In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Van een Scandinavisch naar een Bohemian interieur

Was u ook helemaal verliefd geworden op de Scandinavische woonstijl, maar wilt u graag een keer wat anders? Wist u dat u gemakkelijk een Scandinavisch interieur om kunt toveren naar een Bohemian interieur? In deze blog leest u dat deze woonstijlen een aantal overeenkomsten hebben waardoor u gemakkelijk uw interieur een andere sfeer kunt geven, zonder alles aan te moeten passen in uw huidige interieur.

chicago sfeer 1024x487px

Overeenkomsten Scandinavische en Bohemian interieur

Gelukkig hebben de Scandinavische en Bohemian woonstijl een aantal overeenkomsten. Zo wordt het gemakkelijk om van woonstijl te wisselen. Veel meubels uit de Scandinavische stijl passen ook bij de Bohemian stijl. Denk bijvoorbeeld aan de bruine bank in lederen of stoffen uitvoering, houten meubelen of de planten in de gevlochten manden. Oftewel in beide woonstijlen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Daarnaast is de basis bij beide stijlen neutraal en met veel wit. Met name de accessoires en gebruikte prints maken het verschil tussen de Scandinavische en de Bohemian stijl.

Verschillen Scandinavisch en Bohemian interieur

De basis van het interieur kan hetzelfde blijven, maar het grootste verschil tussen de Scandinavische en de Bohemian stijl is de bonte mix van verschillende kleuren, materialen en accessoires. De Scandinavische stijl is strak en minimalistisch terwijl een Bohemian interieur veel kleur en veel prints heeft. Kleur kunt u verwerken in de kussens, het vloerkleed op de vloer en misschien een andere kleur verf of behang op de muur. Voor de Bohemian stijl mag de muur best een drukke print hebben. Ook passen gouden en zilveren accessoires goed bij de Bohemian woonstijl. Hiermee kunt u een licht exotisch tintje creëren die deze woonstijl uitstraalt.

Accessoires voor een Bohemian interieur

Grote accessoires zoals een nieuw vloerkleed, een wandkleed en rieten stoelen zullen al een groot verschil maken. Maar u kunt ook aan andere elementen in uw interieur denken. Denk bijvoorbeeld aan een andere lamp, ook dit geeft uw interieur een andere sfeer. Wanneer u een aantal van dit soort kleine aanpassingen doorvoert in uw interieur, dan verandert uw Scandinavische interieur al snel naar een Bohemian interieur. Verder kunt u uw Bohemian interieur afmaken met wat kleinere accessoires zoals mooie geweven Macramé wandkleden, houten servies dat zichtbaar is in uw kast, rieten manden, beelden uit Afrika of schelpen die mooi tentoongesteld kunnen worden.

Zoals u leest is het redelijk makkelijk om een Scandinavisch interieur te vernaderen in een Bohemian interieur. En andersom ook, als u zin heeft in wat meer rust, dan hoeft u alleen de accessoires weg te halen en het interieur wat minimaliseren.

Meer inspiratie op doen

bank vervoeren 1024x641

Bank vervoeren

blog kindvriendelijk interieur 1024x640

Hoe zorgt u voor een kindvriendelijke woonkamer?

gekleurde bank durf jij het

Durf jij het: een gekleurde bank?

blog interieurtrends 2018 1024x640

4 interieurtrends van 2018

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek