In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

4 tips voor een modern landelijk interieur

Een landelijk interieur saai? Helemaal niet, vooral als u er een modern tintje aangeeft. Wij geven u een aantal tips zodat u uw woonkamer een modern landelijk interieur kunt geven. Perfect voor als u een landelijk interieur iets te lieflijk vindt, maar modern weer te strak.

modern landelijk interieur 1024x640

Landelijk of een modern interieur

Eerder schreven we al een blog over de landelijke woonstijl en hoe u ervoor kunt zorgen dat u deze stijl toepast in uw interieur.  Bij de landelijke woonstijl zijn de belangrijkste kernwoorden eenvoud, gezelligheid, ruimte; de natuur wordt in huis gehaald en er wordt een gevoel van rust en vrijheid gecreëerd. De industriële stijl (modern wonen) is vooral strak, met donkere kleuren met staal en gecombineerd met andere robuuste materialen zoals hout en beton. Waarom zou je een keuze maken uit deze twee stijlen wanneer je ze ook kunt combineren?

Modern landelijk wonen, wat is dat?

Landelijk wonen heeft een beetje een oubollig imago met veel tierelantijntjes. Modern landelijk wonen laat deze achterwege en vertegenwoordigd juist eenvoud. Bij een modern landelijk interieur staan rust en sfeer centraal. Zo kunt u gerust robuuste houten kasten combineren met tafels die een stalen frame hebben en een houten blad. Een landelijk interieur als basis past hier goed bij. Denk hierbij aan frisse, lichte kleuren en veel natuurlijke materialen. Bij modern landelijk blijven de tierelantijntjes achterwege en houdt u de boel sober en strak.

Kleuren en meubels

Bij een modern landelijk interieur past een matte finish op de muren erg goed. In deze stijl zijn de basiskleuren veelal wit en grijs. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen vloer en de rest van de ruimte juist open en wit te houden. Heeft u houten balken in huis? Perfect! Dit breekt het geheel en maakt de uitstraling meteen landelijker. Het gebruik van pasteltinten is ook een veel voorkomende combinatie. Let wel goed op een kleurenpallet die goed is afgestemd bij de vloer. Het geheel moet niet te donker worden.

Inrichtingsplan modern landelijk interieur

Bij ieder interieur en nieuwe indeling van de woonkamer adviseren wij om een plattegrond te maken. Zo kunt u bekijken wat voor ruimte u tot uw beschikking heeft en waar u alles wilt plaatsen. Houdt rekening met natuurlijk licht en kunstmatige lichtbronnen in huis. Dit maakt de woonstijl meteen aangenamer. Modern landelijk straalt rust uit en is overzichtelijk.

U kunt uiteraard lekker zelf aan de slag gaan en uw eigen modern landelijk interieur creëren, maar u kunt ook gebruik maken van onze complete interieurs als basis. Onderstaande complete interieurs passen goed binnen een modern landelijke woonstijl en zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. We ontvangen u graag in een van onze showrooms om u een passend advies te geven in een modern landelijk interieur.

Meer inspiratie op doen

blog kindvriendelijk interieur 1024x640

Hoe zorgt u voor een kindvriendelijke woonkamer?

etnisch interieur woonsquare 3

Etnisch interieur: tover jouw woonkamer om met etnische woonaccessoires

mexico loveseat fauteuil in huis 1024x640

Ontspannen hoek creëren met een fauteuil

industrieel wonen 1024x640

Industrieel wonen

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek