In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Woonkamer nieuwbouwhuis gezellig inrichten

U krijgt de sleutel van uw nieuwbouwhuis. Nu begint de periode van het inrichten van uw huis. Hoe maakt u van de kale basis een gezellig huis? Hoe richt u nu het beste uw nieuwe woonkamer in? Hieronder een aantal tips die u op weg helpen, zodat u meteen na de sleuteloverdracht aan de slag kan met het inrichten van uw nieuwbouwhuis.

blog sept 2018 arizona 1024x640

Tip 1. Moodboard

U gaat aan de slag met het inrichten van de ruimtes. Maar wat is nu uw smaak, welke kleuren en materialen vindt u mooi? Wat past er bij uw gezinssituatie? Maak een moodboard voor uw woonkamer om hier antwoord op te krijgen. Verzamel verschillende woontijdschriften en knip plaatjes van woonkamer meubels, kleuren, materialen en accessoires uit die u mooi vindt. Plak dit op een groot wit vel en vul dit aan met kleurstalen vanuit de bouwmarkt, kleine stofstaaltjes en foto’s. Laat ook andere gezinsleden een moodboard maken. Zet de moodboards naast elkaar en kijk waar de overeenkomsten zitten. Welke kleuren ziet u vaker terug, welke materialen springen eruit, welke stijl meubels? Door dit te doen krijgt u een duidelijk beeld wat u en uw gezin mooi vindt. Deze informatie is een goede basis voor het inrichten van uw nieuwe woonkamer.

Tip 2. Plattegrond

Nu u weet wat uw stijl is, dient u nog te weten hoeveel ruimte er beschikbaar is voor meubilair. Hoe groot mag uw eetkamertafel met stoelen zijn, uw bank en fauteuil. Daarnaast wilt u graag weten waar u het beste alles plaatst in de ruimte. Om het visueel te maken is het gebruik van een plattegrond een aanrader. Gebruik bijvoorbeeld uw bouwtekening als plattegrond en meet de ruimte op, knip daarna op schaal verschillende formaten meubels uit. Kijk goed waar ramen en deuren zitten. Schuif met de uitgeknipte meubels over uw plattegrond, net zolang totdat u tevreden bent met de inrichting. Maak naar aanleiding van deze plattegrond (met uw stijlkeuze in uw achterhoofd) de keuze welke van uw huidige (oude) meubels geschikt zijn om mee te nemen en welke meubels u vervangt.

Tip 3. Kleur keuze

Na bovenstaande twee tips bent u in staat om een kleurkeuze te maken voor uw nieuwe woonkamer. Kies één accentkleur uit, deze kleur voert de boventoon. Daarnaast kiest u nog één of twee steunkleuren uit. Kijk naar uw moodboard en de meubels die u meeneemt. De steunkleuren dienen de accentkleur te ondersteunen, daarom is het advies om de steunkleuren uit dezelfde kleurgroep te kiezen. Heeft u op uw moodboard warme kleuren (rood, oranje, geel) of koude kleuren (blauw, groen, paars) staan? Houd met het kiezen van de kleuren ook rekening met materiaalkeuze. Behang zorgt voor een andere uitstraling dan stucwerk of verf op uw muren. Leg alle opties naast elkaar en stel zo een kleurenpalet samen, zodat u duidelijk ziet hoe de kleuren bij elkaar staan in de verschillende materiaalkeuzes. Dit kleurenpalet neemt u mee zodra u gaat winkelen voor de verdere inrichting.

Tip 4. Inrichten

De volgende stap, het inrichten van uw woonkamer. U weet welke meubels er meegaan en welke meubels u nieuw wilt kopen. De meubels dienen straks een mooi geheel te vormen in uw nieuwe woonkamer, ga daarom goed voorbereid op stap. Neem uw moodboard, plattegrond met afmetingen en uw kleurenpalet mee naar de winkel. Dit zijn uw handvaten voor de definitieve keus van uw nieuwe meubels. Maak ook een boodschappenlijstje van de nog te kopen nieuwe meubels, dan weet u zeker dat u geen meubelstuk overslaat. Neem de tijd om goed rond te kijken. Bent u op zoek naar een mooie nieuwe bank, kijk ter inspiratie eens naar onze banken of bezoek onze winkel. Of zoekt u een mooie fauteuil? Misschien zit die wel in ons assortiment.

Tip 5. Afstijlen

De finishing touch voor een gezellige woonkamer zijn de accessoires, de planten, de juiste verlichting en persoonlijke spullen. Kies accessoires die passen binnen uw stijl van uw moodboard en uw kleurenpalet. Combineer oude en nieuwe accessoires, zodat het een mooi geheel wordt. Vul dit aan met planten. Planten zorgen direct voor een huiselijke sfeer in uw woonkamer. Kies meteen vanaf het begin een aantal planten uit die een statement zijn voor uw woonkamer. De volgende stap is verlichting, de verlichting zorgt voor sfeer in uw woonkamer. Er zijn grofweg twee verschillende manieren van gebruik van verlichting. Ten eerste het functionele gebruik: welke hoek dient uitgelicht te worden omdat deze te donker is. En ten tweede sfeervolle verlichting, als toevoeging op de functionele verlichting. Tot slot maakt u het nieuwbouwhuis sfeervol en laat u het huis als thuis voelen door persoonlijke spullen in het huis te plaatsen zoals foto’s.

Na bovenstaande tips richt u in een handomdraai uw nieuwe woonkamer in. Deze tips zijn natuurlijk  toepasbaar op andere ruimtes in uw nieuwbouwhuis. Kijk voor meer inspiratie naar ons assortiment woonkamer meubels.

Meer inspiratie op doen

welke bank past bij u 1024x640

Welke bank past bij u?

functie van kleur 1024x640

De functie van kleur in uw interieur

blog woonkeuken wonen en koken in een ruimte 2 1024x640

Wonen en koken in een ruimte

chicago sfeer 1024x487px

Van een Scandinavisch naar een Bohemian interieur

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek