In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Tips om de woning lenteklaar te maken

De zonnestralen vallen weer in de woonkamer en de vogels beginnen volop te fluiten. Het blijft weer langer licht buiten en dat betekent één ding! Tijd om de woning lenteklaar te maken. Door kleine dingen in het huis te veranderen en accessoires toe te voegen zorgt u voor een lentegevoel in uw huis en frist u uw woning weer lekker op.

foto lente schoonmaak 1024x640

Voorjaarsschoonmaak

Dit is het geschikte moment voor een frisse voorjaarsschoonmaak. Maak ieder hoekje van het huis schoon en vergeet hierbij ook zeker niet om achter en onder de bank en de kast schoon te maken. En misschien ontdekt u zo wel een leuke nieuwe opstelling van de meubels. Nu de zon begint te schijnen zijn de vlekken op de ramen extra zichtbaar, dus het is ook tijd om de ramen te lappen. Maak de gordijnen schoon of breng ze naar de stomerij. Werk van kamer naar kamer en creëer rommelvrije zones.

Wissel van stof

Door van stof te wisselen oogt de woonkamer weer een stuk anders. Vervang de wollen en fluwelen stoffen door zijde, katoen en linnen stoffen. Denk hierbij aan de gordijnen of bijvoorbeeld de kussens van uw bankstel. Vervang donkere kussenhoezen met vrolijke, lichte tinten. Verwissel het dikke, winterse plaid door een katoenen variant met een mooie kleur. En bedenk of het vloerkleed ook dit seizoen blijft liggen of dat hij weer in de herfst of winter tevoorschijn komt. Of dat hij wordt verwisseld met een vrolijk, gekleurd vloerkleed.

Licht in huis

Door te spelen met lichte kleuren haalt u de lente in huis en oogt de woonruimte groter. Door de zware gordijnen te vervangen door een lichtere exemplaar wordt er voor meer lichtinval gezorgd in de woonkamer. Door spiegels op strategische plekken te plaatsen kan er nog meer zonlicht in de kamer worden gehaald die anders gemist wordt.

Lentekleuren

Haal kaarsen en vazen in huis in voorjaarstinten. Bordeauxrood en andere donkere kleuren zijn mooi in de winter, maar mogen nu vervangen worden door frisse kleuren. Denk hierbij aan geel, zachtgroen en pastelblauw. Een schaal met kaarsen blijft altijd gezellig. En u haalt de lente niet in huis zonder bloemen! En daarvoor zijn geschikte vazen nodig.

De geur van lente

Hyacinten, narcissen en tulpen zijn typische voorjaarsbloemen waarmee u de lente in uw huis haalt en ze zijn ideaal om uw woning lenteklaar te maken. Ook hebben ze heerlijke bloemige geuren die typisch zijn voor de lente. Deze geuren kunnen natuurlijk ook in huis gehaald worden door middel van geurkaarsen of geurstokjes.

Kortom, met het voorjaar is een geheel nieuwe periode aangebroken. De donkere dagen zijn voorbij en de lichte, warme dagen zijn begonnen. Gebruik bovenstaande tips dus om ook uw huis helemaal lenteklaar te maken!

Meer inspiratie op doen

austin ribcord rvvgrey sfeer

Woontrends 2020

laag plafond optisch verhogen 5 hampton

Laag plafond optisch verhogen

landelijk wonen 1024x640

De landelijke woonstijl

bank vervoeren 1024x641

Bank vervoeren

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek