In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Modern interieur: laat je inspireren door de mogelijkheden!

Een modern interieur kan op veel verschillende manieren bereikt worden en is niet verbonden aan één specifieke woonstijl. In deze blog delen we onze inspiratie en tips om jou te helpen bij het creëren van een modern interieur.

modern interieur(1)

Bij een modern interieur wordt al heel snel gedacht aan een typisch strakke inrichting. Met veel zwart en wit, en over het algemeen weinig kleur. Dit is zeker een variant van een modern interieur, maar absoluut niet de enige. Laten we beginnen met de vraag: wat is modern? Het betekent namelijk ‘van deze tijd’, maar we weten ook dat tijden continu veranderen. Een modern interieur is dus eigenlijk nooit hetzelfde. Stijlen van vroeger komen weer terug in de mode en er zijn veel klassieke stijlen waar keer op keer weer een moderne twist aan wordt gegeven. Denk bijvoorbeeld aan populaire stijlen als landelijk, minimalistisch en industrieel. De kenmerken zijn tijdloos, maar de specifieke toepassing van kleuren, materialen, meubels en accessoires maken het modern en passend bij deze tijd.

Modern landelijk

De moderne interpretatie van een landelijke stijl is allereerst te herkennen aan het vele houtgebruik. Denk aan houten panelen en balken, meubels met hout en rustieke elementen om het landelijke karakter te benadrukken. Onze industriële salontafels passen bijvoorbeeld erg goed in een modern landelijk interieur. Deze elementen combineer je vervolgens met lichte tinten en neutrale kleuren op grote oppervlakken zoals de muur, het plafond en de vloer. 

Je kunt de rust in het huis al bijna voelen. Licht en warmte zijn de toverwoorden van deze stijl die veel wordt toegepast in oudere huizen, uit bijvoorbeeld de jaren 30 of 60; huizen met karakter. Wil je deze stijl graag combineren met kleur? Kies dan voor natuurlijke, aardse tinten. Denk bijvoorbeeld aan okergeel, diepzeeblauw of mosgroen.

Modern minimalistisch

Een minimalistisch interieur wordt vaak ervaren als chique en stijlvol. De strakke vormgeving die zo herkenbaar is voor deze stijl voegt een mate van klasse toe aan een modern interieur. Gelukkig betekent strak niet altijd kil. Scherpe ronde lijnen in combinatie met lichte, maar warme materialen maken ook deze stijl vriendelijk. En dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar ga voor groot! Een grote bank, een grote fauteuil, een grote vaas of een grote plant. 

Gebruik je te veel kleine meubels of accessoires, dan bereik je nooit dat minimalistische effect. Wil je deze stijl makkelijk in je eigen interieur toepassen, kies dan voor tijdloze meubelstukken met hoog design gehalte of een retro randje. Neem bijvoorbeeld onze moderne bank Matera met strakke lijnen. Let wel op: zit je eenmaal, dan kom je maar moeilijk van deze comfortabele bank af.

Modern industrieel

Deze stijl is en blijft populair, en dat vinden wij niet zo gek. Een belangrijk kenmerk van deze stijl is de combinatie van robuust hout en staal; warm, maar stoer tegelijk. Neem bijvoorbeeld onze eettafel Glenwood met donker metaal en gevlamd hout. Het is een echte sfeermaker. Zoals je bij de vorige stijlen al hebt gelezen, is het gebruik van strakke lijnen en lichte tinten heel kenmerkend voor een modern interieur. 

Laat dit nu prima samengaan met de karakteristieke eigenschappen van een industrieel interieur. Denk bijvoorbeeld aan een bank met strakke lijnen, maar met een robuust uitziende stof, zoals hoekbank Amante. Een ander heel herkenbaar voorbeeld is de populaire industriële deur met metaal en glas. Het zorgt voor veel licht, maar heeft door het zwarte staal een rauw randje.

Aan de slag met jouw moderne interieur

Heb je al wat leuke ideeën opgedaan, maar heb je behoefte aan nog meer inspiratie? Kom dan vooral langs bij een van onze winkels of klik eens rustig door ons volledige meubilair aanbod. Je kunt bij ons terecht voor je woonkamer, keuken en zelfs je slaapkamer. Iedere ruimte in huis verdient tenslotte wat aandacht.

Meer inspiratie op doen

montego sfeer

Is uw interieur al klaar voor de herfst?

mexico loveseat fauteuil in huis 1024x640

Ontspannen hoek creëren met een fauteuil

kerstboom weg wat nu 1024x640

Kerstboom weg, wat nu?

zithoek salontafel 1024x640

Gezellige zithoek creëren in de woonkamer

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek