In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Waar let je op bij de aankoop van een goede boxspring?

Net als veel meubilair, koop je een nieuwe boxspring voor de langere termijn. Daar komt bij dat we met zijn allen behoorlijk wat tijd in bed spenderen. Alleen al daarom is het belangrijk om voor een goede boxspring te kiezen. Maar ja, waar moet een goede boxspring aan voldoen? Wij vertellen je precies waar je op kunt letten.

goede boxspring

Wat maakt een boxspring een boxspring?

Voor we dieper ingaan op de details, leggen we graag uit wat het verschil is tussen een bed en boxspring. Het is namelijk niet voor niets dat steeds meer mensen voor een boxspring kiezen in plaats van een bed. Waar je bij een normaal bed het frame, de lattenbodem en een los matras aanschaft, bestaat een boxspring uit een compleet slaapsysteem met bedbox, matras(sen) en eventueel een topmatras. Kortom: makkelijk én uiterst comfortabel.

Bekijk hier ons assortiment boxsprings

Wat is een goede boxspring?

Een goede boxspring is een boxspring die qua slaapcomfort én uitstraling aansluit op jouw wensen, maar vooral op jouw behoeften. De verschillende elementen van een boxspring hebben namelijk allemaal een eigen functie:

  • De box bepaalt de vering
  • Het matras bepaalt de ondersteuning
  • En het topmatras bepaalt het comfort

De box

Omdat de vering in de box zo belangrijk is, kiezen we bij Woonsquare heel bewust voor geveerde boxen bij onze boxsprings. Je zou zeggen dat dit heel logisch is – het zit tenslotte in de naam – maar er zijn ‘harde’ boxen die geen vering hebben en daardoor het bovenmatras ook niet van vering voorzien. Let hier dus goed op bij de aankoop van een boxspring. Wil je de beste kwaliteit? Kies dan voor een box met pocketveren, waarbij rekening wordt gehouden met zogenoemde ‘comfortzones’. Nagenoeg alle boxsprings van Woonsquare bevatten standaard 7 comfortzones.

Goede matrassen

Omdat het matras de ondersteuning bepaalt, is gewicht en persoonlijke voorkeur erg belangrijk. Je hebt bij boxsprings namelijk de mogelijkheid om voor een zacht, medium of hard matras te kiezen. Weeg je bijvoorbeeld minder dan 80 kilo, dan is het slim om voor een zacht of medium matras te kiezen. Weeg je meer dan 80 kilo, dan doe je er beter aan om een medium of hard matras te kiezen. Slaap je liever op je buik, rug of zij? Ook dat bepaalt welke ondersteuning het beste bij jou past.

Het topmatras

De topper, of het topmatras is bedoeld als extra laag comfort én voorkomt dat je bij twee matrassen een gleuf voelt zitten. Omdat het matras al voor de juiste ondersteuning zorgt, hoeft je er bij de topper enkel op te letten dat hij vooral heel erg lekker ligt. Hou je van stevig of zacht? Koel of warm? De keuze voor het topmatras is vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Waar je wel op kunt letten als het om kwaliteit gaat, is de dikte van het topmatras. Een dun topmatras biedt over het algemeen minder kwalitatief comfort dan een dikkere.

Kies de juiste maat boxspring

Als je denkt dat je nu alle keuzemogelijkheden wel hebt gehad, mag je nog even verder lezen. Want ook de afmeting speelt een rol in de keuze voor een goede boxspring. Denk aan opties zoals 140x200, 160x200 en 180x200. Niet alleen kun je voor verschillende breedtematen kiezen, in de lengte zijn er ook vaak meerdere opties. Ben je bijvoorbeeld lang en hang je niet graag met je voeten buiten het bed? Dan doe je er goed aan om voor wat extra lengte te kiezen. Bij Woonsquare zijn de boxsprings daarom in verschillende lengte- en breedtematen verkrijgbaar.

Wat kost een goede boxspring?

Een goede boxspring hoeft niet te duur te zijn. Daarom bieden we bij Woonsquare een assortiment met goed betaalbare boxsprings en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo heb je al een mooie boxspring vanaf €699! Ben je op zoek naar een extra goede deal? Houd dan zeker onze aanbiedingen of de Voorraad Voordeel outlet in de gaten.

Dus, wil jij ook een goede boxspring voor weinig geld? Kom dan eens proefliggen bij een van onze vestigingen en ontdek alle (extra) mogelijkheden die Woonsquare te bieden heeft.

Meer inspiratie op doen

matera oker velvet 2.5s rvv sfeer

Kleurrijk industrieel

barbados sfeer schuin

Helemaal trendy: een Japandi interieur!

montego sfeer

Is uw interieur al klaar voor de herfst?

welke kleur bank kiezen sfeer paris hoekbank 1024x640

Welke kleur bank kiezen?

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek