In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Trends van nu en voor 2019

Benieuwd naar de laatste kleurtrends op het gebied van wonen en wat we kunnen verwachten voor 2019? Welke kleuren moet u in huis halen en wat kunt u beter laten staan? Wij brengen u graag op de hoogte.

kleurtrends najaar 2018 en kleur trends 2019 1024x640

Okergoud

Een kleur die nu veel wordt gebruikt en goed te combineren is, is okergoud/okergeel. Deze kleur staat ook bekend als mosterdgeel. Leuk voor in het najaar en goed te verwerken in uw woonkamer. Van een nieuw vloerkleed, uw bank tot wanddecoratie of gewoon de gehele muur okergeel. Deze kleur is goed te combineren met de nieuwe kleur voor 2019.

Spiced Honey

Ieder jaar kiest Flexa een kleur uit voor het volgende jaar en voor 2019 is dat Spiced Honey. Deze kleur gaat richting het karamelbruin, maar dan net iets lichter. De kleur is goed te combineren met aardetinten, goudtinten en pasteltinten (die we in 2018 veel zagen). De kleur is goed te verwerken in het huis, aangezien hij zo goed te combineren valt. Wilt u niet meteen weer de muren gaan schilderen en te grote veranderingen aangaan? Begin dan alleen met de accessoires. Wilt u graag de balans vinden tussen hotel chic en de warmte van een huis? Combineer de kleur dan met bijvoorbeeld bruin leder.

Kleuren combineren

Het voordeel van de amberkleurige tint Spiced Honey is dat hij goed te combineren is. Dus afhankelijk van uw huis en uw stijl kunt u voor een mooie combinatie gaan met okergeel of donker blauw. Maar ook grijstinten of zwart passen goed bij de kleur. Wilt u graag een rustige plek creëren, combineer dan met zachte pasteltinten, warme houtkleuren en zachte stoffen. Een aantal kleuren uit 2018 blijven actueel zoals groen, mosterdgeel en blauw. En deze kleuren gaan eigenlijk ook allemaal goed samen met de Spiced Honey. Andere kleuren die waarschijnlijk een belangrijke rol gaan spelen in 2019 zijn goud, paars, beige- en pasteltinten. Wel pasteltinten die zalmroze, perzik, lila en oranje tinten hebben.

Behang

Het is na lange tijd weer ‘toegestaan’ om behang op de muren te plakken. Een lange tijd is dit een no-go geweest, maar het mag nu helemaal weer en het hoeft niet bescheiden te zijn. Het mag opvallen en het mag ook in een van de nieuwe trendkleuren zijn. De trend die we dit jaar al zagen was ‘’terug naar de natuur’’, dus veel met planten en dit mag ook terugkomen in het behang. Denk bij natuurlijke materialen ook aan marmer en goud. Zoals we hierboven ook al beschreven past okergoud ook helemaal bij de behangtrend. Zo is het linnen behang ook weer terug en zorgt de lichte structuur van dit behang voor een chique en warme uitstraling in de woonkamer.

Meer inspiratie op doen

etnisch interieur woonsquare 3

Etnisch interieur: tover jouw woonkamer om met etnische woonaccessoires

welke bank past bij u 1024x640

Welke bank past bij u?

montego sfeer

Is uw interieur al klaar voor de herfst?

kleine woonkamer grote uitstraling 1024x640

Kleine woonkamer, grootse uitstraling

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek