In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Ontspannen hoek creëren met een fauteuil

De fauteuil biedt een welverdiende plek om tot rust te komen. Even heerlijk ontspannen na een lange werkdag aan bijvoorbeeld de eettafel of in de zithoek. Een fauteuil is hier het ideale zitmeubel voor en biedt de juiste ondersteuning. In dit blog geven wij een aantal tips hoe u de fauteuil kunt inzetten om een zitplaats te creëren waar u optimaal kunt ontspannen.

mexico loveseat fauteuil in huis 1024x640

Fauteuil

Een fauteuil kunt u overal in uw woonkamer plaatsen. Zo zijn een aantal fauteuils geschikt om aan de eettafel te plaatsen maar in de meeste gevallen wordt deze naast de bank geplaatst voor extra zitruimte. Maar wanneer u extra ruimte in de woonkamer of elders in huis over heeft, kunt u hier ook een aparte zithoek van maken. U kunt zich dan gemakkelijk terug  trekken onder het genot van een lekker kop thee en een goed boek. In tegenstelling tot een bank geeft een fauteuil ondersteuning aan drie kanten van het lichaam waardoor u comfortabel zit en uw lichaam goed tot rust kan komen.

Leeshoek creëren met fauteuil

Kiest u voor een aparte zithoek met een fauteuil dan is uw keuze bij Woonsquare reuze. Ga bijvoorbeeld voor onze moderne industriële Mexico fauteuil, de landelijke Cambridge of een van onze andere fauteuils. Geen zin om steeds uw drinken vast te houden? Maak uw hoek compleet met een bijzettafel naast de fauteuil. Decoreer het geheel met een mooie bos bloemen, een hoge groene plant of een handige leeslamp. Om de nieuw gecreëerde leeshoek van de rest af te bakenen zou u een vloerkleed kunnen plaatsen. Als het compleet en naar wens is rest alleen nog een lekker zacht kussen in de fauteuil, iets te lezen, wat te drinken en u kunt heerlijk gaan ontspannen.

Fauteuil als eetkamerstoel

Een aantal fauteuils uit ons assortiment zijn ook goed in te zetten als eetkamerstoel. De eetkamerfauteuils hebben een wat hogere zit dan een standaard fauteuil. Ze hebben een hoger comfort door de juiste ondersteuning en de aanwezigheid van armleuningen. Meestal kun je een eetkamerfauteuil herkennen aan de rugleuning die doorlopend gestoffeerd is tot aan de grond. De zijkant van het meubel is dan vaak in hetzelfde materiaal bekleed. Tegenwoordig zijn er ook genoeg eetkamerfauteuils die dit niet hebben. Hierdoor kunt u meer ruimte in uw eethoek creëren. Opties genoeg voor hoog comfort aan tafel.

Extra zitplaats met de fauteuil

Heeft u met een enkel bankstel niet voldoende zitruimte en wilt u graag een extra zitplek toevoegen? Dan is een fauteuil de oplossing bij uitstek. Een fauteuil neemt niet veel ruimte in beslag en kan in een kleine zithoek een extra plekje creëren. Qua stijl kan de fauteuil aansluiten op uw woonkamer, of totaal anders zijn. Neem ook de functionaliteit mee in uw overweging. Indien gewenst kunt u voor een sta-op-fauteuil gaan of voor een design-relaxfauteuil met uitklapfunctie.

Kortom een fauteuil is de oplossing om in uw woning een ontspannen zitplaats te creëren. Uw fauteuil(s) vinden? Neem online een kijkje in ons assortiment of kom langs in een van onze showrooms.

Meer inspiratie op doen

box majestic sfeer recht

Waar let je op bij het inrichten van je slaapkamer?

matera oker velvet 2.5s rvv sfeer

Kleurrijk industrieel

blog kindvriendelijk interieur 1024x640

Hoe zorgt u voor een kindvriendelijke woonkamer?

austin ribcord rvvgrey sfeer

Woontrends 2020

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek