In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Tips om de eetkamer in te richten

De eetkamer is een gemeenschappelijke ruimte in huis waar veel tijd wordt doorgebracht. U begint er misschien in de ochtend al voor een uitgebreid ontbijt of een snelle boterham, of ’s avonds voor het diner. Maar hoe kiest u voor de juiste tafel voor in de eetkamer? Waar moet op worden gelet? Wij geven u een aantal tips over hoe u het beste uw eetkamer kunt inrichten.

tips om eetkamer in te richten 1024x640

Eetkamer of eetgedeelte

Voor u op zoek gaat naar eetkamer meubels is het handig om te bepalen om wat voor ruimte het gaat. Heeft u een aparte eetkamer of komt de eettafel in de woonkamer te staan? Bedenk uit hoeveel personen uw huishouden bestaat en hoeveel ruimte u tot uw beschikking heeft. Is er plaats voor die gezellige grote eettafel waar u met de gehele familie of met vrienden aan kunt zitten of is een inklaptafel een betere optie? Ook belangrijk, welke stijl eetkamer past bij uw interieur en uw wensen.

Ruimte eetkamer

Een belangrijk gegeven in uw zoektocht naar een eettafel is de ruimte die u tot uw beschikking heeft. De eetkamer bestaat natuurlijk uit een tafel en eetkamerstoelen, maar deze moeten wel in de ruimte passen. U wilt voorkomen dat uw eetkamer vol staat door het formaat van uw gekozen meubels. Maar u wilt ook niet dat de meubels in het niet vallen doordat ze te klein zouden zijn. Een gouden tip is om bij dit soort keuzes de ruimte eens op te meten en uit te tekenen. Zo kunt u kijken of bijvoorbeeld een ronde tafel leuk zou staan, of dat u wellicht ruimte heeft voor die gezellige grote tafel van 2 meter 30. Houdt er altijd rekening mee dat u voldoende ruimte overlaat voor de stoelen maar ook voor de looproute.

Eetgedeelte in woonkamer

Als het eetgedeelte in het verlengde van de woonkamer is, dan is het mooi om alles in dezelfde stijl te houden. Beide ruimtes zijn dan één geheel en dat schept rust. Uiteraard is het ook mogelijk om een andere stijl door te voeren in de eetkamer zodat dit een op zichzelf staande ruimte wordt. Belangrijk is te voorkomen wordt dat de eethoek bij dit soort type woningen niet tot halverwege het zitgedeelte komt.  Let dus goed op dat uw gekozen eettafel niet te groot wordt.

Functionaliteiten eetkamer

Wordt de eetkamer enkel gebruikt om te eten of heeft hij nog andere doeleinden? Zo kan de eettafel gebruikt worden als werkplaats of als plek waar jonge kinderen kunnen gaan tekenen. Kies in deze situaties een eettafel met stoelen die gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken zijn. Naast het formaat is het dus belangrijk ook naar de functionaliteit van de eetkamer te kijken.

Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste stoel? Wij vertellen u graag hoe u de perfecte eetkamerstoel kunt kiezen.

Eetkamer inrichten

Heeft u in de beschikbare ruimte, naast de tafel en stoelen, nog ruimte over? Dan zou u nog een mooie kast of dressoir in de eetkamer kunnen plaatsen. Hier kunt u handig uw servies, bestek of glazen in opbergen. Wilt u het liefst alle ruimte benutten voor uw meubilair, dan kunt u ervoor kiezen het formaat van de meubels aan de ruimte aan te passen.

Licht in de eetkamer

Licht doet veel in uw eetkamer. Het zorgt voor een frisse look en zal uw humeur ook veel  goeds doen. Niet alleen natuurlijk licht maar ook kunstlicht zal hier in bijdragen. Een passende hanglamp of mooie vloerlamp is niet uit de ruimte weg te denken. Neem bij uw keuze in verlichting ook de functionaliteit in overweging. Voor het werken aan tafel is het handig om een dimmer te kiezen die u tijdens het eten op een gezellige stand kunt zetten en tijdens uw werkzaamheden op helder licht.

Eetkamer decoreren

U kunt uw eetkamer decoreren zoals u zelf wilt. Houdt u van rustig en minimalistisch of pakt u juist uit met servies, kleurrijk fruit, verse bloemen of sfeervolle kaarsen. Voeg wat kleur toe in uw accessoires of aan de muren en maak het persoonlijk met foto’s.

Er zijn opties genoeg om uw eetkamer in te richten naar uw wensen. Het belangrijkste is dat u rekening houdt met de beschikbare ruimte, functionaliteit en uw eigen smaak. Inspiratie nodig? Bij Woonsquare bieden we verschillende complete interieurs aan, uw eetkamer is dan compleet afgestemd op de rest van uw woonkamer.

Meer inspiratie op doen

blog interieurtrends 2018 1024x640

4 interieurtrends van 2018

spacejoy 9m66c w tom unsplash

Inspiratie woonkamer: De do’s en don’ts bij het inrichten!

berlin compleet sfeer

Tv meubel van hout? Bekijk hier 3 verschillende stijlen!

lente in huis fotowand desenio(1)

Haal de lente in huis! 6 tips voor jouw voorjaarsinrichting

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek