In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Meubels bij een donkere vloer in de woonkamer

De keuze voor type en kleur vloer voor in jouw woonkamer, kan een lastige beslissing zijn. Er zijn zoveel verschillende type vloeren te vinden die allemaal prachtig staan in jouw woonkamer. Maar waarom je woonkamer inrichten met een donkere vloer?  Een donkere vloer in je woonkamer kan een mooi statement zijn in je interieur. Als je het goed combineert kun je een prachtige woonkamer creëren met veel persoonlijkheid. Veel mensen denken dat een donkere vloer een ruimte kleiner maakt, maar als je het op de juiste manier inricht, kan een donkere vloer jouw woonkamer zelfs groter maken. Hoe zorg je voor de juiste combinatie? Woonsquare geeft je een aantal tips.

vogue hoek creme sfeer hoog2

Een donkere vloer combineren met lichte tinten

Een donkere vloer in je woonkamer, geeft een krachtig accent aan de ruimte. Donkere vloeren zijn goed te combineren met lichte meubels. Hierdoor ontstaat er contrast, maar let op dat het contrast niet te groot wordt. Een zwarte vloer met een spierwit meubel kan erg kil en ‘hard’ ogen. Een donkere vloer zorgt er ook voor dat de kamer breder lijkt. Combineer je donkere vloer niet met een te donkere kleur op de wanden, want dat maakt de kamer weer kleiner. Om het contrast te verkleinen tussen de lichte meubels en de donkere vloer in de woonkamer, kun je ervoor kiezen om een vloerkleed neer te leggen. Dat breekt het contrast en geeft gelijk een warme sfeer.

De Firenze hoekbank is mooi te combineren met een donkere vloer in je woonkamer. Door donkere accenten toe te voegen aan je interieur, zoals accessoires of gordijnen komt alles mooi in balans.

hoekbank-groen-woonsquare

Werk met wit of je favoriete kleur

Houd je niet zo van wit? Ga dan voor je favoriete kleur op de muur. Verwerk deze kleur bijvoorbeeld in het tapijt of de kussens op de bank. Door de juist contrasten toe te voegen creëer je direct een strak interieur. Combineer bij een zwarte of donkerbruine vloer bijvoorbeeld witte, houten of grijze meubels. Werk het geheel af met een licht kleed en sfeervolle accessoires. Wil je toch gaan voor een gekleurde bank? Combineer dan de Napels met de donkere vloer in je woonkamer. Zo wordt de bank het middelpunt van de ruimte.

hoekbank-lila-woonsquare

Extra diepte creëren met een donkere vloer

In de juiste combinatie kan een donkere vloer extra diepte creëren. Door dit te combineren met een licht plafond en muren wordt de ruimte breder. Combineert u het met een donker plafond zoals een bordeauxrood plafond, lijkt de kamer ook nog langer. Het draait allemaal om balans. Wanneer u een zwarte vloer heeft en dit verder alleen met wit combineert, dan kan dit kil ogen. Let dus goed op hoe u de muren, het plafond en de meubels op elkaar afstemt.

hoekbank-grijs-woonsquare

Zorg voor contrast

Net zoals een donkere muur, geeft een donkere vloer een behaaglijk gevoel en dat maakt het ontzettend sfeervol. Kies je voor een donkere vloer, dan ligt het aan de grootte van de ruimte en de hoeveelheid daglicht welke kleur muren en meubels hier het beste passen.

Contrast is het sleutelwoord. Wil je de kamer optisch nog groter maken, dan kun je gebruik maken van spiegels aan de muur. Spiegels reflecteren, wanneer je deze tegenover een raam hangt ontstaat er nog meer licht in de ruimte. Met een donkere vloer zorgt dit voor een mooi contrast. Daarnaast kun je de ruimte verder aankleden met mooie planten en accessoires. Deze doorbreken de ruimte en zorgen, naast de donkere kleuren, voor een luxe en sfeervolle uitstraling.

Wil jij jouw meubels afstemmen op je donkere vloer in de woonkamer? Wij adviseren je graag bij het uitzoeken van meubels die aansluiten bij jouw wensen. Neem contact op met onze medewerkers of kom langs in een van onze winkels.

Meer inspiratie op doen

functie van kleur 1024x640

De functie van kleur in uw interieur

salamanca cognac 3 1 1 sfeer

Bank en stoel set in jouw interieur

mexico groot sfeer svv

5 woontips om jouw huis als een thuis te laten voelen

oakwood bergkast eettafel sfeer 1280x853px

De perfecte eetkamerstoel

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek