In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

3 woonstijlen ter inspiratie voor uw woonkamer

Elk huis waar u komt, ziet er weer anders uit. En soms is een ruimte zo ingericht dat u zou willen dat het uw eigen woonkamer zou zijn. Een eigen woonkamer inrichten is voor veel mensen een moeilijk karwei en daarom willen wij u in deze blog wat inspiratie laten opdoen. De eerste stap naar uw ideale woonkamer is ontdekken wat u mooi en prettig wonen vindt. Heeft u dat eenmaal duidelijk voor ogen, dan is het tijd om de zoektocht naar uw perfecte meubels en woonaccessoires te starten.

woonstijl ter inspiratie 1024x640

Strak en modern interieur

Rechte vormen, strakke lijnen en basic kleuren zoals zwart, grijs of wit. Dit zijn de meest in het oog springende kenmerken van een strak modern interieur. Een eettafel, eetstoelen, kast, dressoir en een mooie bank in allemaal hetzelfde design. Voor veel mensen geeft deze uniformiteit een bepaald soort rust. Bevalt deze stijl u wel, maar mist u de speelse uitstraling? Met simpele woonaccessoires, zoals grote zwart-wit foto’s, kussentjes met grafische elementen of een mooi opvallende gekleurde kamerplant maakt u uw strakke woonkamer net wat speelser.

Industrieel wonen

Een woonkamer ingericht als een oude fabriek of pakhuis. Deze stijl is zeker één van de opvallendste interieurtrends van dit jaar. Praktisch is hier wat belangrijker dan allerlei overbodige decoratie in een industriële woonkamer. Dit minimalisme geeft een heerlijk rustig gevoel en steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om hun woonkamer op een industriële manier in te richten. Vintage speelt ook zeker een centrale rol in deze woonstijl. Denk verder aan ruwe materialen, zoals metaal, beton en grof hout. Simpele meubels met niet teveel afgewerkte details, bijvoorbeeld in combinatie met kussens waarop grafische designs met letters, stempels en typografieën naar voren komen. Met een grote kamerplant haalt u ook heel gemakkelijk een levendige sfeer in huis. Verder hoeft u niet moeilijk te doen als het gaat om het verbergen van kabels, leidingen en andere constructiedetails, dit past juist helemaal bij het industrieel wonen. Gemakkelijk en stijlvol tegelijk.

Natuurlijke sferen

Ook heel populair de laatste tijd is de meer natuurlijke look van interieurs. Denk hierbij aan natuurlijke kleuren, zoals zand en allerlei grijs- en groentinten in combinatie met blauwe en rode accenten. Robuust eikenhout meubilair en designs geïnspireerd op de natuur, bijvoorbeeld schilderijen met afgebeelde dieren of planten, geven uw woonkamer een natuurlijke uitstraling.

Maak uw eigen moodboard

Om na het lezen en bekijken van deze drie verschillende woonstijlen nog beter te ontdekken wat u mooi vindt, is het ook een goed idee om uw eigen moodboard samen te stellen. Ga het internet eens af, kijk eens extra goed rond als u op bezoek bent in een ander huis en neem eens een kijkje bij diverse woonwinkels. Laat u inspireren, zodat u weet wat u wilt. Bundel eerst al uw ideeën in een moodboard en u zult zien dat de inspiratie vanzelf komt. Voor meer inspiratie en advies bent u uiteraard van harte welkom in één van onze vestigingen.

 

Meer inspiratie op doen

montego sfeer

Is uw interieur al klaar voor de herfst?

interieurtrends najaar 2015 1024x640

Interieurtrends najaar 2015

saga sfeer svv

Dé slaapkamertrends van 2024

mexico loveseat fauteuil in huis 1024x640

Ontspannen hoek creëren met een fauteuil

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek