In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Woontrend 2018: Urban Jungle

Een opvallende woontrend die de laatste tijd veel voorbij komt, is Urban Jungle. Hierbij draait het allemaal om natuur en haal je buiten naar binnen. Het is een natuurlijke inrichting, met een romantisch tintje. Het ziet er gezellig uit, maar hoe zorgt u ervoor dat u deze trend in huis haalt? Dat vertellen wij u graag.

mexico hoekbank woontrend 2018 urban jungle 1024x640

Kleuren Urban Jungle

Het is heerlijk om in de zomer in de tuin te zitten, maar helaas is het weer hier nog niet geschikt voor. Met een Urban Jungle inrichting haalt u buiten naar binnen. Deze stijl is het beste te omschrijven als romantisch met veel natuurlijke- en aardse tinten zoals groen-, zand- en grijs. En uiteraard zoals de naam het zegt: veel groen in huis en veel botanische prints.

Materialen Urban Jungle

Typische materialen die in de Urban Jungle stijl worden toegepast zijn natuurlijke materialen zoals hout en kurk, maar ook rotan, bamboe, linnen en wol. Ook glas past hier goed bij. De meubels die bij deze stijl horen zijn bewust ruw gelaten, zodat de natuurlijke materialen goed te zien zijn. Bij Urban Jungle horen ook natuurprints. Denk hierbij aan prints van bladeren of planten en dieren. Deze komen voornamelijk terug in textiel en wanddecoratie. Zoals een muur met botanische prints.

Meubels Urban Jungle

Hoe laat u deze trend goed terugkomen in uw interieur? U kunt bijvoorbeeld voor een robuust houten salontafel en eettafel gaan, met bijpassend tv-meubel. De Urban Jungle trend is goed te combineren met de Velvet trend die we nog steeds veel zien. Zo passen eetstoelen van Velvet stof goed bij deze woontrend en dan met name in de kleuren groen, lichtblauw of grijs. Of eetstoelen die een rieten look hebben. Waak er voor dat het niet te druk wordt, maar door in hetzelfde kleurenpalet te blijven wordt alles al snel een geheel. Wilt u deze stijl iets stoerder maken, voeg er dan zwart aan toe.

Natuurprints

Natuurprints kunnen terugkomen in bijvoorbeeld een botanisch printje op de muur, dit kan zowel in kleur als in zwart wit. Plaats hier een mooie groene bank tegenaan zoals onze Stockholm, maar ook onze cognac kleurige bank Arizona past hier goed bij. Als vloer kan een mooie onbewerkte houten vloer goed bij de woontrend Urban Jungle, net als een betonnen vloer. Dit kleurt ook weer mooi met een frisse groene wand in het interieur.

Creëer uw eigen jungle

Maak uw Urban Jungle inrichting af door verschillende soorten planten in uw interieur te zetten. Eigenlijk is al het groen geoorloofd in deze stijl, van cactus tot hangplant. Leuk hierbij is om deze planten in verschillende potten te zetten of een plantenwand te maken. Of plaats een mooi schilderij aan de muur met een plantenprint.

Voelt u zich geïnspireerd door deze stijl, kom dan langs in één van onze winkels of lees een van onze andere blogs.

Meer inspiratie op doen

woonstijl ter inspiratie 1024x640

3 woonstijlen ter inspiratie voor uw woonkamer

welke bank past bij u 1024x640

Welke bank past bij u?

ergonomie in uw meubels 1024x640

Ergonomie in uw meubels

matera oker velvet 2.5s rvv sfeer

Kleurrijk industrieel

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek