In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Ton sur ton in de woonkamer: maak een statement met kleuren in jouw inrichting!

Heb jij een kleur in gedachten waar jij het liefst je hele woonkamer mee zou willen inrichten? Dan is ton sur ton helemaal jouw ding. Ton sur ton betekent, letterlijk vertaald vanuit het Frans, tint op tint. Je kiest een kleur en deze laat je in meerdere tinten terugkomen in je interieur. Dat kan zijn in verf op de muur, de gordijnen, de bank of de accessoires. Het resultaat: een stijlvol, maar rustig effect!

divani hoekbank sfeer rvv 01

In deze vorm van kleuren combineren zoek je het contrast niet in kleur, maar juist in verschillende materialen. Door structuren en patronen te mixen ontstaat er een spannende mix. Maak hierbij een combinatie van verschillende kleurtinten, variërend van donker naar licht. Doordat je één kleur gebruikt, oogt je interieur rustig en ingetogen. Ga voor een blikvanger in het midden van de ruimte, zoals de bank Phantom of Leonardo, en kleed je kamer verder aan met accessoires in hetzelfde kleurenpalet.

Phantom-bank-woonsquare

Hoe maak ik de juiste tinten combinatie?

Het grote voordeel van het gebruik van een bepaalde kleurgroep, is dat alles met elkaar matcht. Je hebt geen last van kleuren die niet met elkaar mengen, elkaar versterken of verzwakken. Alle elementen die binnen een bepaalde kleurgroep vallen, kunnen worden ingezet. Maak verschil in textuur en gelaagdheid in de tinten voor diepte in het kleurenpalet.

Ton sur ton leent zich uitstekend voor het inrichten van je woonkamer en je slaapkamer. Je kan namelijk spelen met verschillende stoffen en materialen. Zorg wel voor een groot contrast tussen de meest donkere kleur en de meest lichte kleur! Kies je met de bank Santos-Cartier voor een donkere basis? Zet daar dan een salontafel met donkere tint met een warm vloerkleed in een lichtere tint tegenover! Zo speel je met verschillende structuren, tinten en materialen.

Tint op tint

Ton sur ton kan je bij iedere kleur toepassen, zelfs bij meerdere tinten wit. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om een andere kleur op speelse wijze aan toe te voegen. Ga hier subtiel mee om, want deze items zullen nóg meer in het oog springen. Een ton sur ton inrichting kan je in iedere woonstijl toepassen. Voor welke ton sur ton look ga jij?

Plafond en muren

Wat ook steeds vaker terugkomt, is een plafond dat mee is geschilderd in de kleur van de muur. Daar is lef voor nodig, maar toch creëert het warmte, eenheid en rust in je interieur. Ton sur ton werkt het best als je voor een rustige, lichte tint gaat. Denk aan taupe, beige, gebroken wit of pastel kleuren.

Muren en kastjes

Wil jij gaan voor een mooi meubel in dezelfde kleur als de muur? Dan kan je ervoor kiezen om je kast of planken, dezelfde kleur te geven als de wand. Het geeft de ruimte een authentieke sfeer die tegelijkertijd heel veel rust uitstraalt. Vind je eenzelfde kleur te veel van het goede, dan kan je gaan voor een andere tint van dezelfde kleur. Maak het meubel iets lichter of donkerder voor een mooi ton sur ton effect.

Accessoires en gordijnen

Voer het ton sur ton palet ook door in de gordijnen en accessoires. Kussens, vazen en kunstobjecten: deze aankleding versterkt het kleurenspel. Maak interieurshoppen gemakkelijk! Heeft iets niet de juiste kleur, dan gaat het niet in het winkelmandje.

Tip; Gebruik een kleurenwaaier. Een kleurenwaaier laat zien hoe breed het spectrum is voor jouw kleur.

Ton sur ton in jouw interieur?

Voer de ton sur ton look door in jouw interieur met de meubels van Woonsquare. Ben jij benieuwd naar het hele assortiment? Kom dan langs in een van onze winkels!

Bekijk onze winkels!

Meer inspiratie op doen

kleurtrends najaar 2018 en kleur trends 2019 1024x640

Trends van nu en voor 2019

glenwood serie landscape blog

Een open kast inrichten: de 5 tips van Woonsquare!

salontafel bij bank kiezen 1024x640

Vind de juiste salontafel bij uw bank

oakwood sfeer 1280x853px

Een appartement inrichten doe je zo!

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek