In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Een open kast inrichten: de 5 tips van Woonsquare!

Wat zijn ze mooi hè, die open kasten. Het leuke aan deze kasten is dat ze op veel verschillende plekken in huis weggezet kunnen worden. Want naast de woonkamer kan een open kast ook heel goed in de eetkamer, de hal of in de slaapkamer tegenover je bed. Maar dan komt het: hoe ga je zo’n open kast leuk inrichten? Wij geven je 5 gratis tips waar je niet fout mee kunt gaan!

glenwood serie landscape blog

Tip 1: Laat zien wat je wil laten zien

Bij het inrichten van een open kast is het belangrijk om te beginnen bij de basis. Wat wil je graag laten zien en wat niet? Als je spullen hebt die je graag wil opbergen en niet in het zicht wil hebben staan, kun je deze in een mooie mand stoppen en deze in de kast zetten. Een andere optie is om voor een halfopen kast te kiezen zoals de Oakwood wandkast. Zo heb je ruimte om functioneel te gebruiken én ruimte om mooi in te richten.

Tip 2: Maak groepjes

Wat je wil voorkomen is dat je open kast rommelig oogt met alle spulletjes die erin staan. De beste manier om je open kast in te richten, is door in groepjes te werken. Dat doe je enerzijds door soortgelijke items bij elkaar te houden. Denk bijvoorbeeld aan boeken, vaasjes, stapeltjes tijdschriften. Anderzijds door groepjes spullen te clusteren. Zet niet alles naast elkaar, maar creëer gezellige groepjes. Dit werkt het beste door met oneven aantallen te werken zoals één, drie of vijf. Heb je wat meer kleine items? Gebruik dan een dienblad om het groepje tot een geheel te maken.

Tip 3: Speel tijdens het inrichten van je open kast met hoogte

Ga voor dat speelse effect en creëer diverse hoogtes met je accessoires. Plaats bijvoorbeeld een mooie grote lijst of groot canvas tegen de achtergrond van je open kast, of maak een groepje met verschillende maatjes vazen. Heb je veel accessoires van dezelfde hoogte? Gebruik dan bijvoorbeeld dat stapeltje boeken of tijdschriften en zet daar iets op voor een leuk hoogteverschil.

Tip 4: Accentkleuren

Net als overal in je interieur, speelt kleurgebruik ook bij het inrichten van een open kast een belangrijke rol. Probeer het aantal kleuren te beperken tot één à twee accentkleuren. Hou hierbij ook rekening met de kleur(en) van de kast, zoals bij de Glenwood wandkast. Deze industriële kast bestaat uit een combinatie van mangohout en donker metaal, wat deze kast een stoer en robuust karakter geeft. Laat dit zeker meewegen bij het kiezen van een accentkleur. Wat je natuurlijk wel kunt doen, is deze accentkleur in meerdere tinten terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende tinten groen. Zo oogt alles als een mooi geheel en behoud je rust.

Tip 5: Houd het luchtig

Zoals je bij de andere tips al hebt gelezen, is rust een belangrijk element om te bewaken bij het inrichten van je open kast. Er zit een dunne lijn tussen gezellig gevuld en rommelig. De laatste tip die we je meegeven om rommelig te voorkomen, is om het ‘luchtig’ te houden. Geef ieder element of groepje de ruimte. Ze verdienen allemaal hun eigen aandacht. Soms kan het zelfs helpen om een plank leeg te houden. Ook bij het inrichten van een open kast geldt: less is more.

De juiste open kast inrichting vind je bij Woonsquare!

Kan jouw huis of appartement wel zo’n mooie open kast gebruiken? Je weet nu waar je op moet letten bij het inrichten. Neem eens een kijkje op onze pagina met open wandkasten of kom langs bij een van onze winkels en laat je inspireren.

De winkels van Woonsquare

Meer inspiratie op doen

blog bank langer mooi houden 1 1024x640

5 tips om uw bank langer mooi te houden

weer verliefd worden op oude bank 2018 1024x640

Weer verliefd worden op uw oude bank

mexico groot sfeer svv

5 woontips om jouw huis als een thuis te laten voelen

mexico hoekbank woontrend 2018 urban jungle 1024x640

Woontrend 2018: Urban Jungle

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek