leren bank onderhouden parel hoekbank 1024x640

Klimatologische omstandigheden

De luchtvochtigheid en warmte in de omgeving van de bank spelen een belangrijke rol in de frequentie waarmee uw leren bank moet worden onderhouden. Aan te raden is om de leren bank niet vlakbij een warmtebron te plaatsen, want hierdoor droogt het leer nog sneller uit. Ook door de luchtvochtigheid in het huis kan de bank sneller uitdrogen. Zorg er dus voor dat de luchtvochtigheid in uw woning gezond en goed op peil is. Niet alleen voor de conditie van uw leren bank belangrijk, maar zeker ook voor uzelf.

Leren bankstel reinigen

Stof uw leren bank regelmatig af. Gebruik hierbij de stofzuiger om grotere delen vuil te verwijderen en stof weg te nemen. Let er bij het stofzuigen uiteraard op dat u geen krassen op de bank maakt. Neem de bank af met een schone, zachte doek.  Zo zorgt u ervoor dat stof en vuil niet in het leer worden gedrukt gedurende het verdere gebruik van de bank. Vermijd tijdens het reinigen contact met allesreinigers, afwasmiddel of andere zeep houdende middelen. Dit kan het leer aantasten, doen uitdrogen of laten verkleuren.

Vlekken behandelen

Bekijk dan de bank goed op plekken die schoongemaakt moeten worden. Concentreer u dan vooral op deze vuile plekken en laat de rest van de bank zo veel mogelijk met rust. Op onze onderhoudspagina staat uitgebreid uitgelegd hoe u het beste bepaalde vlekken kunt behandelen.

Leren bank invetten

Wanneer moet de bank dan worden ingevet? Om dit te kunnen bepalen kunt u het beste met de hand over het leer wrijven. Als de hand gemakkelijk over het leer heen glijdt, kan het invetten nog even worden uitgesteld. Maar gaat de hand met wat tegenslag of stroef over het leer, dan moet de bank worden ingevet. Ook kunt u vrij goed ‘’op het oog’’ bepalen of uw bank verkleurt (meestal wordt deze lichter). Als dat zo is, dan is het raadzaam om uw bank te behandelen.

Uw leren bank onderhouden: enkele tips

De leren bank kan het beste ’s avonds worden ingevet, zodat het ruim de tijd heeft om op het leer in te werken, terwijl u slaapt. Wrijf de leren bank de volgende dag altijd nog na met een schone, niet pluizende doek. En een paar logische, maar heel belangrijke tips: gebruik uitsluitend geschikte producten voor het onderhoud van uw leren bank! Weet u het niet zeker en wilt u toch behandelen? Probeer dan altijd eerst een onopvallende plaats op uw bank uit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld onderaan de achterzijde van uw bank.

Benieuwd naar wat het beste voor uw bank is? Kom langs in de showroom en wij geven u gratis persoonlijk advies.

 

Meer inspiratie op doen

woonkamermeubels buiten zetten 1024x640

Zomertips: woonkamermeubels buiten zetten of beter van niet?

mexico groot sfeer svv

5 woontips om jouw huis als een thuis te laten voelen

salontafel bij bank kiezen 1024x640

Vind de juiste salontafel bij uw bank

montego sfeer

Is uw interieur al klaar voor de herfst?

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek