In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Zo haalt u de interieurtrend van 2017 in huis

Wij proberen u de beste tips en inspiraties te geven zodat u alles uit uw huis kunt halen en met de trends mee kunt gaan. Dit kan met de complete inrichting, maar ook met de accessoires. Of u nu een trendvolger bent of niet, trends bepalen uiteindelijk toch wat we mooi vinden of niet en wat er te koop is in de winkel.

blog interieurtrends 2017 1024x628

Kleuren interieurtrend 2017

De interieurtrend kleur van 2017 is en blijft Denim Drift: dit is een rijke grijsblauwe kleur die mooi verandert van kleur door lichtinval in huis. Zo heeft u de gehele dag een andere kleur. Afhankelijk van hoe deze kleur wordt toegepast, ziet hij er dus steeds anders uit. Deze kleur is goed te combineren met andere interieurstijlen en sferen. Daarnaast horen bij de interieurtrend 2017 ook diepere en warme kleuren, zoals bruin en terracotta.

Bankstellen

Ook de bankstellen gaan met de interieurtrend van 2017 mee. Een van de belangrijkste woorden van de interieurtrend van 2017 is “gezellig”, ook in de meubels. Denk hierbij aan bankstellen die zachtheid uitstralen en gezelligheid. Banken met zachte kussens en in de bovenstaande kleuren. De stof van 2017 is fijne stofbekleding. Wij hebben een ruim aanbod verschillende stoffen bankbekledingen, met verschillende weeftechnieken en kleurstijlen. In de interieurtrend van 2017 past het ook erg goed om een bank te kiezen waarin twee tinten stof met elkaar gecombineerd of verweven zijn. Maar als u liever een lederen bankstel heeft, kan dit uiteraard nog steeds.

Materialen

Het materiaal dat steeds meer voorkomt op stoelen en banken, maar ook op de muur is velours (fluweel). Dit zorgt voor een chique en vintage uitstraling. U kunt gaan voor een fluwelen bank, maar u kunt ook op uw bestaande bank fluwelen kussens of plaids leggen als extra accent. Ook een velours gordijn past helemaal in de interieurtrend van 2017. Tevens zijn vloerkleden helemaal in, hierbij mag alles. Marmer kan ook nog steeds, maar dan moet het echt van natuurlijke marmersteen gemaakt zijn en geen namaak. We zien alleen dat marmer steeds meer vervangen wordt door terrazzo. Dit ouderwetse materiaal is weer helemaal terug en is verkrijgbaar in eindeloos veel variaties. Tegenwoordig is terrazzo zelfs verkrijgbaar als behang, tafels, zeeppompjes en bijvoorbeeld lampen. Noem het maar op.

Planten

Ook zijn planten een belangrijk onderdeel van de interieurtrends van 2017. Zo waren vorig jaar cactussen de trend van het jaar (en deze kunnen dit jaar ook nog steeds), maar deze trend werd overgenomen door olijfboompjes. Alleen is er naast deze trend nog een andere huisplant bijgekomen: de varen. Deze plant heeft weinig water nodig, groeit in de schaduw en zuivert ook nog eens de lucht in de kamer.

Houd onze blog in de gaten voor meer trends. Maar volg vooral uw eigen stijl en smaak en laat u inspireren door de trends die u aanspreken. Voorkom dat u een trend probeert te imiteren; u kunt uw inrichting beter dicht bij uzelf houden. De inrichting van de woonomgeving blijft een weerspiegeling van uw eigen identiteit en persoonlijkheid. Veel woon- & leefplezier gewenst!

Meer inspiratie op doen

glenwood serie landscape blog

Een open kast inrichten: de 5 tips van Woonsquare!

woonkamer inrichten in 5 stappen woonsquare

Woonkamer inrichten in 5 stappen

lente in huis fotowand desenio(1)

Haal de lente in huis! 6 tips voor jouw voorjaarsinrichting

berlin compleet sfeer

Tv meubel van hout? Bekijk hier 3 verschillende stijlen!

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek