In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Zomertips: woonkamermeubels buiten zetten of beter van niet?

De zomer is officieel begonnen en het weer lijkt langzaamaan steeds beter te worden. Dit betekent voor veel mensen dat de tuindeuren weer open kunnen en het buitenleven nu dan echt kan beginnen. Woonkamers worden gedurende dit zomerseizoen een stuk minder gebruikt en men spendeert meer tijd buiten met het tuinmeubilair.

woonkamermeubels buiten zetten 1024x640

Veel mensen vinden dit jammer van de mooie meubels in de woonkamer en zouden die het liefst naar buiten verplaatsen, bijvoorbeeld als er veel bezoek langskomt voor een zomerse verjaardag. De grote vraag luidt dan ook ‘‘Kan je je complete woonkamer naar buiten verplaatsen?’’. Wij van Woonsquare adviseren u met deze blog graag om te voorkomen dat u per ongeluk iets doet waarmee u bijvoorbeeld de levensduur van uw meubilair aanzienlijk verlaagt.

Gebruik uw gezonde verstand

Of uw complete woonkamer naar buiten verplaatst kan worden? Nee, dat kan niet. Tenzij uw woonkamer is ingericht met tuinmeubilair natuurlijk (maar dat komt gelukkig zelden voor). Het is niet zo dat uw woonkamer helemaal niet naar buiten kan, maar enige voorzichtigheid en voorzorgsmaatregelen zijn eigenlijk altijd wel nodig, ongeacht het soort meubels dat er in uw woonkamer staat. Over het algemeen geldt dat wat gezond boerenverstand zeker gebruikt moet worden wanneer u uw meubels buiten wilt gaan zetten.

Tips woonkamermeubels buiten zetten

Woonkamermeubels zijn er in verschillende soorten en maten en vervaardigd uit verschillende materialen. Het ene meubelstuk zal je (met gezond boerenverstand) minder snel of niet naar buiten verplaatsen dan het andere meubelstuk. Een grote kast of een dressoir zal u minder snel nodig hebben buiten en is tevens vaak lastig te verplaatsen vanwege de grootte. Een (extra) eettafel of zitmeubels zijn dan wel weer vaker nodig buiten en kunnen meestal ook wat makkelijker verplaatst worden. Ondanks dat we niet vaak genoeg kunnen benadrukken om uw logische verstand te gebruiken, hebben we ook nog wat meer praktische tips voor u op een rijtje gezet:

  • Haal uw meubels altijd meteen naar binnen als het begint te regenen of zelfs maar te druppelen;
  • Laat uw meubels nooit ’s nachts buiten staan in verband met nachtelijke dampvorming die uw meubels kunnen beschadigen;
  • Neem uw meubels direct af als deze toch vochtig zijn geworden;
  • Gebruik altijd een beschermende doek (bijvoorbeeld een tafelkleed) om verkleuring door zonlicht te voorkomen;
  • Alle soorten stoelen (o.a. van stof, kunstleder en leer) zijn makkelijk te gebruiken buiten, maar ook alleen tijdelijk en in de juiste weersomstandigheden.

Volg onze tips op, gebruik uw eigen gezonde verstand en verplaats uw woonkamermeubilair alleen naar buiten wanneer het weer én het meubilair dat toelaten. Zo geniet u van het heerlijke zomerse weer zonder een kater achteraf!

Meer inspiratie op doen

chicago sfeer 1024x487px

Van een Scandinavisch naar een Bohemian interieur

quebec sfeer

Een open wandkast als eyecatcher in jouw interieur

kingston compleet sfeer

Eclectisch interieur: de kunst van het combineren

blog interieurtrends 2017 1024x628

Zo haalt u de interieurtrend van 2017 in huis

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek