In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Romantische woonstijl

Er zijn meerdere manieren om uw huis in een romantische stijl in te richten. Dit hoeft niet met alleen roze meubels en tierlantijnen. Maar hoe krijgt u deze dromerige en nostalgische stijl in huis? Wij geven u een aantal handvatten om deze stijl te creëren.

wnsq1802 01 buckingham hoekbank sfeer def pink 1024x638

Romantische stijl

De romantische stijl kan in ieder huishouden worden toegepast. Het heeft veel weg van de landelijke en klassieke woonstijl maar onderscheidt zich juist door het gebruik van zachte stoffen, ronde vormen en metalen contrasten. Wanneer er wordt gedacht aan de romantische stijl, dan wordt er ook vaak gedacht aan lichte pasteltinten en natuurlijke kleuren. Deze staan dan ook centraal bij deze woonstijl.

Romantische kleuren

De romantische stijl kunt u invullen zoals u dat wilt. Wij adviseren, wanneer u deze stijl in uw woning wil hanteren, de basis van de woning licht te houden en deze te combineren met aarde- en pasteltinten. Schilder de muren bijvoorbeeld allemaal in dezelfde kleur om de rust en zachtheid te behouden. Als u iets meer wilt variëren in kleurgebruik dan past ton sur ton hier ook erg goed bij. Wilt u de romantische stijl wat stoerder toepassen? Dan zou u de muren kunnen combineren met een betonnen vloer.

Romantische materialen

Bij de romantische stijl horen zachte materialen en stoffen. Denk bijvoorbeeld aan (licht) hout, stoffen bankstellen, linnen, velours en fijn kant. Deze materialen hebben een zachte look, zijn levendig en zien er aaibaar uit. Wanneer u een gemêleerde stof combineert met een pasteltint, dan komt deze stijl helemaal tot zijn recht. Kies een salontafel en kast van een lichte houttint. En kies voor de extra aankleding ook materialen als wol, katoen en zachte vachtjes die bijdragen aan de romantische woonstijl. Zo kunt u bijvoorbeeld een wollen plaid of dierenvachtje over de bank draperen en mooi katoenen kleed onder de bank leggen.

Romantische meubels

Om de romantische stijl in uw woning toe te passen kunt u veel soorten meubels met elkaar combineren. Zo zijn brocante meubels kenmerkend voor deze stijl maar worden ook vintage erfstukken regelmatig in deze stijl verwerkt. Bij de romantische stijl is er een speelse balans tussen verschillende soorten oud en nieuw. Combineer bijvoorbeeld een oude antieke tafel met moderne stoelen. Vergeet voor de romantische stijl niet de subtiele details. Denk bijvoorbeeld aan lambrisering of mooie ornamenten aan de muur. Wat ook typisch voor deze stijl is, is een openhaard met een zacht dierenvachtje ervoor. En als u naar de kleine details kijkt zou u bijvoorbeeld het romantische beeld compleet kunnen maken met een klassiek servies, met of zonder bloemenpatroon, die gepresenteerd wordt op tafel of in een kast. Ook een lamp met stoffen kap in zachte aarde- of pasteltint brengt extra sfeer in de romantische ruimte. Deze stijl is ook goed te combineren met dé trend van 2019: een roze bank.

Romantische details

Als de basis eenmaal staat, kunt u aan de slag met de accessoires. Juist de details zijn bepalend voor deze stijl. Dit hoeft niet alleen maar sierlijke tierlantijnen te zijn. Bij de romantische stijl hoort een combinatie van rechte lijnen en klassieke vormen. Een mooie klassieke kroonluchter kan gemakkelijk gecombineerd worden met een houten buffetkast of vitrinekast met deurtjes van glas. Dit is ideaal om uw antieke theeservies in te presenteren. Verder kunt u de ruimte aankleden met veel kussens in verschillende vormen en diverse materialen. Vierkante kussens met een zacht bontje of ronde kussens met ruches bijvoorbeeld. Voor een echt thuis gevoel doen planten en bloemen veel voor de ruimte. Wat goed bij deze stijl past is een veldboeket. Wilt u de woonstijl romantisch maken maar ook een beetje stoer, combineer al deze elementen dan met industriële meubels of tafels. Denk je aan romantiek dan denk je aan kaarsen, deze passen ideaal bij een romantische sfeer.

De romantische woonstijl is dus erg geschikt voor mensen die twijfelen tussen een klassieke en een landelijke woonstijl. Het is gemakkelijk toe te passen door lichte kleuren in huis te gebruiken en te werken met zachte en levendige materialen. U mag uiteraard alles verwerken in uw interieur zoals u dat zelf wilt. Maar deze tips kunnen u helpen om de romantische sfeer in huis te halen.

Meer inspiratie op doen

sfeervolle winsterse woonkamer 1024x640

Sfeervolle winterse woonkamer

kleed uitkiezen bank 1024x640

Hoe kiest u voor het juiste vloerkleed?

blog hotel chique slaapkamer boxspring veneto sfeer schuinmatras stopper 1024x640

Uw eigen "hotel chique" slaapkamer

tips voor een stijlvolle mancave hoekbank mexico 1024x640

Mancave inrichten? Vijf tips voor een stijlvolle inrichting

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek