In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Kleine woonkamer, grootse uitstraling

Iedereen die in een klein huis woont of een huis heeft met een kleine kamer zal het met ons eens zijn: een kleine kamer laat u het liefst groter lijken. Want mensen voelen zich nou eenmaal prettiger en vrijer in grotere ruimtes, zolang het niet té groot is natuurlijk. In deze blog vertellen we u dan ook graag hoe u uw kleine woonkamer heel gemakkelijk groter kunt laten lijken.

kleine woonkamer grote uitstraling 1024x640

Kleine woonkamer met kleine meubels

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar in kleine ruimtes kunt u het beste ook kleine meubels neerzetten. Gaat u een bankstel kopen? Hoewel een 6-zits hoekbank geweldig staat in grote woonkamers, is dit voor een kleine woonkamer vaak niet het beste idee. Maar niet getreurd, er zijn tegenwoordig genoeg mooie kleinere bankstellen en L-shapes voor de kleinere woonkamers te vinden. Bovendien doen lage kasten het ook beter dan hoge kasten omdat deze de muren nog goed zichtbaar laten. In plaats van uw kleine woonkamer te voorzien van een grote lading accessoires is het daarnaast een beter idee om een mooi schilderij op te hangen in combinatie met spiegels die daglicht weerkaatsen.

Het effect van lijnen in uw interieur

De grote kracht van lijnen is dat ze een woonkamer ook heel anders kunnen laten ogen. Neem bijvoorbeeld behang: behang met verticale strepen zorgt ervoor dat uw woonkamer hoger lijkt, terwijl horizontaal gestreept behang uw woonkamer breder laat lijken. Gebruik dus horizontale jaloezieën en gestreepte gordijnen voor een bredere uitstraling van uw woonkamer of hoge staande lampen, langwerpige schilderen en andere verticale lijnen om uw woonkamer hoger te laten lijken.

De juiste kleuren kiezen

Tot slot kan het kiezen van de juiste kleuren u ook helpen uw woonkamer groter te laten lijken. Over het algemeen geldt dat lichtere kleuren ervoor zorgen dat ruimtes groter lijken. Ga de muren van uw woonkamer dan ook niet in donkere, zware kleuren als rood, donkerblauw of zwart verven. Naast de kleur van de muren, kunt u ook rekening houden met kleuren van meubels en het plafond. Meer over het gebruik van kleur in uw interieur leest u hier.

 

Meer inspiratie op doen

welke kleur bank kiezen sfeer paris hoekbank 1024x640

Welke kleur bank kiezen?

luccayosemite sfeerschuin

Een hoekbank met losse elementen samenstellen bij Woonsquare

wnsq1802 01 buckingham hoekbank sfeer def pink 1024x638

Romantische woonstijl

quebec sfeer

Een open wandkast als eyecatcher in jouw interieur

arizona cognac 3s sfeer

Onze collectie bekijken?

Bezoek een megastore en profiteer deze week nog van extra voordeel!

winkel in de buurt
4 sterren
 
13016 klanten beoordelen ons met een 4 uit 5 via Trustpilot
Sluiten
Aanbiedingen
Voorraadvoordeel
Winkels
Adviesgesprek