In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Twee banken in de woonkamer

Bij het uitkiezen van een nieuwe bank bent u natuurlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw woonkamer. Wij hebben voor diverse wensen de juiste bank. Denk aan een hoekbank, u-bank, longchair-bank of een loungebank. Maar heeft u ook wel eens de mogelijkheid van een bankstel overwogen? Met twee banken in uw woonkamer kunt veel kanten uit. Zo kunt u twee banken tegenover elkaar zetten of met twee banken een zithoek creëren. In sommige woonkamers is er onvoldoende ruimte voor een hoekbank. Wanneer u dan extra zitruimte wilt creëren zijn twee banken een goed alternatief. Wist u dat in sommige gevallen twee banken goedkoper kunnen zijn? In deze blog geven wij u inspiratie en tips hoe u twee banken in uw woonkamer kunt combineren.

twee banken in de woonkamer 1024x640

Symmetrie met twee banken

Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om meer zitruimte te creëren in een woonkamer. Zo zou u een fauteuil of eetkamerstoelen bij de bank kunnen plaatsen. Maar met twee banken kunt u een mooi symmetrisch beeld creëren, hierdoor ontstaat er rust in uw woonkamer. Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld andere opvallende accessoires heeft, denk bijvoorbeeld aan een opvallende kroonluchter of mooi vloerkleed. Door de banken symmetrisch op te stellen wordt de woonkamer niet te druk.

Aparte zitruimte

In sommige gevallen is het fijn een aparte zitruimte te creëren. Bijvoorbeeld wanneer de woonkamer en het eetgedeelte zich in dezelfde ruimte bevinden. Zowel bij grote als kleine ruimtes is de opstelling van uw twee banken van invloed. Sta bij het inrichten van uw zithoek eens stil hoe u de beide gedeeltes met elkaar wilt verbinden. Door de bank met de rug naar de keuken of de eethoek te plaatsen baken je de ruimte af. Zet je de banken tegenover elkaar dan creëer je meer openheid. U hebt dan meer zitruimte dan met extra fauteuils. Nog een voordeel is dat je op een bank lekker languit kunt liggen. U kunt spelen met verschillende bankstellen. Ze kunnen verschillen in stijl maar ook in afmeting. Zo zou u verschillende afmetingen als een 2, 2½  of 3-zitsbank kunnen combineren. Mocht u nog ruimte in uw woonkamer over hebben, kunt u nog altijd kiezen voor een longchair.

Twee verschillende banken

Bij een bankstel in uw huis denkt u toch snel aan twee dezelfde banken. Logisch, vooral als u de ruimte rust wilt laten uitstralen. Maar u kunt er ook bewust voor kiezen twee banken in verschillende stijlen te combineren. Zo ontstaat een leuk en speels effect. Wanneer u met zijn tweeën bent kunt u beide uw voorkeur in de twee banken verwerken. Denk bijvoorbeeld aan verschillende materialen, stijlen of kleuren. Zo gaan wit met zwart of wit met groen goed samen. U kunt dit zo verschillend maken als u wilt.

2- en 3-zitsbank

Wanneer de ruimte in de woonkamer zich niet leent voor een hoekbank, kan de combinatie van een 2- met 3-zitsbank een uitkomst zijn. U kunt ze tegenover elkaar plaatsen of als een hoek opstellen. Het voordeel van een bankstel ten opzicht van een hoekbank is dat u meer vulling in de kamer heeft, u voldoende loopruimte behoudt en meer armleuningen heeft waar u lekker tegenaan kunt hangen.

Bedenk vooraf goed wat het beste bij u past en hoe u het zitgedeelte in de woonkamer wilt indelen. Hoeveel zitplekken heeft u nodig? Wenst u een apart zitgedeelte in de woonkamer? En gaat u voor twee dezelfde banken of voor compleet andere stijlen? Kom eens langs in een van de Woonsquare vestigingen en laat u verrassen door onze mogelijkheden. Onze adviseurs helpen u graag bij het zoeken naar een passende oplossing.

Meer inspiratie op doen

tips om eetkamer in te richten 1024x640

Tips om de eetkamer in te richten

blog woonkeuken wonen en koken in een ruimte 2 1024x640

Wonen en koken in een ruimte

scandinavische woonkamer inspiratie 1024x640

4 tips voor een Scandinavische woonkamer

kleine woonkamer grote uitstraling 1024x640

Kleine woonkamer, grootse uitstraling

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek