In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Durf jij het: een gekleurde bank?

Ben jij er klaar voor om jouw interieur een extra boost te geven? Dan is een gekleurde bank precies wat jouw woonkamer nodig heeft! En met de juiste styling is zo’n bank net zo tijdloos als een neutrale variant. Ontdek de mogelijkheden!

gekleurde bank durf jij het

Een gekleurde bank bij Woonsquare

Wij houden wel van een beetje kleur in het leven. En we snappen dat het even spannend kan zijn, een gekleurde bank uitzoeken. Maar geloof ons: staat hij eenmaal, dan wil je niet meer anders. Om je ervan te overtuigen dat een gekleurde bank ook in jouw interieur kan pronken, vertellen we je graag meer over de mogelijkheden en delen we wat inspiratie en tips.

De eerste keuze die je maakt voor je over de kleur van je bank nadenkt, is de vorm en het formaat. Wil je bijvoorbeeld een 2-zits, 3-zits, elementenbank, hoekbank, loungebank of toch liever een relaxbank? Een van de grote voordelen is dat bijna al onze banken in verschillende materialen en kleuren uitgevoerd kunnen worden.

gekleurde-bank-oker

Materialen en kleuren

Heb jij zin om uit te pakken met een gekleurde bank? Denk dan zeker niet alleen na over de kleur, maar net zo goed over het materiaal van de bank. Een blauwe stoffen bank oogt alweer heel anders dan een blauwe bank van leer. Dat geldt zelfs voor sommige stoffen in dezelfde kleur. Denk bijvoorbeeld aan een okergele velvet stof tegenover een grof geweven stof in diezelfde okergele kleur. Een mooi voorbeeld van een bank in deze kleur is bank Matera. De retrolook van deze bank past perfect bij het okergeel dat zijn comeback heeft gemaakt uit de jaren 70. Met behulp van verschillende stofstalen in onze winkels helpen we je graag met je keuze voor de juiste kleur in combinatie met materiaal.

Kleuren die goed samengaan

Waar je natuurlijk rekening mee moet houden wanneer je voor een gekleurde bank kiest, zijn de overige kleuren in je interieur. Wat je absoluut wil voorkomen is dat kleuren elkaar tegenwerken. Zo zijn er verschillende manieren om kleuren te combineren die goed samengaan:

  • Werk met contrasten, voor een meer uitgesproken interieur
  • Kies voor harmonieuze kleuren wanneer je van eenheid houdt, maar ook graag verschillende kleuren wil gebruiken
  • Ga ton-sur-ton te werk en pas verschillende kleurtonen van één leidende kleur toe.

Bij het kiezen van de juiste contrasterende of harmonieuze kleuren, kun je handig gebruik maken van de kleurencirkel van Itten. Contrasterende kleuren liggen precies tegenover elkaar en de harmonieuze kleuren liggen in de cirkel naast elkaar. Ook zie je hier het verschil goed tussen zogeheten ‘warme’ en ‘koele’ kleuren.

De juiste accessoires bij een gekleurde bank

Met een gekleurde bank als eyecatcher in de ruimte, is het belangrijk dat je vervolgens slimme keuzes maakt als het gaat om de verdere aankleding van deze ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de muren. Je hoeft deze zeker niet wit te laten. Zoals je net hebt gelezen zorgen bepaalde kleurencombinaties juist voor een extra speciaal effect. Kies in dat geval dan bijvoorbeeld voor een effen kleur muurverf in plaats van een druk of fel behangpatroon.

Hetzelfde geldt voor accessoires: kies je voor een gekleurde bank? Houd het met accessoires dan enigszins rustig om alle elementen tot hun recht te laten komen. Je wil voorkomen dat meerdere objecten om aandacht schreeuwen. Ook hier wil dat niet zeggen dat je vervolgens geen kleur kunt gebruiken. Ons advies voor accessoires zoals kussens, lampen, vaasjes en kleden: houd vast aan één aanvullende hoofdkleur die je vervolgens ton-sur-ton terug laat komen in al deze accessoires. Wil toch graag een accessoire met printje toepassen? Zorg dan dat de kleur van je bank terugkomt in het printje.

Het leuke aan accessoires is dat je deze naar verloop van tijd weer eens kunt vervangen. Geloof ons, dit geeft je kamer direct een nieuwe look. Zo weet je helemáál zeker dat je niet snel uitgekeken raakt op een gekleurde bank. Neem bijvoorbeeld onze Porto bank in het blauw. Combineer deze bank eerst met accessoires in warme terra- of roestkleuren om ze na verloop van tijd te vervangen voor accessoires in groentinten zoals mos of groengrijs.

Twijfel je nog over een gekleurde bank?

Vast niet! Maar we kunnen ons wel voorstellen dat je eerst graag even komt proefzitten voor je een keuze maakt. Daarnaast heb je in onze winkels direct inzicht in alle mogelijkheden, waaronder de diverse stoffen en kleuren. We nodigen je van harte uit om een bezoek te brengen aan één van onze vestigingen door heel Nederland. Gegarandeerd dat ook jouw gekleurde bank ertussen zit.

Meer inspiratie op doen

mexico hoekbank woontrend 2018 urban jungle 1024x640

Woontrend 2018: Urban Jungle

luccayosemite sfeerschuin

Een hoekbank met losse elementen samenstellen bij Woonsquare

acapulco sfeer schuin

Bankstel kopen, waar moet u op letten?

salontafel bij bank kiezen 1024x640

Vind de juiste salontafel bij uw bank

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek