In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

New cocooning: het moderne retro interieur

In een wereld vol snelheid en chaos, ontstaat er een tegengeluid! Mensen verlangen naar een plek waar ze tot rust kunnen komen en waar gezelligheid en warmte centraal staan. De trend New Cocooning maakt een terugkeer. Deze trend is te herkennen aan het gevoel van geborgenheid, comfort en warmte met een knipoog naar het retro interieur. In een New Cocoon interieur kan je je even terugtrekken in je eigen huis en het vertrouwde gevoel ervaren.

new cocooning

Nostalgisch wonen

De kern van de new cocooning trend is het terugkeren naar de knusheid. Oorspronkelijk geworteld in de jaren ‘90, heeft deze trend zich vandaag de dag ontwikkeld tot een rijk palet van warme kleuren, vintage dessins en comfortabele materialen. Binnen deze ontwikkeling komt de essentie van gezelligheid tot leven in wat we zien als het omarmen van nostalgisch wonen. 

Met de opkomst van de COVID-pandemie heeft de cocooning-trend een opvallende comeback gemaakt. De realiteit van avondklokken, sociale afstandsmaatregelen en angst voor besmetting heeft ons doen verlangen naar de geruststellende sfeer van ons eigen huis. Wat nostalgisch wonen uniek maakt, is de samensmelting met retro en vintage elementen uit de jaren ‘70. Deze twee elementen combineren verleden en heden goed samen tot een nieuwe vorm van huiselijkheid. Oude herinneringen komen samen met nieuwe ontdekkingen. In deze unieke trend vinden we geborgenheid te midden van een snel veranderende wereld om ons heen.

Van bloempatronen tot creatief handwerk, de dessins binnen nostalgisch wonen zijn divers en vol karakter. Gordijnen, kussens en wandkleden in retro kleuren dragen bij aan de gezellige sfeer. Nostalgisch wonen laat de essentie van cocooning in zijn puurste vorm zien: een terugkeer naar de knusheid van thuis.

Retro interieur

De subtiele en zachte benadering van nostalgie komt ook voor in het moderne retro interieur. Binnen het retro interieur komt de warmte van de jaren ‘70 tot leven in zachte en gedempte kleuren, die een kalmerende en gastvrije sfeer creëren. Aardetinten en pastelkleuren vormen de basis, aangevuld door levendige tinten voor een speelse uitstraling.

Retro elementen, zoals vintage meubels en iconische ontwerpen uit de jaren '60 en '70, worden gecombineerd met moderne accenten en materialen. Ons Salvador bankstel laat de samensmelting tussen retro en modern perfect zien. De retro stijl is terug te zien in de zachte kleur van de bank en de aflopende rugleuning, maar is modern en eigentijds door de organische vorm. Salvador brengt deze twee aspecten samen en creëert een warm en knus bankstel. 

Binnen de trend New Cocooning komen twee werelden samen: de knusse sfeer van nostalgisch wonen en de charme van het moderne retro interieur. Nostalgisch wonen draait om het creëren van een warme en gastvrije omgeving waarin we ons kunnen terugtrekken en ontspannen. Deze trend omarmt comfortabele materialen, zachte texturen en een warm kleurenpalet om een gevoel van geborgenheid te krijgen. Retro komt in veel vormen voor, zoals retro chic of retro industrieel. Modern retro geeft daarentegen een frisse en eigentijdse draai aan de klassieke retrostijl door elementen uit het verleden te combineren met moderne accenten en materialen. Dit maakt dat modern retro terugkomt in de New Cocooning trend.

Een New Cocooning kleurenpalet

Bij New Cocooning draait alles om het creëren van een warme en uitnodigende sfeer, en het kleurenpalet speelt hierbij een cruciale rol. De kleuren van New Cocooning zijn gedempte, rijke tinten die samen een mooi kleurenpalet vormen, zonder te fel te zijn. Kleuren zoals warm roze, diep geel en vintage groen vormen de basis van dit kleurenpalet. Ze worden aangevuld met andere warme en gedempte kleuren als bruin, beige en roest. Naast kleur spelen dessins een belangrijk aspect in de trend. Bloemenpatronen zijn het meest voorkomend, maar ook ruitjes en abstracte lijnen voegen zich goed bij dit palet. Deze dessins vinden hun weg naar behang, vloerkleden, kussens en accessoires, waardoor een speels en levendig karakter aan het interieur wordt toegevoegd.

Een meubelstuk dat perfect aansluit op de New Cocooning trend is onze Capelli fauteuil. De vintage groene kleur en ronde aspecten maakt de fauteuil comfortabel en retro. Extra comfort heeft deze fauteuil ook te bieden, want dankzij de swivel rocker schommel je rustig heen en weer. Een heerlijke stoel om in cocoonen! Naast Capelli past onze Morgan fauteuil ook perfect in een New Cocooning interieur. De cognac kleur komt terug in het kleurenpalet en de slanke metalen armleuningen geven de fauteuil een elegante look.

Of je nu kiest voor een mix van felle kleuren of de rust van gedempte tinten uit het kleurenpalet, New Cocooning biedt eindeloze mogelijkheden om een warme en comfortabele omgeving te creëren. Met dit palet kun je een nieuwe vorm van cocooning omarmen die zowel nostalgisch als eigentijds is.

Materialen en vormen

Bij New Cocooning speelt een mix van materialen en vormen een cruciale rol bij het creëren van een gezellige en comfortabele leefomgeving. Deze trend omarmt een diversiteit aan materialen, variërend van stof tot keramiek, glas, hout en kunststof.

Om het gezellige karakter te benadrukken, wordt er veel gebruikgemaakt van textiel zoals gordijnen, kussens en vloerkleden. Meubels hebben vaak ronde vormen en een diepe zit, waardoor ze een gevoel van geborgenheid en omhelzing oproepen. Deze elementen kunnen worden doorgetrokken in het hele interieur, van de woonkamer tot de slaapkamers en de keuken, waardoor een samenhangende en uitnodigende sfeer ontstaat. 

Binnen New Cocooning zijn de gebruikte materialen erg divers, variërend van natuurlijke materialen tot gerecycled kunststof. Het toepassen van textiel versterkt het gezellige karakter van deze trend.

De toekomst van New Cocooning

Gelukkig is het tijdperk van sociaal isolement voorbij, maar het gevoel van veiligheid en comfort binnen je eigen huis blijft. Als gevolg van de snel ontwikkelende maatschappij en chaos die daarbij kan komen kijken, is de behoefte om terug te trekken groot. De trend New Cocooning zal daarom nog levendig en relevant blijven. Krijg jij al jeukende handen om je huis tot een warme en gezellige ruimte te maken? Bij Woonsquare laten we je graag onze meubels zien die perfect aansluiten op de New Cocooning trend. Kom gerust langs in één van onze winkels om samen jouw knusse cocoon te realiseren!

Meer inspiratie op doen

blog sept 2018 arizona 1024x640

Woonkamer nieuwbouwhuis gezellig inrichten

salamanca cognac 3 1 1 sfeer

Bank en stoel set in jouw interieur

mexico groot sfeer svv

5 woontips om jouw huis als een thuis te laten voelen

kleurtrends najaar 2018 en kleur trends 2019 1024x640

Trends van nu en voor 2019

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek