In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Welke kleur bank kiezen?

Een van de meest opvallende meubelstukken in de woonkamer is de bank. En daarom is de keuze voor een bank misschien wel een van de moeilijkste beslissingen om te maken. Voor welk model gaat u? Welke bekleding kiest u? Wat voor zitcomfort vindt u belangrijk? En dan natuurlijk de kleur… De kleur is van groot belang! Een uitgebreid assortiment maakt de keuze er ook niet makkelijker op. Maar hoe bepaalt u de juiste kleur van uw nieuwe bank?

welke kleur bank kiezen sfeer paris hoekbank 1024x640

Op onze site staan verschillende mooie complete interieurs, waarop de kleuren vanzelfsprekend lijken. Maar hier is wel degelijk goed over nagedacht. Helaas is er geen gouden regel toe te passen op het combineren van een bepaalde kleur vloer en/of muur met een bepaalde kleur bank. Maar er zijn wel een aantal factoren waar u rekening mee kunt houden.

Andere kleuren in het interieur

De kleur van de vloer, de muur en de kleurtinten die verder in uw woonruimte worden gebruikt zijn belangrijke onderdelen om rekening mee te houden bij het kiezen van een kleur bank. Een bank met een lichte kleur zoals beige of lichtgrijs kan bijvoorbeeld mooi lijken op een donkere vloer, maar wanneer u ook een lichte kleur op de muur heeft is de kans groot dat het geheel snel flets wordt.

Een donkere kleur bank kan daarentegen erg aanwezig zijn in uw huiskamer. Vooral als de bank niet op poten staat, maar meteen op de vloer kan de bank erg zwaar ogen. Een donkere bank is ook niet aan te raden voor in een kleinere ruimte. Een handige tip is om een bank te kiezen die minimaal tien centimeter ruimte onder de bank heeft. Zo creëert u gevoelsmatig meer ruimte en kunt u ook nog eens makkelijker stofzuigen onder de bank. In een kleine ruimte kunt u het beste kiezen voor een rustige kleur en drukke patronen en zware stoffen het beste vermijden.

Bij het inrichten van de woonkamer kunt u gebruik maken van de kleuren blauw en wit, deze kleuren stralen kalmte en koelte uit. Daarnaast kunnen deze kleuren voor een elegante uitstraling zorgen. Ze zijn ook mooi te combineren met warme kleuren, zoals bruin en rood. Als u bijvoorbeeld een lichtbruin tapijt heeft in een ruimte met koele kleuren, verwarmt deze de ruimte als het ware en houdt het tapijt de koele tinten in balans.

Wilt u graag een witte bank, denk er dan over na om een bank te kiezen die losse hoezen heeft zodat hij gemakkelijk gereinigd kan worden. Een grijze bank is een neutrale keuze waar u veel kanten mee op kunt, maar waarmee u ook een statement maakt in de woonkamer. Een taupe-kleur past zich gemakkelijk aan de omgeving aan en door middel van de structuur van de stof kunt u de bank wat stoerder maken.

Lichtinval

Laat u vooraf inspireren door voorbeelden van inrichtingen met diverse kleuropstellingen in bijvoorbeeld woonbladen. Op deze manier kunt u kijken hoe een bepaalde kleur staat bij de andere kleurelementen in de woonkamer. Of vraag in de showroom of u kleurstalen kunt meenemen naar huis. En naast de combinatie van de kleur van de bank met de rest van uw interieur is het ook belangrijk om rekening te houden met het licht in uw woning. Een kleur kan er in de winkel heel anders uitzien dan in het licht van uw woonkamer. Test dus ook altijd bij daglicht.

Langetermijnkeuze

Een bank moet jarenlang mee kunnen gaan en u moet hem over vijf of zeven jaar nog steeds mooi vinden. Op het moment van aankoop kunt u een felrode bank of een bank die in de trend van het seizoen valt hartstikke mooi vinden maar het gevaar kan zijn dat u hier na drie jaar op uitgekeken bent. Wanneer u een bank kiest die een neutrale kleur heeft en bij de rest van uw interieur past, kunt u hem altijd opfleuren met gekleurde kussens en andere accessoires zoals een plaid met een vrolijk design. Zulke accessoires zijn makkelijk te vervangen. Dit is dus een heel eenvoudige manier om toch te spelen met kleuren en mee te gaan met trends. Daarnaast is het ook nog eens comfortabel.

Kortom, de kleur van uw bank gaat een zeer bepalend element in uw interieur worden. Gun uzelf daarom vooraf dan ook de tijd om na te denken welke sfeer en uitstraling u wenst te bereiken in uw woonkamer. En misschien nog wel belangrijker: ga het ervaren, zien en voelen in een showroom. Dan neemt u de beste beslissing!

Meer inspiratie op doen

spacejoy 9m66c w tom unsplash

Inspiratie woonkamer: De do’s en don’ts bij het inrichten!

senior kind blog leefcomfort ouderen 1 1024x640

Leefcomfort voor ouderen verbeteren

matera oker velvet 2.5s rvv sfeer

Kleurrijk industrieel

box bellagio sfeer schuin

Slaapkamer ideeën: kleuren kiezen die bij jou passen

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek