In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Vind de juiste salontafel bij uw bank

Eindelijk de juiste bank gevonden? Fijn! Nu nog een salontafel erbij. Een salontafel mag en kan niet missen in de woonkamer en kan voor verschillende doelen worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het presenteren van leuke accessoires, zoals kaarsen en vazen. Natuurlijk plaatst u er ook drinken op van vrienden en familie. Er zijn talloze opties. Zo kan uw keuze vallen op een ruimtelijke salontafel, een eyecatcher of een echte koffietafel waar hapjes en drankjes op geserveerd kunnen worden. Of u kiest een praktisch model met bergruimte voor onderzetters en onder andere uw afstandsbediening.

salontafel bij bank kiezen 1024x640

Hoogte van de salontafel

Het is slim om van te voren de hoogte van de bank op te meten. Voor het oog heeft u dan de juiste hoogte bepaald en is het handiger om hiermee een keuze te maken. Salontafels zijn er in verschillende vormen, maten en hoogtes. Zo worden lage tafels vaak ingezet in woonkamers met Japanse invloeden. Uit ergonomisch oogpunt adviseren wij om een salontafel te kiezen die even hoog is als de bijbehorende bank of maximaal 10 centimeter onder de armleuning.

Formaat van de salontafel

Wij adviseren sowieso om eerst alle grote meubels te plaatsen en dan uit te tekenen wat u in gedachte heeft qua salontafel. Wilt u weten of de salontafel niet te groot of te klein is, dan is het nabootsen van de grootte met behulp van dozen een handige tip. Het is wel zo mooi als de tafel in verhouding is met de bank. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor verschillende kleinere salontafels. Houd in het achterhoofd dat het fijn is om vanuit iedere hoek op de bank makkelijk bij een tafeltje te kunnen. U hoeft dus voor een grote bank niet per se een grote salontafel te nemen. U kunt ook zorgen voor genoeg bijzettafels die u voor bezoek kunt verplaatsen.

Afstand tot de bank

Het beste is om 40 centimeter afstand te houden tussen de bank en de salontafel. Zo is er genoeg loopruimte en staat de tafel niet te dicht op de bank. De afstand om iets te kunnen pakken vanaf de bank moet ook niet te ver zijn. Wanneer u de met dozen nagebootste tafel voor de bank zet kunt u dit testen met verschillende afstanden. Het is niet de bedoeling dat u moet opstaan om iets te kunnen pakken van de salontafel.

Voor de sier of ook bergruimte

Een open salontafel oogt ruimtelijk, maar biedt geen mogelijkheid om spullen op te bergen. Natuurlijk kunt u bovenop de salontafel dingen zoals kaarsen plaatsen, maar u wilt bijvoorbeeld uw extra voorraad waxinelichtjes niet op de salontafel maar misschien in de salontafel plaatsen. Bedenk van te voren goed of u de extra ruimte nodig heeft. Vooral met een groot huishouden kan het handig zijn om extra bergruimte te hebben. Wilt u liever strak en ruimtelijk? Dan kan een open salontafel een goede optie zijn. Heeft u juist beperkte ruimte in uw woonkamer, dan is een salontafel die tevens als poef kan fungeren een oplossing bij uitstek. U creëert dan extra zitruimte en opslagruimte in een. Met een glasplaat of dienblad erop kunt u hier ook gemakkelijk drinken op kwijt.

Vorm

De meest voorkomende salontafels zijn vierkant of rechthoekig. Voor het beeld is een vierkante salontafel bij twee banken die tegenover elkaar staan mooi en strak. Als u een lange kamer hebt staat een rechthoekige tafel mooi in de lijnen van de kamer. Maar bij een hoekbank kan zowel een vierkante als ronde salontafel erg mooi zijn. Ze passen precies in de hoek van de bank. Wanneer een Scandinavische stijl u aanspreekt kun u ronde tafeltjes overwegen. Het sluit leuk aan bij iedere andere stijl en creëert wat speelsheid in de woonkamer wanneer ze op elkaar zijn afgestemd. Vaak zijn ze verkrijgbaar in verschillende materialen, zo vindt u altijd een rond tafeltje wat bij uw stijl past.

Materiaal

Kijk naar wat u al in huis heeft. Heeft u veel houten meubels en laminaat in de woonkamer? Kies dan een salontafel die van ander materiaal is gemaakt, zoals metaal om contrast te creëren. Glazen tafels worden vaak ingezet in moderne interieurs. Maar let wel op, dit is niet de beste optie in een huishouden met jonge kinderen. Hout heeft een hele diverse uitstraling en is er in verschillende vormen. Het wordt in een landelijke stijl gebruikt maar ook juist voor een robuuste en industriële stijl met stalen poten. Voor eenheid kunt u ervoor kiezen om de eettafel in dezelfde stijl als de salontafel te houden. Maar voor speelsheid kan het ook leuk zijn om juist ander materiaal te kiezen.

Luister bij het uitkiezen van een salontafel vooral naar uw eigen gevoel. Wat zijn uw wensen? Wat past bij uw stijl? Welke ruimte heeft u beschikbaar en wat is het doel van de nieuwe salontafel? Teken van te voren uw wensen uit of boots dit na met dozen. Zo voorkomt u dat de salontafel niet bevalt en heeft u jarenlang plezier van uw nieuwe aanwinst.

Meer inspiratie op doen

landelijk wonen 1024x640

De landelijke woonstijl

matera oker velvet 2.52 sfeer

Woontrends 2022

blog grijze bank stylen 1024x640

Grijze bank stylen

kerstboom weg wat nu 1024x640

Kerstboom weg, wat nu?

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek