In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Een Scandinavische slaapkamer

De Scandinavische woonstijl blijft favoriet en is natuurlijk ook gemakkelijk door te voeren in de slaapkamer. Scandinavische slaapkamers stralen rust uit. De lichte open ruimtes blijven ons aanspreken en de combinatie met natuurlijke materialen is een groot pluspunt. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw slaapkamer deze Scandinavische look krijgt? In dit blog een aantal tips die u op weg helpen.

scandinavische slaapkamer 1024x640

Lichte basis

Met het inrichten van een slaapkamer begint u natuurlijk met de basis; de kleuren. Typerend voor de Scandinavische stijl zijn zachte, lichte kleuren. In het hoge noorden is het vaak lang donker, licht in huis is daarom erg belangrijk. Wit weerkaatst veel licht en kenmerkt daarom deze woonstijl. Voor een Scandinavische slaapkamer adviseren wij witte muren te gebruiken. Vindt u het saai om enkel met wit te werken? Vul de kleur dan aan met licht grijze en beige kleuren. U kunt ook afwisseling zoeken in verschillende materialen en structuren.

Hoog comfort

Een van de belangrijkste onderdelen in een slaapkamer blijft natuurlijk het bed. Comfort is erg belangrijk voor de Scandinaviërs. Een lekker kleed op de vloer en een bed vol met kussens past helemaal bij een Scandinavische slaapkamer. Onze boxsprings zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Ze hebben een erg hoog comfortniveau en passen goed in de Scandinavische slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor de Corso Plus, een bed met een laag hoofdbord in een bruin of beige tint.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke elementen zijn naast kleur erg bepalend voor het creëren van een Scandinavische stijl in uw slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een mooie licht houten vloer. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvol katoenen dekbed en een bamboe vloerkleed. Verder heeft de Scandinavische slaapkamer niet veel nodig, maak het geheel af met een paar grote groene planten in potten van natuurlijke materialen. Om het geheel wat persoonlijker te maken kunt u zwart wit foto’s ophangen in strakke houten lijsten.

Kortom, wilt u graag een Scandinavische slaapkamer? Gebruik dan veel wit, een lichte basis en wissel af met natuurlijke materialen en structuren. Maak uw slaapkamer persoonlijk en geniet van uw boxspring in uw eigen Scandinavische omgeving.

Meer inspiratie op doen

gekleurde bank durf jij het

Durf jij het: een gekleurde bank?

quebec sfeer

Een open wandkast als eyecatcher in jouw interieur

divani hoekbank sfeer rvv 01

Ton sur ton in de woonkamer: maak een statement met kleuren in jouw inrichting!

bohemian interieur hoekbank stockholm sfeer 1024x640

4 tips voor een Bohemian interieur

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek